Senaste inläggen

Av minkarusell - 27 november 2018 10:26

Fastän jag lider av svår psykisk ohälsa bryr jag mig mycket om mina nära. Nästan för mycket. Men att älska är också att sätta andra i första hand. Och bara för att jag inte är så stabil jämt betyder inte att jag är ett bra stöd för mina nära. Men det finns självklart gränser.


Dom gränserna behöver jag bli lite bättre på att dra. Jag vet en som nästan tar knäcken på mig och till den personen måste jag tyvärr säga ifrån till oavsett om den personen kommer att bli ledsen. Så någonstans vet jag när det blir för mycket. Det hade nog blivit för jobbigt för dom flesta.


Jag har ju som sagt några stycken i min närhet som mår fruktansfärt dåligt. Men det är "bara" en person som tar för mycket energi av mig så jag måste verkligen sätta stopp för det. Hur hårt det än låter så måste jag det för att inte själv gå under. Men jag är nog starkare än vad jag tror.


För några år sedan hade jag inte denna kapacitet att vara stöd för någon annan än att tänka på mig själv. Jag var ganska skör och om det minsta lilla motgång blev för mycket att jag var tvungen att åka in på psyk ett litet tag. Men nu ser det lite annorlunda ut, vilket jag är otroligt glad för.


Men en får ju inget gratis, jag har jobbat med mig själv. Gått hos samma terapeuteut i två år. Han är den absolut bästa terapeut som jag gått till. Och jag ska fortsätta att jobba med mig själv.


Med det sagt, ska jag ta tag i att sätta gränser till personen som tar för mycket energi av mig. Jag hoppas att ni får en fin dag alla! :)

Kram på er

ANNONS
Av minkarusell - 26 november 2018 10:51

Jag "rider" på den optimistiska vågen just nu. Det är helt fantastiskt. Jag som för bara några dagar sen höll på att slukas av det mörka hållet. Men kan det vända för mig så kan det även vända för andra som har det tufft. Bara en kämpar och är envis.


Men visst allt löser sig inte utav att bita ihop, en del gånger behövs mer insatser. Typ medicinering, vilket jag redan tar. Men det hjälper ju inte för allting. Det är ingen garanti, fast det hjälper till att hålla sina känslor på en "normal" nivå.


Nu till nåt annat. Idag ska jag inhandla lite saker som ska bli till julkalappar. Eftersom min budget nästan är obefintlig (mindre än existens minium pg a olika orsaker) så ska jag ge bort några av mina dikter. Jag ska skriva ner dom på ett finare ark och ge bort en dikt speciellt tillägnat den personen som får dikten. Jag tror att det kommer att uppskattas. Sen till min goa lillasyster (som är endast 11 år) blir det ett bio presentkort.


Hoppas att ni får en bra start på veckan och kom ihåg att det är tanken som räknas! :)

Kram på er

ANNONS
Av minkarusell - 25 november 2018 12:38

Det blev verkligen en toppen dag igår. Efter att jag städat kom min mamma och lillasyster förbi en stund. Sen gick jag till min bästa vän och blev överraskad av en julklapps peng att köpa vad jag vill. Hon är så generös.


Efter det gick jag hem och skulle påbörja med middagen och min sambo hade en liten överraskning till mig - saffrans semla och ingredienser till grillade mackor. Det kanske inte låter som mycket men för mig är det tanken som räknas och jag blir glad åt det lilla.


Sen efter middagen tände vi värmeljus i vardagsrummet och myste och tittade på "Så mycket bättre". En dag och kväll som inte kunde bli bättre.


(Just nu har jag panikångest, men försöker att tänka på hur underbart det var igår. Men det känns som om jag ska kvävas, men jag får tänka att det går över snart).


Förutom överraskningarna igår grattade jag två av mina vänner som fyllde år. Jag skickade sms till dom och dom blev jätte glada, eftersom vi inte har så mycket kontakt så hade dom nog inte väntat sig att jag skulle sms dom. Men roligt var det att det blev så bra respons.


Idag har jag tittat på längdskidåkning och jag blev överlycklig att Charlotte Kalla och Ebba Andersson tog två pall platser. Dom är så duktiga!


Nu ska jag gå till min bästa vän och sen blir det tvättstugan. Jag önskar er alla en fin söndag! :)

Kram på er

Av minkarusell - 24 november 2018 10:25

Vaknade idag av en härlig varm positiv känsla. Minns inte när det hände senast. Men jag njuter utav den känslan. Jag tror att det här kommer att bli en jätte bra dag.


Jag ska ta vara på den här dagen, ska städa lite och senare kommer min mamma och lillasyster förbi. Det ska bli trevligt. Det var ett tag sen jag träffade dom. Det var även ett tag sen jag städade. För att vara helt ärligt var det säkert en månad sist jag dammsög lägenheten och tre veckor sen jag städade i badrummet. Äckligt jag vet. Men när jag mår dåligt psykiskt är det svårt att göra så enkla saker som att städa, har dessutom haft mycket värk i kroppen. Det kanske låter som ursäkter, men ni som mår dåligt Vet att det är så det kan vara.


Så efter jag har städat kommer jag känna mig "duktig" och förstärka må bra känslan. Men först en kopp kaffe och prata med min kära sambo.


Hoppas att ni får en toppen dag alla och njut lite extra idag! :)

Kram på er

Av minkarusell - 23 november 2018 16:30

Det känns lite lugnare nu. Men det kanske bara är lugnet före en ny storm? Jag måste slappna av mer, men vet bara inte hur. För jag vill inte dricka alkohol, som är avslappande för mig, utan jag får vänta tills jag är mer stabil. Så det beslutet är nog ganska bra.


Jag har ångest dämpande medicin, antihistamin som är för bl a allergier, men den gör knappt nån verkan alls. Det känns som om jag knaprar sockerpiller. Så jag ska nog skippa att ta mer än en tablett om dagen. Jag ska ta en på morgonen tillsammans med mina andra mediciner.


Jag tar starka psykofarmaka mediciner, som jag måste ta för att kunna ta mig upp ur sängen, klä på mig, laga mat osv. För utan dom blir jag sängliggandes, orkar inte duscha (bryr mig inte om nånting). Så för mig är medicinerna livsviktigt.


Dessutom tar jag blodtrycksmedicin, levaxin (för låga nivåer av sköldkörtelhormoner) och omeprazol för halsbränna. Så jag har som ett litet apotek hemma. Skämt och sidå, men det är så det är.


Ha en fortsatt fin dag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - 23 november 2018 10:02

Det känns som om nåt hemskt kommer att hända. Vet inte vad. Men det kan ju också vara så att min magkänsla är på högvarv pg a två tråkiga besked förra veckan.


Ja vad vet jag, mer än att allt löser sig förr eller senare. Jag måste försöka vara positiv inställd till allt trots motgångarna, annars brakar jag ihop. Och det är det sista som behöver hända nu. Jag måste vara stark.


Men det känns lite hopplöst ibland. Mina känslor skriker - ge upp! Medans huvudet säger högt - var stark. Så att jag ska drutta ner i avgrunden är faktiskt inte långt bort. Eller det är en fin linje av om allt blir bra snart med mina nära, då kommer jag sakta att arbeta mig uppåt och hamna på fast mark igen.


Jag älskar så mycket som det går. Och jag lyssnar med öppet hjärta. Så jag håller ut och försöker le mitt i stormen.


Hoppas att ni får en fin dag alla och ta hand om er! :)

kram

Av minkarusell - 22 november 2018 09:50

Igår var jag på samtals terapi på psyk. Det var väl behövligt. Nog för att jag har min sambo och min bästa vän som är utmärkta lyssnare och rådgivare. Men en del saker vill jag inte ta med dom. Så att få prata med terapeuten var så härligt!


Men det är ca 1½ vecka bort till nästa samtal. Hur ska jag klara mig när jag går igenom skit? Nåväl jag får prata med min sambo och min bästa vän. Dom kan stötta mig bra.


Jag har gått i två år till denna terapeut och det känns som om jag aldrig blir "färdig" med terapin. Jag har mycket i bagaget och just nu strömmar det in jobbiga saker. Suck, när jag är färdig med terapin vet jag helt enkelt inte. Men han har några år kvar till pensionen. Vilket han sagt och skämtat lite. Så jag hoppas verkligen att det blir bra med mig tills dess. För han är otroligt värdefull för mig. Han är den personen med mest kompetens av dom terapeuter jag gått hos. Inte bara bra kemi mellan oss utan han vet vad han pratar om. Han har lång erfarenhet inom olika delar av psykiatrin.


Jag vill att jag en dag ska kunna säga; nu j*vlar är jag fri ångesten. För att leva med den hjäper inte mig. Jag har ju försökt i många år och den begränsar mig till ett fungerande "normalt" liv. Men jag är optimsiskt att komma till det livet. För jag vill bli frisk för att kunna gå ut själv, träna på gym, jobba osv. Ibland slås jag av tanken att det kommer aldrig hända, men försöker att ignorera den.


Så min terapeuet gör ändå ett bra jobb, han har fått mig att tänka på gamla händelser på ett helt annat sätt. Gett mig nya perspektiv. Jag har mycket att tacka honom för.


Hoppas att ni får en toppen dag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - 21 november 2018 09:13

Idag blir det att promenera till psyk och träffa terapeuten. Han kunde inte på fredag så då blev det idag istället. Vilket jag verkligen behöver göra - prata av mig.


Jag har mått så dåligt i ca en vecka. Alting vändes upp och ner förra onsdagen. Sen så förrvärrades det på torsdagen. Det är mycket nu som sagt var. Jag behöver prata om det så slipper denna blogg bli till en skräpkorg.


En sak som är lite konstigt är att jag har börjat lyssna mer på hårdrock! Min sambo älskar det, men jag? Nej jag kan ibland lyssna på nån låt, men aldrig att jag valt själv att lyssna på flera låtar i rad. Så jag vet inte rikitgt vad som händer med mig. Det kan ju bero på allt tummult kring alla tråkiga besked. Oavsett, det är ju inte skadligt att lyssna på hårdrock. Så det får bli min ventil.


Jag vill inte framstå som nån martyr eller offer, utan försöker att vända på saken och se mig själv som stark som går igenom det som jag gör. Jag måste hålla ihop mig själv.


Jag ska snart gå förbi min bästa vän, hon ska följa med mig till psyk som sällskap efter vägen. Hoppas att ni får en fin dag alla och ta hand om er, ni är värdefulla! :)

Kram på er

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se