Senaste inläggen

Av minkarusell - Torsdag 18 okt 12:28

Jag verkligen älskar hösten! Den för bara bra saker med sig för mig. Den lite kyligare luften och mys faktorn inomhus gör att jag kan tacka det för min skrivar lust.


Jag känner mig förälskad i mitt skrivande. Jag blir så lycklig utav att påbörjat att skriva en bok, den är min och jag bestämer över handlingen. Jag mår så mycket bättre än vad jag gjorde i sommras då värmeböljan höll på att kväva mig psykiskt.


Jag är ingen sommar person, jag gillar våren och hösten mycket mer. Det är dom årstiderna som jag kommer i kontakt med lite starkare känslor men på ett mera produktivt sätt än förut. Jag använder mig av den känsligheten till att skapa. Vilket jag lärt mig efter många år som nedstämd under dessa "pånyttfödelse" och "nedbrytning" månaderna.


Ja jag blir klokare med åldern. Det är ett privilegium att få bli äldre. Att få vakna till en ny dag. För när jag var i tonåren förlorade jag min lillebror i en olycka och det gav mig redan då perspektiv på livet.


Livet jag lever nu kommer jag aldrig mer att få leva, så jag lever för att sprida kärlek och glädje. Men jag kan ändå ha realitsiska tankar kring livet. Men grunden är att älska.


Jag önskar er alla en fortsatt fin dag! :)

Kram på er

ANNONS
Av minkarusell - Torsdag 18 okt 09:32

Igår var jag förbi min bästa vän och vi pratade i ca 2 timmar om allt möjligt. Vi "dök" direkt ner att prata om politik, hur människor beeter sig i olika situationer och sen lite om hennes känslor inför en del saker. Det är alltid lika spännade att samtala med henne.


Vi pratar oftast om ämnen som berör oss eller saker vi inte rikitgt förstår oss på. Vi analyserar tillsammans, ibland så mycket att det får oss att skratta av att vi inte kommer vidare i analysen.


Nu till nåt annat. Jag lyssnar på en underbar låt som jag verkligen kan realatera mig till. "Sia - Im Still Here". Sen så lyssnar jag även på "David Guetta, Sia - Light Headed" det är en härlig låt.


Snart ska jag skriva lite på min bok men först en kopp kaffe och prata med sambon.


Hoppas att ni får en jätte fin torsdag alla och ta hand om er! :)

Kram

ANNONS
Av minkarusell - Onsdag 17 okt 12:57

Bjuder er på en dikt som jag skrivit nyss.


Känslan av maktlöshet går inte

att tvätta bort.

Den plågar en tills tiden tar slut.

Det kommer inget gott utav det men ändå

leker den med mig.

Vänder på mig upp och ner.

Skakar om mig.

När ska den känslan försvinna?

Jag kan inget göra och

det utnyttjar

maktlösheten.


Jag känner väl lite så om en del av mina nära och kära som inte mår bra. Har minst två stycken som har det väldigt kämpigt och jag kan inte göra nåt åt det! Jag önskar att jag kunde hjälpa dom men det kan jag inte, men jag kan vara ett stöd med att lyssna och höra av mig till dom.


Jag försöker att inte tänka på maktösheten men ibland går det inte att hålla sorgen över dom nära som har det jobbigt.


Ska tänka positivt och hoppas på att det löser sig för dom till slut. Ha en fortsatt trevlig dag alla! :)

Kram

Av minkarusell - Onsdag 17 okt 10:51

Idag ska jag fortsätta med att skriva min bok och eventuellt gå förbi min bästa vän och dricka en kopp kaffe. Hon betyder så mycket för mig, hon är min själsfrändes vän. Jag har ingen anning om vad som skulle hända om hon skulle gå bort.


Jag är beroende av henne och våra samtal, som ofta är djupa och/eller intellektuella. Hon tillför väldigt mycket i mitt liv. Jag kan inte vara mer tacksam än vad jag är nu. Vi har en stabil vänskap som inte försvinner så lätt. Både jag och hon har utvecklas enormt mycket sen vi blev vänner för ca 7 år sen.


När vi började lära känna varandra var vi båda långt ner i depressionens källare. Men vi stöttade varandra mer än vad terapi samtalen gjorde. Det gav oss mening till livet och varför jag kan skriva att även hon känner så, är för att hon berättat det till mig.


Så utan henne kommer mitt liv inte vara lika rikt. Jag kan vara orolig för henne ibland för hon har fysiska sjukdommar som kan leda till döden snabbt. Så vi hörs därför minst en gång per dag och umgås flera gånger i veckan. Hon är min stora stöttepelare och vän, ingen kan ta hennes plats.


Jag ska brygga mig en kopp kaffe nu och prata med min kära sambo. Hoppas att ni har en toppen dag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - Tisdag 16 okt 15:26

Trots min hemska döds ångest under natten, så har jag lyckats ta mig ut på en lång promenad med min bästa vän. Vi var ute i det vackra höst vädret i ca 1 timme och 30 minuter. Det förgyllde hela min dag. Att en promenad kan hjälpa en så mycket.


Nu till nåt annat. Jag har skrivit några kapitel på min bok som ska bli en psykologisk thriller. Jag har så många ideér och är i ett härligt flow. Jag kan ligga och vila och få några meningar till början av ett kapitel. Dom meningarna upprepas i mitt huvud ända tills jag skriver ner dom. Sen kommer varje ord, varje mening allt eftersom jag skriver.


Jag blir så lycklig av att skriva och få vara kreativ. Jag gillar även att måla i akvarell, då målar jag mest abstrakt, men ibland blir det lite navistisk inspiration. Jag verkligen älskar att få vara i min egna lilla bubbla. Där jag kontrollerar i hur jag vill skapa.


Men det var säkert över två år sen jag målade nånting. Det är nog dags att ta fram målar grejerna och släppa ut mina känslor.


Jag önskar er en fortsatt trevlig dag! :)

Kram

Av minkarusell - Tisdag 16 okt 09:56

Jag vaknade av kraftig döds ångest och grät utan stopp när jag vakande upp under denna natt. Jag tror mig veta var det kom ifrån. För ca 11 år sen var jag med om en traumatisk upplevelse, (en bland många), som gjorde att jag hamnade på en psykiatrisk avdelning. Jag vägde endast 37 kg.


Flera år efter hade jag många hemska mardrömar. Så jag fick en psykiatrisk diagnos, men har ytterliggare två till. Jag kände mig otrygg nästan varje natt när jag skulle sova. Provade alla det slags möjliga sömn mediciner, men efter några månader slutade dom göra verkan. Så jag fick "klara" mig själv, utan någon sammanhängade sömn, tills jag flyttade ihop med min sambo.


Då vände det och jag kände en enorm trygghet. Men sömnen har dom senaste 6 månader varit förskräckligt dålig. Det började med att vakna upp flera gånger per natt och nu har mardrömarna kommit tillbaka! Jag känner en skräck inför att sova inatt och att få ytterligare en till mardröm.


Vad ska jag göra? Jag har inte terapi nu på fredag pg a att min terapeut hade annat inbokat då, så jag får vänta tills nästa veckas fredag. Jag är även orolig för att få mer panikångest attacker. Men jag får försöka att fokusera på det som är bra i livet.


Nu ska jag brygga en kopp kaffe. Hoppas att ni får en fin dag alla och ta hand om er! :)

Kram

Av minkarusell - Måndag 15 okt 09:17

Jag är för feg. För feg för att prata helt öppet om min psykiska ohälsa. Jag vill berätta om den många gånger, men jag låter oftas bli. Varför kan man ju undra, med tanke på att jag haft det i ca 11år.


Många av mina kompisar och bekanta, samt en del släktingar anar att jag har psykisk sjukdom. Det är så svårt, men borde inte vara det. Till dom nära och kära som jag berättat till om mina diagnoser blir jag väl bemött och dom har sagt att dom redan förstått det.


Men till alla andra har jag sagt att jag är sjukskriven och ibland att jag är det pg a psykisk ohälsa. Varför är jag så rädd egentligen? Jag har sagt till min mamma att hon får berätta till släkten att jag är sjuk, för det anar dom ändå. Inget som man ska dölja och bortförklara. Dom förstår ju bättre då, varför jag inte alltid dyker upp på släkt middagar, kalas osv.


Min kära lillasyster som är endast 11år (det är 24år mellan oss) är ju som uppvuxen med min psykiska ohälsa. När jag är hemma över en helg eller så, brukar jag lägga mig och vila ganska ofta under dagen/kvällen. Det tycker inte hon är konstigt alls. När jag varit inlagd på psyk, då hon var bara några år, frågade hon mig om jag bor där? Jag svarade bara att jag var där tillfälligt för att jag inte mådde så bra.


Hon är en underbar person min lillasyster! Hon har en härlig humor och säger ofta till mig att hon älskar mig precis som jag är. Jag öser även till henne mycket kärlek. Vi pratar ibland när vi är själva om hur hon mår och att man ska behandla andra människor som man själv vill bli behandlad. Jag tror att hon uppskattar dom samtalen.


Men åter igen till våga bryta tystanden. Hur man gör är faktiskt enkelt - man pratar om den. Men jag är personligen väldigt rädd hur andra ska ta de. Men jag ska försöka att inte tänka att hur andra reagerar det är deras känslor och tankar, jag ansvarar inte för det. Jag ansvarar bara för mina egna känslor och handlingar.


Så nu j*klar ska jag våga bryta tystnaden mer ofta. För psykisk sjukdom är lika verklig som fysiska sjukdomar. Inget konstigt alls. Inget man valt själv. Nej, jag ska krossa myten och/eller stigmatiseringen kring psykisk ohälsa.


Hoppas att ni får en toppen dag alla! :)

kram på er

Av minkarusell - Söndag 14 okt 11:45

Morgonen som började så bra. Jag vill inte "gnälla", men nu har panikångest attacken sättit klorna i mig. Därför sätter jag mig ner och skriver här på bloggen samtidigt som jag lyssnar på musik.


Jag måste ju erkänna trots att jag sovit nästan hela natten utan att vakna så har jag haft en hemsk mardröm. Den är för brutal för att ens skriva ner. Men ni som har sett "Hostel" kan ana hur mardrömmen var.


Jag funderar över varför jag fick panikångest attack nu? Jag menar jag har nyss ätit en tidig lunch och satt och såg tv och pratade med min sambo. Så från ingenstans dök den upp! Jag har ingen anning om vad som triggar igång ångesten. Det är det som gör det så svårt att behandla i samtals terapi och den "enda" ångestdämpande medicin som jag har är väldigt svaga, är egentligen ett antihistamin - mot allergier.


Men jag kämpar på hos terapeuten att bli kvitt mina panikångest attacker och så småning om ångesten. Jag ska vinna över ångesten! Den ska inte få mig att tappa livsgnistan. Jag ska leva mitt liv som jag vill inom en snar framtid. Den ska inte få bryta ner mig totalt igen.


Jag äger min tid och den ska bli den bästa tiden i mitt liv. Bara några månader, upp till ett år så ska jag bli fri. Det har jag bestämt mig för.


Nu ska jag skriva på min thriller/skräck roman. Ha en fortsatt fin dag alla! :)

Kram

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se