Senaste inläggen

Av minkarusell - Lördag 7 sept 14:10

Idag har jag mycket mer energi. Jag sov bra och det gick lättare att hosta upp slemmet på morgonen/f.m. Så idag är en bra dag, kortison inhaltionerna kanske börjar hjälpa mig nu äntligen? Vilket som känner jag mig gladare.


Snart kommer min underbara fästman till mig och ska sova hos mig till på måndag. För på måndag ska jag in till stan och till psyk för samtal hos terapeuten. Jag har jätte mycket att prata om den här gången. Gamla trauman. Som faktiskt inte plågat mig så värst, utan mer tänkt att fy fasen vad hemskt men nu är jag i en bättre situation i livet. Jag har människor som älskar mig runt om kring mig och jag älskar att leva.


Jag har ju även funnit min tro på Gud igen och det känns helt fantastiskt. Gud hjälper mig att finna tröst och styrka men framför allt ett enormt lugn inom mig.


Ha en trevlig lördag alla och ta hand om er! <3

Kram <3

ANNONS
Av minkarusell - Fredag 6 sept 13:41

Här kommer en nyskriven dikt av mig:


Dofterna blandas med känslor

och minnen.

Vilken doft ska jag vara

idag?

Glad, ledsen eller arg?

Eller olika tankar

om det som varit?

Jag väljer...

att skapa nya minnen

som ger dofterna nya betydelser.

En otrevlig känsla

kan bytas ut till

nåt vackert.

Det hemska minnet med en speciell

doft omvandlar jag nu

till

kärlek.

Så jag fyller upp mitt

mentala bibliotek

till glada, vackra och njutningsfulla

känslor.

För doften är flyktig,

men jag fångar in den i mitt minne.

Dom nya dofterna

är här för att stanna.


Det var väl en fin dikt? Jag tycker om den och den beskriver verkligen hur jag tänker just nu. Hoppas att ni har en trevlig dag alla! <3

Kram på er <3

ANNONS
Av minkarusell - Torsdag 5 sept 12:24

Jag pratade nyss med en sköterka från hälsocentralen. Hon frågade hur det var med astman och jag var ärlig och sa att det bara hade blivit lite bättre. Så hon sa att jag skulle ta dubbla dosen kortison inhalation minst två veckor till. Hon undrade också om jag tog tabletten mot astma på kvällen och det gör jag. Men hon sa även om det blir sämre så skulle jag ringa till hälsocentralen igen. Förhoppningsvis behöver jag inte göra det.


Men jag är vid gott mod ändå. Jag har mina hostningar och hårda slemklumpar som kommer upp, speciellt på f.m Men nu tänker jag att det är lugnt jag kommer inte kvävas av en slemklump, fastän det känns som det ibland. Dom är svåra att hosta upp. Men det kommer att bli bättre. Jag får ha tålamod.


Igår kväll hade jag en mini spa kväll. Jag trimmade mina ögonbryn och efter duschen filade jag mina fötter och smörjade in dom efter det. Så nu är dom alldeles lena och fina. Jag ska nog göra detta minst en gång i veckan. Ska även sätta en ansiktsmask så huden kommer att få ett nytt glow.


Idag ska jag ringa till min pappa och höra hur han har det men även berätta om min förämring av astman. Annars ska jag bara ta det lugnt. Jag orkar faktiskt inte med att göra så mycket. Fast jag skulle behöva komma ut och gå en promenad. Men det regnar ute och är grått och trist, så jag laddar inför en liten promenad imorgon istället.


Hoppas att ni har en fin dag alla och ta hand om er! <3

Kram <3

Av minkarusell - Onsdag 4 sept 12:03

Jag har fortfarande jobbigt med astman. Men den är värst på morgonen/f.m. Och även på kvällen när jag ska lägga mig och sova. Men det är bara att härda ut det. Finns som inte så mycket annat att göra. Ta dubbla dosen kortison inhalation och hoppas att det blir bättre snart.


Och bästa vän med astma attackerna är ju panikångesten. Det är dubbelt h*vete. Men bara att tänka lugna och positiva tankar så gott som det går. Att det lugnar ner sig. Att jag snart kan andas lugnt igen.


Jag ska bli nästan helt symtom fri som det bara går. Jag vill ju göra saker. Jag älskar ju livet. Men när astman inte hindrar mig gör mina psykiska sjukdommar det. Fast det är på väg åt rätt håll. Jag funderar även på att få komma ut på nån slags sysselsättning typ praktik. Det skulle vara så roligt och förhoppningsvis givande. Men det är så många jobb som jag inte klarar av. Jag är extremt stresskänslig och kan lätt få svårt med koncetrationen.


Så jag skulle behöva komma ut på en arbetsplats som det är ett lugnt tempo men ändå ska vara givande. Jag klarar inte av att sitta och sortera saker tex. Det har jag gjort förut och det kändes helt meningslöst för mig, men det är ju ändå ett arbete som alla andra, men mig passade det inte. Jag blev uttråkad och det kändes inte som om jag bidrog med nånting.


Jag skulle nog helst vilja jobba med människor, typ äldrevården eller förskola. Men där krävs det att man klarar av stress och har orken. Och det har jag tyvärr inte. Usch så sorgligt att inte kunna jobba med det man brinner för. Det som gör att livet känns meningsfullt.


Så vad ska jag hitta för jobb då? Har ni några förslag? Jag kanske skulle kunna vara på ett äldreboende men som praktikant och vara nån timma i veckan bara för att få känna mig lite behövd? Och inte tanken på att komma ut i arbete igen, utan bara få det sociala.


Ja jag har många frågor och funderingar. Jag ska prata med terapeuten på måndag om detta. Höra vad han tycker om detta, att jag kanske skulle kunna komma ut på praktik.


Nu ska jag äta lunch. Hoppas att ni har en trevlig onsdag alla! <3

Kram på er <3

Av minkarusell - Måndag 2 sept 09:59

Tidigare på morgonen pratade jag med hälsocentralen angående min försämring med astman. Jag ska dubbla dosen kortison inhalationer på morgonen och kvällen. Förhoppningsvis blir det snart en förbättring. Det som är jobbigaste är slemhostan på morgonen/f.m. och den tunga andningen när jag lägger mig ner på kvällen. Och jag är Inte förkyld. Så det är ju lite konstigt att det blivit en försämring trots medicinerna.


Men nu ska jag ge det ett försök att dubbla dosen kortison inhalation. Fast jag hade viljat göra en ny spirotemi undersökning. För att kolla om det verkligen är astma och inte nåt annat?! Tänker ju tanken ibland att det ska vara KOL eller nåt värre - cancer. Men det är det ju inte. För då borde väl dom på hälsocentralen upptäckt det? Inte för att jag fått göra en lungröntgen, men jag litar på dom.


Idag skulle jag ha varit på samtal hos terapeuten men jag avbokade mötet igår pg a att jag inte visste om jag skulle behöva gå till hälsocentralen idag för ny undersökning. Men det blev "bara" ett samtal med sjuksköterska om att öka medicineringen och om nån dag ringer astmasköterskan till mig för uppföljning.


Resten av dagen ska jag bara ta det lugnt, kanske diska och värma nåt enkelt till middag typ rester. För jag känner mig väldigt trött och slut i hela kroppen.


Hoppas att ni fått en bra start på veckan alla! <3

Kram på er <3

Av minkarusell - Lördag 31 aug 11:17

Idag ska jag och min fästman och en vän till köpcentrumet. Det ska bli trevligt. Ska snart ringa och påminna min vän om att han ska hämta oss. Det är sällan jag är till köpcentrumet, bara några gånger per år.


Men just nu har jag panikångest, men det kommer att försvinna om en liten stund. Igår drack jag och min fästman lite vin och åt mögelostar och kex och lyssnade på 80-90 tals musik. Vi satt och pratade om allt möjligt. Men jag blev så trött av bara ett glas vin så jag bestämde mig för att bara dricka ett glas till.


Senare på kvällen såg vi en film, den var spännande och slutade bra. Efter det blev det att sova. Jag sov ganska bra natten tills idag. Inga mardrömmar.


Men nu ska jag göra mig iordning. Ha en fin lördag alla! <3

Kram på er <3

Av minkarusell - Fredag 30 aug 11:14

Igår hade jag en liten dipp i mitt humör, men idag känns det bättre. Jag sov utan hemska mardrömmar och några timmar fler sömn. Så nu kommer den här dagen att bli bra.


Min fästman kommer till mig idag och ikväll blir det att dricka vin och äta mögelost och kex. Som jag längtar! Jag älskar ost, kex Och vitt vin. Men mest älskar jag min underbara fästman.


Idag ska jag dammsuga och skura golven innan min fästman kommer till mig. Igår blev det att dammtorka, jag är nöjd över att jag orkade det med tanke på hur jag mådde igår.


Men nu ska jag äta lunch. Jag önskar er alla en rikitgt trevlig fredag och ta hand om er! <3

Kram <3

Av minkarusell - Torsdag 29 aug 11:29

Jag har sovit dåligt igen. Men igår kväll drog jobbiga tankar igång min dåliga sömn. Min största önskan är egoistisk - att bli helt frisk! Fri från psykisk ohälsa och astman. Men astman får jag leva med, mest troligtvis även den psykiska ohälsan. Men drömma att man blir frisk får man ju.


Att jag får fantisera och drömma om att bli frisk är lika givande som att sitta i fängelse och vill bli fri. Man är fast. Men fängelsestraff är oftast tillfälligt. Mina psykiska sjukdommar och astman får jag ha livet ut. Men jag får försöka att se det positiva i livet ändå...jag har ju så mycket kärlek runt om mig. Och jag klarar av att bo själv!


Men idag är humöret inte på topp. Och jag är på gränsen till självömkan, usch det är nåt jag verkligen inte gillar. Jag har haft en kort panikångets attack alldeles nyss. Så det känns ju bra att den bara höll i sig ca 20 minuter. Jämfört med uppåt två timmar förut.


Idag ska jag försöka att städa, skura golv, dammtorka och städa badrummet. Vet bara inte vart jag ska få lusten till det, men jag får försöka göra nåt utav det.


Jag hoppas att ni har en trevlig torsdag alla! <3

Kram på er <3

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se