Senaste inläggen

Av minkarusell - 8 december 2018 12:05

Jag fick en lycko boost igår när jag var hem till mamma och lillasyster. Några av mina släktingar var också där. Så jag passade på att ge mina julklappar till dom, alla fick ett julkort och en dikt som jag skrivit själv. Det blev som jag trodde mycket uppskattat. Var och en fick en dikt personligt tillägnat dom.


Idag ska jag till min bästa vän. Det är tre dagar sen jag träffade henne och jag har redan abstinens. Hon är ju min egen privata terapeut. Men jag kan tänka mig att även hon har mycket att prata om den här gången.


Förutom det kan jag ju tillägga att jag spydde pg a panik ångest attack alldeles nyss, men försöker att inte skriva om ångesten allt för ofta. Jag vill inte ge "näring" eller uppmärksamhet åt den. Men den finns där, tyvärr.


Hoppas att ni har en fin dag alla! :)

Kram på er

ANNONS
Av minkarusell - 7 december 2018 11:55

Jag var igår på psyk hos läkare där. Hon lyssnade på mina lungor och konstaterade att jag behöver göra en astma utredning, så hon skickade en remiss till vårdcentralen. Så min hosta är kanske inte bara ångest.


Det är mycket som kunde underlätta om jag fick medicin mot min eventuella astma. Mina panik ångest attacker skulle lindras. Men det är bara att vänta och se vad utredningen visar.


Förutom det så har jag inte haft någon direkt skrivar lust, som ni som läser bloggen märkt. Men det är så mycket som händer just nu. Jag mår inte så bra och inte en del av mina närstående heller. Så därför blir det bara korta inlägg. Men nåt roligt är att min kära lillasyster fyller år idag. Så det blir att åka hem och fira henne. Jag längtar!


Jag hoppas att ni får en bra dag alla! :)

Kram på er

ANNONS
Av minkarusell - 5 december 2018 09:21

Igår gjorde jag iordning juklapparna till mina nära och kära. Eftersom min ekonomi är under existens minium så får en vara påhittig när det gäller julklappar. Det som jag ska ge bort är en (egen skriven) dikt var till mina nära samt ett julkort. Det tror jag kommer att bli uppskattat.


Sen så är snön här, förhoppningsvis för att stanna ett tag. Men jag och sambon har inte julpyntat ännu. Ingen av oss orkar. Som jag skrev tidigare inlägg; börjar han inte ta fram julpynt lådorna så gör inte jag det heller.


Så det är väl lite sorgligt att vi båda är helt utmattade. Men så är det just nu. Det är bara att acceptera det.


Idag ska jag till terapueten och jag behöver verkligen prata. Min bästa vän följer med mig dit till psyk. Hon är så snäll.


Jag vet inte vad jag ska skriva om mera. Ha en fin dag alla och ta hand om er! :)

Kram

Av minkarusell - 2 december 2018 14:17

Jag är så utmattad. Men imorgon sätter jag bollen i rullningen, så imorgon får ni som läser min blogg veta ett av mina livsbeslut. För er kanske det inte är nåt stort, men för mig är det stort.


Jag stressar sönder mig totalt, så beslutet som jag fattat är en livsnödvändighet. Jag hoppas att mina nära förstår mig. Om inte så gör jag det iaf för min egen skull.


Idag har jag varit hos min bästa vän och ätit lunch med henne. Och jag och min sambo har inte plockat fram julpyntet än. Jag orkar inte.


Det här blev ett kort inlägg. Men så är det ibland. Jag önksar er alla en fin söndag alla och gör nåt idag som får dig att må bra! :)

Kram på er

Av minkarusell - 1 december 2018 11:30

Igår var jag hos terapeuten på psyk. Det var mycket givande. Jag fick en del klarhet i det som jag gått och funderat på. Jag vet nu hur jag ska göra. Men jag väntar med att skriva det här på bloggen, tills det är i rullningen.


Men det gör ändå ont i hjärtat och mina tårar rinner inom mig. Men det är bara att bita ihop, för snart kommer lösningen. Det kommer att bli komplicerat men det är värt det i längden.


Förutom det så är det helt okej. Jag har tak över huvudet och mat för dagen och bra stöd av min sambo, bästa vän och terapueten. Vad mer kan jag begära? Min livskvalite kommer snart att bli lite bättre iaf. Och kan den bli det så är det helt fantastiskt.


Idag ska jag bara ta det lugnt, kanske om jag orkar blir det att julpynta. Det är en stor uppgift för mig just nu. Jag har inte mycket energi till det egentligen. För när jag och min sambo julpyntar går vi "all in". Det är julgran med en massa led lampor och fullproppat med annan julgrans pynt. Sen är det att hänga upp alla julgardiner och eventuellt spraya fejk snö på fönstrerna, sen har vi två stora lådor med tomtar, änglar och annat jul pynt. Plus hänga upp mer ledlampor på väggarna. Jag blir bara slut utav att tänka på allt.


Så om min sambo vill pynta idag får han dra igång det, om inte så väntar jag gärna med det. Nu ska jag dricka en kopp kaffe med min kära sambo. Ha en riktigt fin lördag alla och ta hand om er! :)

Kram på er

Av minkarusell - 30 november 2018 10:33

Smärtan som jag har inom mig tar aldrig slut. Det är nog så för många, allt beror på hur en hanterar det. Och idag hanterar jag det inte så bra. Jag lider. Men det får jag leva med tills jag dör.


Jag lider för allt jag varit med om och allting som händer runt om mig nu. Jag ska snart till terapueten, vilket jag verkligen behöver. Som jag sagt förut, jag pratar inte om precis allt med min sambo och bästa vän. Utan det som jag lider av mer än vad nästan ord räcker till, pratar jag med terapeuten.


Ibland hade jag viljat tro på Gud. Men det gör jag bara inte. Jag tror som sagt var på att alla/allt är Gud och allt har en mening i universums lagar. Men det lugnar ändå inte mig. Fast jag är inte rädd för att dö eller att prata om döden. Jag kan tycka att det känns bra av att prata om just detta. Med min bästa vän kan jag prata med om döden, vilket känns så otroligt bra.


Döden är något vackert tycker jag. Jag har stor respekt för livet också. Ja, jag kanske är lite annorlunda. Men det är mina tankar kring livet och döden. För dom två hänger ju ihop. Hur mycket vi inte vill prata om det så är det lika viktigt som att prata om livet. För vi lever en så kort stund, medans när vi dör gör vi det på ett ögonblick och den fina vilan väntar på oss.


Oj, vad tiden går fort, nu ska jag göra mig iordning för att promenera till psyk. Ha en trevlig dag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - 29 november 2018 10:49

Jag har många tankar som snurrar runt i mitt huvud. Ska jag, ska jag inte? Nu kanske ni undrar vad jag funderar på, men när jag tagit ett beslut kommer jag att skriva om det här på bloggen. Inte för att ni vet vem jag är utan mer som att när jag skriver ner det så blir det mer verkligt.


Men hur ska jag göra? Jag tror att i denna fråga ska tänka enbart på mig själv. För brakar jag sönder är vägen tillbaka lång. Det är inte värt det.


Tack och lov har jag bra stöd från min sambo, bästa vän och terapeuten. Så imorgon ska jag höra med terapueten vad han tycker är en bra lösning för mig. Jag tror att han kommer att tycka som mig.


När jag tänker på allting blir jag väldigt ledsen. När kärlek inte är tillräckligt. Det är som ett djupt sår som bara väntar att få bli sydd ihop av någon annan. Men jag vet att jag måste hjälpa mig själv hur svårt det än är.


Jag avslutar här. Jag önskar er alla en riktigt fin dag! :)

Kram på er

Av minkarusell - 28 november 2018 10:28

Nu kommer jag att överklaga beslutet av att avböja ansökan om sjukersättning. Sista överklagan, sen måste jag börja om med en ny ansökan. Fy f*n vilket underbart system vi har i Svergie. Inte. Men efter nästa nya ansökan om det inte går igenom ger jag upp. Jag har ju "bara" överklagat i ca 1½ år. Så att överklaga ytterligare 1½ år orkar jag inte. Då får jag lita på att jag får vara sjukskriven.


Men om jag blir utförsäkrad blir det jobbigt. Hur ska jag ta mig till alla möten? Hur jag klara av att vara på olika insatser? Jag har ju svårt för att ta mig ut själv. Speciellt på morgorna och f.m då panik ångesten är som starkast. Jag ska försöka att inte oroa upp mig. Ska behålla lugnet tills det visar sig nåt annat.


Nog för att jag har framtid drömmar att kunna föreläsa. Men det är ju bara drömmar. Och skulle jag kunna göra det i framtiden, ja men då måste jag meddela försäkringskassan.


Ha en fin dag alla och kom ihåg att du är värdefull! :)

Kram på er

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se