Senaste inläggen

Av minkarusell - Torsdag 10 jan 12:34

Oj vad jag sov länge idag. Vaknade för ca 20 minuter sen. Men då somnade jag först tidigt på morgonen typ vid kl 07. Jag vet inte varför jag hade så svårt att somna. Jag låg mest och funderade på bra och roliga saker, för ovanlighetens skull. Men hade ändå svårt att somna.


Idag till lunch ska jag äta bovete gröt. Det var säkert över tio år sen jag åt det. Jag har ju börjat tänka mer på vad jag äter igen. Det som fattas nu är att gå regelbudna promenader. Jag gick en två årig utbildning för ca 13 år sen om fysisk och mental hälsa som jag "tappat" bort en hel del av det som jag lärde mig pg a jag just när utbildningen var över hamnade på en psykiatrisk avdelning, hade mått dåligt ett bra tag. Men vissa saker håller på att komma tillbaka till mig, sakta.


Efter jag ätit lunch ska jag gå till min bästa vän. Det ska bli trevligt, det var tre dagar sen jag gick till henne och normalt sett umgås vi varje dag. 


Ha en fin dag alla och älska varandra mycket för tiden vi lever är kort! :)

Kram på er

ANNONS
Av minkarusell - Onsdag 9 jan 18:01

Jag avbokade mötet med terapeueten som jag skulle haft idag. Men han ringde upp mig och vi bestämde för en ny tid nu på fredag. Jag hoppas så innerligt att jag kommer att orka promenera dit.


Jag funderar på att gå på gudstjänst på söndag, men jag får se om det blir av. (Jag ser inte mig själv som kristen men mår alltid så bra och känner ett lugn efter att jag varit i kyrkan). Men det beror helt på hur jag mår då. Jag är inte rikitgt i form kan en lugnt sagt säga. Jag är helt utmattad. Men natten till idag sov jag ovanligt bra, så det gör att jag är piggare idag än vad jag varit på flera veckor.


Imorgon ska jag gå och hälsa på min bästa vän. Det ska bli så roligt, vi har nästan alltid intressanta/djupa samtal. Jag behöver lite intellektuell stimulans.


Jag funderar på om jag ska måla i akvarell en abstrakt tavla ikväll...men nu ska jag vila en stund. Ja, just ja! Jag höll på att glömma "mina tre bra saker som hände igår". 1. Såg en bra film, 2. Åt god mat, 3. Njöt av några choklad bitar.


Hoppas att ni får en trevlig kväll alla! :)

Kram på er

ANNONS
Av minkarusell - Måndag 7 jan 11:12

Jag skrev om psykiatrin igår och att jag skulle eventuellt göra en anmälan pg a obehandlad psykiskt tillstånd. Jag fann att en kan göra en anmälan till IVO. Jag ska ringa dit och höra hur jag ska gå tillväga. Fast det gör jag imorgon jag orkar inte med det idag. Så idag ska jag tänka på positiva saker.


Det är många samtal som jag borde ringa; till vårdcentralen angående astma utredning, till tingsträtten och kolla om dom fått in min överklagan samt till kommunen. Vet bara inte vart jag ska börja?


Jag får ringa ett samtal per dag. Börjar med det imorgon. Så då har jag fyra dagar att ringa runt. Det känns som en tung uppförsbacke, en måste vara frisk för att vara sjuk!? Konstigt, eller hur, men ringer inte jag så blir det ju inte gjort.


Nu till tre bra saker som hände igår; 1. Tvätta kläder, 2. Tog en lång dusch, 3. ?. Kommer inte på nåt mer.


Jag hoppas att ni får en toppen dag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - Söndag 6 jan 11:23

Jag plågas av hemska minnen. Varför blir det aldrig bättre? Visst för några år sen var det faktiskt mycket värre. Då vakande jag minst fem dagar i veckan av panikångest och spydde minst tre gånger i veckan av panik eller "vanlig" ångest. Nu har jag kankse två mardömmar i veckan och spyr ca 2-3 gånger per månad. Så en förbättring är det ju, men det kan bli bättre. Det är nog så jobbigt som det är.


När jag sluter mina ögon kommer hemska minnen fram oavsett om det är på dagarna då jag vilar eller på kvällen när jag ska sova. Dom spelas upp som en j*kla psykologisk thriller. Inget som jag önskar att någon ska lida utav, men jag är tyvärr inte ensam om detta. Och ingen fungerande medicin får jag mot detta. Nej, hellre ska jag plågas. Det är tortyr! Men jag blir inte tagen på allvar av psykiatrin. Inte ens min terapeut verkar höra vad jag säger och berättar om mina symtom. Ibland känner jag mig rikitgt förbannad. Och det med all rätt.


Mina anhöriga tycker också det är märkligt att jag inte får rätt medicin. Jag har även påpekat flera gånger när jag varit hos psykiatriken att jag behöver medicin mot denna fruktansvärda panikångesten, men då säger dom bara att det är beroendeframkallande. Då kontrar jag med att jag har INGEN missbruks problematik. Då har dom inget svar utan säger bara att jag får göra det bästa för att undvika panikångesten. J*vla vilket sjukt argument.


För jag kan inte göra så att jag inte får panikångest, för jag så fort jag vaknar kan jag ha panikångest! Hur ska jag då undvika den och min terapeut säger; gå emot din ångest och gör saker ändå! Hur f*n vill dom ha det?!


Nej, den dagen jag blir kvitt panikångesten, om den dagen nu kommer, ska jag be psykiatrin dra dit pepparn växer och göra en anmälan. Eller jag kanske borde göra det redan nu? EN anmälan alltså. Nu fick jag en bra idè. Jag ska ta reda på hur en gör en anmälan mot psykitrin, för obehandlad psykiskt tillstånd eller nåt liknande.


Då vet jag vad jag har att göra resten av den här dagen. Ta reda på hur en gör an anmälan och om det går att göra det. Men nu till nåt helt annat; mina tre bra saker som hände igår; 1. Var förbi min bästa vän, 2. Planerade hur jag ska gå tillväga med att måla en tekniskt krävande akvarell målning, 3. Lagade en god och nyttig middag.


Med det sagt önskar jag er alla en fin dag! :)

Kram på er

Av minkarusell - Lördag 5 jan 12:11

Det var ett tag sen jag skrev en dikt, så här kommer en nyskriven dikt (blandat med mina tankar).


Allt omkring mig faller.

Allt som jag byggt upp rivs ner.

Äta eller ätas?

Jaktsäsongen har bara börjat.

Jorden mullrar missnöjt.

Ingen överlever i slutet.

Vi föds, vi dör.

Men snart snabbare än tänkt -

planeten demonstrerar högt!

Och jag som sa att detta skulle ske

redan som liten.

Ingen lyssnade, ingen ville tro det.

Ingen ville se det.

För pratar en inte om det finns det inte,

likt monstret under sängen - den finns inte

för vi pratar inte om det och den syns inte.

Men ändå existerar den.

Svårt för människor att det ska gå ihop.

Vi tittar blint på det

som kan ses

via ögonen.

Vi får helt enkelt ta varandra i handen

och hoppas på ett mirakel ska ske.

Kommande civilationer kommer inte att leva här

på jorden.

Vi har missbrukat och plågat den här planeten

tillräckligt.

Jag faller likt ett sorgset löv mot marken

och ser sanningen.


Ja, det blev inte rikitgt en dikt, utan lite tankar kring klimathotet och om hur vi människor kan fungera. Lite dystert ser det ju ut faktiskt. Men inte så mycket att göra åt det.


Jag hörde på nyheterna att havsnivån ökar med 3milimeter per år OCH att det kommer att eskalerara. Det gjorde mig INTE förvånad, med tanke på att isarna smälter snabbare och snabbare. Vi vill så gärna rädda isbjörnarna, men egentligen räddar vi oss själva om vi kan få isarna att smälta saktare.


Det är så mina tankar snurrar runt i huvuvdet på mig lite nu och då. Jag önskar er en forsatt fin dag! :)

Kram på er

Av minkarusell - Lördag 5 jan 11:27

Igår var en av mina vänner förbi och jag trodde det skulle vara lite mera djup i samtalet, men det var det inte. Han pratade mest om en tjej han blivit förälskad i. Jag är så glad för hans skull, han har varit själv länge, så jag önkskar honom allt gott.


Så vad ska jag skriva om idag då? Jag som hade tänkt skriva om vårat intressanta och djupa samtal, om andlighet och det övernaturliga, men icket. Jag behöver få lite inspiration så jag ska till min bästa vän snart. Det är hela två dagar sen jag besökte henne.


Och nu till tre bra saker som hände igår; 1. Jag gjorde en jätte god thailänsk soppa, 2. Planerade vad jag ska måla för bild i akvarell, 3. Pratade med mamma.


Ha en fin dag alla och ta hand om er! :)

Kram

Av minkarusell - Fredag 4 jan 11:10

Igår var jag inte och hälsade på min bästa vän, vilket kändes lite tomt. Men idag ska jag nog gå förbi henne. Annars så var det en ganska lugn dag, med lite ångest.


Idag kommer en annan vän förbi mig och min sambo. Han har alltid så intressanta funderingar om andlighet och det övernaturliga. Det ska bli trevligt. Så imorgon eller ikväll kommer jag skriva om det samtalet tror jag.


Nu till tre bra saker att vara tacksam över som hände igår; 1. Vann över ångesten och gick på en affär jag ogillar att vara i, 2. Fick fina sms av min lillasyster, 3. Målade en tavla i akvarell.


Det var allt som jag hade i tankarna idag. Hoppas att ni får en toppen dag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - Torsdag 3 jan 11:19

Jag var förbi min bästa vän igår (som vanligt) och pratade om allt möjligt. Sen var jag och min sambo och vecko handlade mat. En sak som jag tänkt på är att när jag väl får egen lägenhet så kommer jag kanske inte att träffa min bästa vän varje dag, det beror ju på vart i stan jag får lägenheten. För det är inte så att det bara är att vraka och välja. Jag tar den lägenheten som jag får.


För som det är nu är det bara några minuters avstånds mellan oss. Men nog kommer jag att klara mig. Jag kan ju alltid ringa och prata, nog för att jag inte gillar att prata i mobilen, jag är en sån som vill träffas, det blir mer äkta då tycker jag.


Samtidigt som jag längtar tills jag får egen lägenhet är det lite läskigt också. Jag är så beroende av min sambo och bästa vän. Dom följer med mig nästan överallt som jag går. Det här blir en stor förändring i mitt liv. Men jag ska klara av det. Jag kommer eventuellt få boendestöd, som jag kan gå till och prata med om jag vill, eller så kommer dom hem till mig.


Jag ska ringa till kommunen på måndag och höra om jag fått en handläggare och om dom kan påbörja utredningen. För jag behöver verkligen få en egen lägenhet snart! Jag behöver mitt eget utrymme och inte bli så påverkad av min sambo som inte mår så bra.


Nu till nåt annat. Mina tre bra saker som hände igår; 1. Kände mig pigg efter mat handlingen, 2. Pratade med mamma, 3. Åt mindre socker.


Jag önskar er alla en fin dag och ta hand om er! :)

Kram

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se