Senaste inläggen

Av minkarusell - 20 december 2018 13:10

Igår blev jag och min sambo färdiga med julpyntet. Det blev så mysigt, så nu kan vi bara njuta. Vi var också och julhandlade mat igår och det gick bättre än vad jag trodde. Ångesten var på en låg nivå.


Idag ska jag göra blodpalt. Det var säkert över ett år sedan jag gjorde det. Jag verkligen älskar blodpalt. Jag har fina minnen från att äta det när jag var barn, där släkten samlades hos min gammel mommo. Men nu när jag äter blodpalt så brukar jag bjuda in några vänner, men jag har tyvärr förlorat kontaken med dom. Men min sambo äter det gärna med mig.


Imorgon ska jag och min bästa vän på stan en sväng och förhoppningsvis får jag en drop in tid hos frisören. Så vi måste nog gå ganska tidigt så att jag får en tid för klippning.


Det var allt jag hade att skriva om för den här gången. Jag hoppas att ni har en fin tordag alla! :)

Kram på er

ANNONS
Av minkarusell - 19 december 2018 10:48

Igår blev det att julpynta - äntligen! Det enda vi har kvar är julgranen, men allt annat har vi tagit fram. Tomtar i olika former och storlekar, änglar, led ljusslingor, jul gardiner, juldukar, stjärna i fönstret och en nyinköpt lava lampa som blandar glitter med olika färger.


Efteråt kände jag ett lugn och glädje, så vi drack en stor kopp glögg och åt pepparkakor och hade tre blockljus tända på vardagsrums bordet samtidigt som vi såg näst sista avsnitet på en serie. En replik som en sa var så fint, jag tror det var så här; vilken form har färgen gul - rund eller fyrkantig? Svar; spelar ingen roll så länge du älskar färgen gul. Det var i samband där dom pratade om en fru som en man var gift med men var otrogen, men personen älskade sin fru ändå.


Inte så att jag tycker det är okej med otrogenhet, utan bara det att budskapet kan tolkas att; man älskar en annan oavsett dennes brister. Det tycker jag är vackert.


Idag ska vi sätta upp julgranen men först ska vi julhandla. Det ser jag verkligen inte fram emot. Jag tycker att det är så jobbigt att vara och handla mat. Men jag går ju tillsammans med min sambo så det kommer säkert att gå bra.


Hoppas att ni får en jätte bra dag alla! :)

Kram & ta hand om er

ANNONS
Av minkarusell - 18 december 2018 10:20

Jag vet inte om jag skrivit om att jag var på kvällsgudstjänst i söndag den tredje advent? Jag har nog skrivit om det men har raderat en hel del inlägg. Jag anser inte mig själv kristen, men ändå så finner jag kraft och tröst att vara i kyrkan. Det är kanske lite konstigt?


Men efteråt när jag kom hem kände jag mig gladare och stärkt. Så jag och min bästa vän funderar på att gå på gudstjänst nu på söndag den fjärde advent. Men den är kl 11 och det är då jag mår som sämst med min f*rbennade ångest/panik ångest. Men jag tror att jag ska trotsa känslan av att kvävas och gå dit, jag menar det tar ca 10 minuter att gå till kyrkan. Så om det skulle bli för jobbigt är det bara att vända om och gå hem igen.


Idag ska jag och min sambo äntligen ta tag i att julpynta. Vi älskar ju julpynt, vi brukar ha pyntat lägenheten redan i slutet av november, men jag har mått så dåligt så orken har inte funnits. Men nu j*klar! Han har lovat att ta fram lådorna med julpyntet samt ta in julgrannen från förrådet.


I år har vi inte haft vår årliga glöggkväll med några vänner, pg a mitt sämre mående. Men jag tror att jag ska bjuda hem min bästa vän iaf på en liten kopp glögg. Förra året hade vi avverkat typ fem flaskor glögg innan fjärde advent! Men det blir som det blir, eller hur?! Nu ser jag framåt...jag ger inte upp.


Hoppas att ni som läser min blogg känner igen mig lite mer nu än hur jag skrivit den senaste veckan, där jag raderat sju inlägg. Men som sagt var ni som följt min blogg vet vad jag skrivit om.


Nu ska jag brygga kaffe och väcka sambon. Hoppas att ni får en underbar dag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - 17 december 2018 16:48

Bara för att jag har svår psykisk ohälsa betyder det inte att jag är mindre intektuell. Nog för att jag känner mig det ibland. Mina tankar går trögare utav mediciner som jag tar. Före jag började med mediciner så hoppade tankarna fram och tillbaka, snabbt och tvärt. Med en kommentar som kom direkt om det behövdes.


Idag går allt så långsamt och jag tappar orden ibland, men det är tyvärr en biverkan från medicinerna och det är inget jag kan göra nåt åt. För medicinerna är livsviktiga för mig.


Fast en av mina mediciner kan jag nog säkert dra ner dosen på. Men det väntar jag med till våren. Då ska jag prata med psykiatrikern och sänka dosen i samråd med honom/henne. Jag blir ju inte frisk, men jag kanske skulle få tillbaka lite av mitt kvika tänkande. Det är iaf värt ett försök.


Ha en fortsatt trevlig dag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - 17 december 2018 11:05

Nu har jag raderat sju inlägg för den här månaden. Det var så negativa och tragiskt mörka inlägg så därför raderade jag dom. Jag vill inte förneka att jag mår skit, men det kändes för utelämnande.


Men nu tror jag att jag håller sakta på att komma tillbaka på spåret. Det blev några dikeskörningar. Men så är ju livet ibland. Så nu kommer jag att återgå till lite längre inlägg, tror jag. Om inte så slipper ni läsa om min "spya" iaf.


Jag blev så glad när jag loggade in på försäkringskassan idag och såg att jag får in sjukpenningen på fredag den 21dec. Det innebär nån julklapp mer. Eller snarare två mer. En till min lillsyster och en till min sambo.


Förutom det ska jag in på stan och hoppas på att få en drop in tid hos frisören. Mitt hår ett ett enda kråkbo just nu. :)


Nu ska jag dricka en kopp kaffe, jag önskar er alla en fin start på veckan! :)

Kram & ta hand om er

Av minkarusell - 11 december 2018 11:46

Vad är det viktigaste för oss människor? Rädda oss människor och djur från naturkatastrofer? Älska och skappa fred på jorden? Eller är det viktigaste hur en firar julen? Jag tror inom en snar framtid kommer vi att prioritera klimathoten på allvar, men just nu sätter vi huvudet i sanden. Vi vill inte tänka på klimatet, men när det gått alldeles för långt ja då kommer den stora världskrisen eller som jag tror - det tredje världskriget.


Men vi krigar mot naturen den här gången. Ett slag ingen vinner. Undergången för oss människor och djur.


Usch hur jag då låter. Men det är så jag känner inom mig och "ser" hur världen snart kommer att vara. Det är en sanning som inte ens en lögn kan ta bort.


För att stoppa klimatet att bli undergången för oss krävs mer än en elbil eller/och att välja bättre mat. Det som krävs är att gå tillbaka i tiden, bondesamhället. Där inga avgaser förpestar jorden. Där en äter närodlat. Där en gör sina egna kläder osv. Men hur många vill frivilligt göra den förändringen?! Inte så många i I-länderna iaf.


Nej, det är nog kört för oss. Men vi får göra det bästa av situationen. Det enda vi kan göra är att älska dom nära och kära och göra saker en mår bra utav. Alltså INTE tänka på klimathotet, utan köra ner huvudet långt ner i sanden.


Med det sagt; jag hoppas att ni får en fin dag alla och ta hand om er! :)

Kärlek till er alla

Av minkarusell - 10 december 2018 12:16

Här kommer en nyskriven dikt.


Kokar ihop en lögn.

Den spottar på mig.

Jag tror på den till 100%.

Men vad är sant och vad är en lögn?

Vart kommer lögnen ifrån?

Från mig eller är det en biprodukt av

vad andra sagt till mig?

Eller saker som jag upplever?

Lögnen puttrar och i grytan

döljer sig

mina inre demoner.


Ja den ni. Så är det just nu inne i mitt huvud. Jag har felaktiga tankar som snurrar runt. Som inte hör till sanningen. Men ändå tror jag på dessa lögner som jag "hittat" på till mig sjäv. Nu ska jag till min bästa vän och försöka få orning på mina dunkla tankar.


Jag önskar er en trevlig start på veckan! :)

Kram

Av minkarusell - 9 december 2018 11:22

När paniken stannar ens tankeverksamhet är det inte trevligt längre. Men jag ska inte skriva om panikångesten idag. Jag ska fokusera på nåt annat.


En sak som jag funderar på är vad som händer i hjärnan när en ser i ögonvrån en skugga? Jag har haft det i några dagar nu, vet inte om det är pg a stress eller mot ett mycket sämre mående? Jag har pratat med många om det igenom åren och nästan ALLA har sett/haft samma seende också nån gång i livet. En del beskriver det som en liten figur som springer förbi, andra som om en skugga. Och en del ser lite allt möjligt. Och många av dessa människor har inte psykisk ohälsa så det är ett väldigt intressant ämne tycker jag.


Jag tror att det kan vara nåt övernaturligt, men också en del i min otroliga stressiga livssituation. Är det övernaturligt så kan det innebära att jag har bättre kontakt med min mediala sida just nu, om det "bara" är hallicutioner så har många haft det utan att kalla det för det.


Jag skulle gärna vilja veta om just du också har/haft det och hur det yttar sig för dig när du "ser" nåt i ögonvrån som inte beror på någon psykisk sjukdom. Utan att bara konstaterar att det händer. Visst jag har svår psykisk ohälsa men har ALDRIG halliucinerat nåt elller hört röster,tack och lov. Skriv gärna en kommentar om ni vill.


Ha en rikitgt trevlig dag alla! :)

Kram på er

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se