Senaste inläggen

Av minkarusell - Onsdag 25 juli 11:04

Jag trodde att min ångest skulle vara jobbigare när det är så varmt, för det blir ju en påfrestning för kroppen som även kan påverka det mentala. Men så har det inte varit, vilket är jätte bra.


Fast just nu plågar ångesten mig hårt! Ungefär som; glöm inte bort mig. Nej, panikångest attackerna glömmer jag inte i första taget, det har jag ju "bara" två-tre gånger i veckan. Förutom det har jag "vanlig" ångest varje dag. Mer eller mindre. En del dagar känner jag bara en liten oro och då är jag nöjd.


Men idag ska jag ändå gå till min bästa vän och dricka en kopp kaffe. Jag hade inte så mycket mer att skriva om. Hoppas att ni har en bra dag alla! :)

Kram

ANNONS
Av minkarusell - Tisdag 24 juli 09:35

Jag märker att nu när jag "vaknat" upp och ser världen för vad den är och inte igenom medicinernas dimma, blir jag mer realistisk och ibland mot det pessimisktiska hållet. Sådan är jag ju sjävklart inte hella tiden, jag är i grund och botten positiv inställd till livet men även realist och här i bloggen kan jag uttrycka allt det som känns aktuellt för mig.


Nu till nåt mer vardagligt. Jag längtar efter en mer "normal" värme för Sverige. Jag måste bara berätta att jag svettas så fruktansvärt mycket, att jag får duscha minst en gång per dag och ta "katt" tvätt minst två gånger per dag! Det är faktiskt ganska jobbigt. Jag tror att jag har så lätt för att svettas pg a min övervikt, det kanske låter fördommsfullt men så är det för mig. När jag värgde ca 30 kg mindre (min nuvarande vikt är 97kg) svettades jag inte så mycket av att tex gå upp och ner för trappen. Så jag behöver gå ner i vikt, vet bara inte hur? Jag kämpar med det dagligen att försöka att inte äta godis och gå promenader. Men nu när det är så varmt orkar jag helt enkelt inte gå längre promenader.


Dessutom har jag skörldkörtel besvär och jag har lite låga värden ibland och det är inte alltid som min läkaren vill höja dosen utan han menar att det stabiliseras av sig självt. Så det är kämpigt.


Men nu ska jag gå en liten mindre promenad med min bästa vän. Ha en trevlig dag alla! :)

Kram på er

ANNONS
Av minkarusell - Måndag 23 juli 10:34

Idag känner jag för att bjuda på en dikt, så här kommer den.

Dikt

Fåglarnas sång har försvunnit i ett tomt rum av tid.

Vad är mänskligheten utan dom?

Fåglarna och sången symboliserar

frihet och fred för mig.

Var finns friheten och freden?

Nu är vi människor fängslade i en värld som är manipulerad,

verklighetsflykt och prioriteringar.

Vi styr egentligen inte över våra lliv.

Vi äger inte världen.

Vem/vilka styr våra liv då?

Diktaturer söndrar och förstör våra sinnen.

Media leker med våra tankar.

Vi lever i en värld där godhet och ondska slåss med varandra.

Vad är rätt och vad är fel?

Är vi människor civiliserade eller är vi omänkskliga?

Är det männskligt att kriga och tömma jordens resurser?

För det är ju när vi gör "fel" som orden kommer;

vi är ju bara människor.

När ska fåglarnas sång komma tillbaka?


Ja detta är en tankeställare till var och en. Hoppas att ni har en fin dag alla och ta hand om er!

Kram

Av minkarusell - Söndag 22 juli 16:08

Jag har nyss tagit bort två av mina tidigare blogginlägg, då jag tycker att det kanske var lite mag starkt. Men ibland kan jag bara inte låta bli att skriva om saker som är lite känsliga. Jag kanske borde skriva i rubriken; Obs! Känsliga läsare varnas. Nej, skämt och sido, så allvarligt är det nog inte, eller?


Jag har beslutat mig för att ändå skriva om saker som jag brinner för samt min livs åskådning. Det är bland det finaste jag vet att få kunna uttrycka sig så som man vill, så länge det inte kränker andra människor. Men idag så blir tyvärr en del väldigt kränkta av åsikter som gör att enligt mig är att hota åsiktsfriheten.


Så allt är en tolknings fråga, men vilket samhälle vill vi ha egentligen? Vill vi ha ett land där folk är rädda för att tycka som dom vill? Jag är inte så insatt i politiken, men jag ska nog bli det. För det är ju vi som röstar som kan göra skillnad. Jag vill ju tro det iaf.


Det var allt för nu. Hoppas att ni har en fortsatt trevlig dag! :)

Kram på er

Av minkarusell - Söndag 22 juli 09:33

Ibland skriver jag om hemska och jobbiga saker som dom flesta inte vill läsa eller förstå, antar jag. Men verkligheten är inte alltid så vacker eller hur? Men min sanning ser inte ut som andras. Det jag upplever är min upplevelse. Livet kan ses från miljarders olika perspektiv. Varje människa är unik.


Om man tex frågar nån om hur en stad ser ut så säger inte alla likadant. Men inget svar är fel eller rätt. Vi är skapta att vara induvidella för att kunna få nya ideér och utvecklas. Men vi är självklart beroende av andra, att ha en gemenskap, fast alla är det mer eller mindre.


Det finns några olika saker som förenar människor, det kan vara att man har samma intressen, hejar på samma fotbollslag osv. Passionen till dessa olika saker för verkligen människor samman. Det kan även vara kärleken i en familj som för familjemedlemmarna samman.


Vi är helt enkelt unika i ett större sammnanhang. Vi får försöka att älska vår jord lika mycket som vi älskar allt annat, för annars finns det inget hopp om framtida liv på jorden. Men hur ska vi vända på den negativa spiralen? Alla vet om miljöförstöringen, men bara några få människor vill eller orkar göra nåt åt saken. En del påstår även att det är försent att "rädda" jorden från klimatförändringarna. Men det är nog dom som är dom mest "farligaste" tycker jag. Varför görs inget? Varför ändrar ingen på sig (nästan ingen)? Varför forsätter så många i samma spår?


Vi får se hur länge jorden kan ge liv till alla levande varelser. Jag hade viljat ha ett mycket större engagemang. Men om inte ens klimatförändringen kan föra alla människor samman, kan nog inget göra det.


Jag ska vila en stund nu, men jag önskar er alla en fin söndag! :)

kram

Av minkarusell - Onsdag 18 juli 13:50

Jag har varit i psykofarmakans dimma och nu när jag äntligen vaknat upp så mår jag illa. För nu ser jag med lite mer öppna ögon på hur samhället, Sverige och världen egentligen fungerar. Att jag varit så "nerdrogad" att jag inte sett den hemska verkligeheten och ja det finns en massa bra saker också, men det var bara dom bra sakerna jag såg förut, vilket ger en skev bild av verkligeheten. Jag som trodde att med medicin skulle se världen utan "förvrriden" verklighets uppfattning men det är tamme f*n tvärtom!


Jag har levt i en dimma av lyckorus och att allt är bra och att världen är ett paradis. Fy f*n vad arg jag är på psykiatrin! Jag har antagligen gått på för höga doser på dom flesta av mediciner som jag tar och nu när jag haft dom flesta medicinerna i över 10 år har dom troligtvis börjat avta i styrka. Nej jag ska be läkaren om att sänka doserna mer, men vad kommer jag då att "upptäcka"? Att allt som jag trott på är en lögn? Jag är inte paranoid, har inte fått någon sån diagnos, så varför ska jag ta medicin mot det? Det är mycket som jag ifrågasätter nu.


Det är så man blir mörkrädd, eller vad man nu ska säga om min sitution. Varför bedömmde läkarna att jag skulle ta dom mediciner som jag har? Varför har det gjorts så många misstag inom psykiatrin, mot mig samt andra människor? Varför får inte man vara sig själv och/eller bryta mot normen? Jag anser att endast personer som är en fara för sig själv eller andra kan behöva medicinering. Nu tar jag bland annat anti-depp medicin vilket jag tycker är helt rikitgt, jag har varit självmordsbenägen. Så den tar jag gärna ett bra tag till. Men dom andra medicinerna - varför i hela världen tar jag dom???


Jag ska nog efter sommaren boka en tid till en psykiatri läkare och ha ett samtal med honom/henne. Be denne förklara till mig varför jag går på dom höga doserna samt om man kan plocka bort nån av dessa. Det kommer att bli mycket intressant.


Det var allt jag hade på hjärtat den här gången. Ha en fin dag alla! :)

Kram

Av minkarusell - Onsdag 18 juli 09:14

Jag mår sådär just nu. Det har kännts lite kämpigt dom senaste dagarna, med framför allt ångesten. Jag såg på nyhetsmorgon för nån dag sen att "riskgrupperna" i värmen är bland annat dom med psykisk ohälsa. Varför vet jag inte rikitgt, det sa dom inte. Men kan nog bero på alla mediciner som man tar och när man blir lite trött och vimsig kan symtomen på sjukdommen/sjukdommarna förstärkas lite? Jag känner av värmen pg a medicinerna, jag upplever att dom inte ger samma verkan, men det kanske bara är inbillning? Vilket som så tar jag det mest bara lugnt, jag går inte ut i onödan och dricker mycket vatten.


Jag hoppas verkligen att denna höga värmen försvinner snart. Men som det såg ut ska det fortsätta veckan ut i alla fall här norröver. Det känns bara så jobbigt, och ännu jobbigare att veta att gamla, små barn, gravida och dom med kroniska sjukdommar mår allmänt sämre i denna överdrivna värmen. Dom sa även på nyhetsmorgon att fler äldre dör när det är så här varmt, än när det är mer "normala" temperaturer. Usch, nu ska jag tänka på nåt annat.


Förutom värmen så försöker jag att tänka positivt, igår var min bästa vän förbi och vi satt på balkongen (skuggsidan) och drack vatten och pratade om allt möjligt. Det var trevligt. Idag kommer hon eventuellt förbi igen.


Nu ska jag lägga mig ner och vila, ha en fin dag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - Måndag 16 juli 12:36

Jag har haft turen att inte haft så mycket ångest attacker dom senaste dagarna, men nu som en blixt från klar himmel dyker den upp. Jag vet nästan aldrig vad den beror på. Jag har ju en del trauma i bagaget, men dom flesta minnen har jag och terapeuten pratat om och det känns som om jag bearbetat dom flesta. Visst det finns några få saker till som jag ännu inte nämnt om, för att det är för jobbigt just nu, men jag ska nog berätta om det när jag börjar om med terapin till hösten.


Men annars så mår jag bara bra, ska snart gå med min bästa vän till affären och köpa en mjukglass. Jag hade inte så mycket mer på hjärtat för idag.


Ha en underbar dag alla! :)

Kram på er

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17 18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Allt mellan himmel & jord med Blogkeen
Följ Allt mellan himmel & jord med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se