Senaste inläggen

Av minkarusell - Fredag 20 sept 10:25

Snart börjar jag om med att styrketräna på gym. Jag hoppas att jag får på mig mina träningskläder? Att dom inte blivit för tighta? Isåfall hjälp! Jag har tyvärr inte pengar till det den kommande månaden. Jag var ju även förbi soc igår och lämnade in ansökan om försörjningsstöd. Och jag har många utgifter den kommande månaden som gör att jag inte har över pengar till nya träningskläder.


Men i värsta fall får jag använda mina sommar leggins och en t-shirt. Samt tvätta mina sommar sneakers och använda dom inne på gymmet. För jag har kvar ett par andra skor från förra hösten som är hela än. Det gäller att vara påhittig när man har snäv budget. Även när det kommer till matlagning. Men ibland unnar jag mig nåt extra gott.


Varför jag börjar om med att gå på gym är för att jag behöver gå ner i vikt och må allmänt bättre. Och jag har fått fysisk aktivitet på recept av terapeuten. Så 20% rabatt på alla träningskort och jag har turen att ha ett litet gym i närheten där jag bor, tar endast 5 minuter att gå dit. Det kan inte bli bättre.


Detta år är verkligen förändringarnas år. Först flytten till egen lägenhet, bli mer självständig och nu börja träna på gym. Vad ska nästa steg bli? Förhoppningsvis en praktik eller sysselsättning. Det längtar jag till, att träffa människor och få vara en del av ett socialt sammanhang. Men jag behöver prata om det med terapeuten samt försäkringskassan. Så det ska jag göra vid nästa möte med terapeuten.


Idag kommer min underbara fästman till mig, det ska bli så roligt och mysigt. Vi ska äta fläskfilé bitar i gräddsås och kokta grönsaker samt ris och vinbärsgelé till det. Det ska bli så gott.


Hoppas att ni får en trevlig helg alla och ta hand om er! <3

Kram <3

ANNONS
Av minkarusell - Torsdag 19 sept 18:18

Solen skiner och det är inga moln på himmlen. Den här dagen har varit jätte bra. Jag åkte in till stan med bussen och träffade min bästa vän som bjöd mig på fika. Vi hade ett mycket givande samtal.


Sen efter vi umgåtts nån timme tog jag en fika med min fästman. Det var mysigt och trevligt. Och imorgon kommer han till mig och ska sova över tills på måndag.


Jag är så tacksam över att ha så fina och kärleksfulla människor runt om mig. Nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen.


Hoppas att ni får en trevlig kväll alla! <3

Kram på er <3

ANNONS
Av minkarusell - Torsdag 19 sept 10:40

Igår var jag och min mamma hos en släkting och åt god middag. Det var jätte trevligt. Men idag ska jag åka in till stan med bussen. Ska träffa min bästa vän och även min fästman. Så det ska bli roligt.


Igår kväll/natt sms:a jag med en annan god vän. Hon har drabbats av stor sorg. Så vi sms:a en hel del om det och jag har haft två stora sorger i mitt liv; min lillebror och min farmor. Så jag vet mycket om sorgearbete.


Jag går ju även till en terapeuet och lär mig hur man kan hantera svåra sorger och trauman. Jag är dessutom intresserad av psykologi. Hon tackade mig så mycket efter ca en timmes intensivt sms:andet. Det kändes bra att kunna stötta henne.


Jag hoppas att ni får en fin dag alla och ta hand om er! <3

Kram <3

Av minkarusell - Onsdag 18 sept 11:17

Astman förstör för mig. Den triggar ingång panikångesten. Jag har ännu jobbigt på f.m Jag hostar upp hårda slemklumpar och ibland lite segt slem. Men det jag skulle behöva är slemlösande. Förstår faktiskt inte varför jag inte får det?! Jag blir irriterad och less på sjukvården. Det är som om dom inte tror på mig? Men imorgon ska en sköterska från hälsocentralen ringa mig och då kommer jag säga igen; jag behöver slemlösande att blåsa i sugrör i flaska hjälper mig inte!


Så jag hoppas att få slemlösande medicin som faktiskt hjälper. För det är jobbigt att slemklumpar fastnar och är svåra att hosta upp. Det är ingen livskvalitet. Mina hostningarna brukar vara mellan 15-40 minuter. Tills jag hostat upp dom värsta slemklumparna.


Men överlag har astman blivit lindringare. Så det är ju positivt. Det är nog tack vare dubbla dosen kortison inhalationer morgon och kväll plus tabletten jag tar på kvällen mot astma.


Just nu är jag jätte trött. Jag har haft en astma/panikångest attack, så nu skulle jag bara vilja lägga mig ner och sova. Men som ni med astma vet; att ligga ner gör astman svårare. Så är det iaf för mig. Det är bara att kämpa sig igenom tröttheten. Sitta vid datorn, lyssna på musik och snart ska jag dammsuga golven i lägenheten.


Senare idag blir det roligt då ska jag och min mamma till en släkting och äta middag. Det ska bli trevligt. Jag längtar. Förhoppningsvis har jag blivit piggare tills dess.


Jag hopppas att ni har en fin onsdag alla! <3

Kram <3

Av minkarusell - Tisdag 17 sept 10:12

Jag fick inte slemlösande förra veckan mot astman. Utan jag fick rådet att fortsätta med kortison inhalationer och blåsa med ett sugrör i en flaska med vatten. Det har väl gått sådär. Jag har inte haft tid till att blåsa en gång i timmen 10ggr. Igår var jag hos terapeuten samt ett läkar möte. Så hela dagen gick åt att vara på psyk samt att åka buss fram och tillbaka.


Men idag vaknade jag med svår slemhosta. Det är ovanligt att jag får det direkt jag vaknar. Oftast får jag slemhostan nån timme efter jag klivit upp. Men det som var bra, var att jag faktiskt fick upp slemkluparna utan att gripas av panik och det gick lätt att få upp dom. Det kanske är på väg att bli bättre? Så nu mår jag bra och har bara en låg nivå av ångest. Vilket är fantastiskt.


Mötet hos terapeuten gick bra, det var väldigt givande. Sen så hade jag möte med läkaren på psyk och det var för uppföljningen av medicin justeringen. Och jag berättade om hur det hade gått med att dra ner dosen och sen beslöt vi oss för att jag ska ta samma dos fortsättningsvis. Så på lite mer än ett år har jag dragit ner dosen rejält på en medicin samt sänkt dosen lite grann på en ytterligare en medicin. Det känns jätte bra!


Det enda som är tråkigt är att jag har en massa mediciner mot astman. Och att den är så besvärlig. Men bara att gilla läget och göra det bästa av situationen.


Jag hoppas att ni får en trevlig dag allla! <3

Kram på er <3

Av minkarusell - Torsdag 12 sept 11:20

För ett år sedan vägde jag 99kg och idag väger jag ca 108kg! Jag har alltså gått upp ca 9kg på ett år. Jag skäms. Jag som var så peppad för ett år sedan att styrketräna, gå promenader och äta sundare. Vad hände?!


Jag vet faktiskt inte. Mer än det "vanliga" min svåra psykiska ohälsa som försvårar mycket i mitt liv. Så ja, det är tråkigt. Men jag har nya planer på att börja styrketräna igen. Jag ska få fysisk aktivitet på recept av terapeuten och då kommer jag vara på ett litet gym i närheten där jag bor ca 2-3ggr veckan samt börja om med promenaderna. Jag ska kämpa mig igenom detta. Jag måste för att börja må bättre psykiskt och fysiskt. Jag älskar ju att styrketräna så det kommer säkert att gå bra.


Jag får INTE ge upp den här gången. Jag måste gå till gymmet oavsett mående, s*kt samma om folk ser att jag mår dåligt, typ att jag tittar ner i backen och undviker att hälsa på folk. Jag ska göra detta för min skull och för ingen annan. Det är jag värd!


Nu till nåt annat. På morgonen mådde jag inte så bra pg a astman, hosta mycket slem så jag ringde till 1177. Dom tyckte att jag skulle ta kontakt med hälsocentralen igen och få slemlösande på morgonen. Så jag ringde dit och kommer att bli uppringd senare idag. Så förhoppningsvis får jag träffa läkare och få slemlösande som faktiskt hjälper. Jag tar ju dubbla dosen kortison morgon och kväll, plus en tablett på kvällen. Så det borde bli bättre av slemlösande på morgonen.


Nog om det, hoppas att ni har en fin dag alla och ta hand om er! <3

Kram <3

Av minkarusell - Tisdag 10 sept 13:45

Igår var det ett givande samtal hos terapeuten. Det var inte alls jobbigt att berätta om det jag skulle, utan det kändes nästan löjligt att jag tyckt att det var så hemskt. Att prata om det var verkligen att avdramatisera och att det kändes "större" problem i tankarna. Då det kan snurra på och förstora allt.


Men efteråt var jag nöjd att jag pratade om det och kände en enorm lättnad. Terapeuten jag är en gång i veckan till är toppen! Att jag utvecklas så mycket på dom här 2 ½ åren är fantastisk. Det känns som om mycket "smuts" från mina sår är borta. Jag börjar att läka inombords.


Nu till nåt annat. Jag hade kvar en flyttlåda i mitt inneförråd som jag gick igenom idag och där hittade jag en del av mina brev från min farmor. Gud vad jag grät av lycka av att hitta hennes handskrivna brev. Hon skrev till mig flera gånger per år i många års tid och jag trodde att jag tappat bort eller slängt bort dom av misstag, så när jag hittade 10 av mina hundratals brev blev jag överlycklig.


Jag läste ett av dom breven där jag hade ritat en massa hjärtan på och i det brevet stod det bara några meningar men dock så viktiga. Hon skickade det brevet när jag mådde som sämst. Samma år som jag la in mig på en psykiatrisk avdelning för först gången.


Detta skrev hon: Hej ......! Tänker på dig! Du är min lilla ängel! Farmor älskar dig, du är inte ensam!


Jag förstår nu hur mycket det betydde. Utan hennes brev och samtal kanske jag inte funnits vid livet idag. Jag har mycket att tacka henne för. Jag älskade henne så mycket. Hon var den som betydde mest av allt då hon levde. Nu är det ca 2½ sedan hon dog. Och saknaden är enorm men det känns som om hon ser mig ibland och hon har det bra där hon är nu.


Att ha någon som verkligen ser en och bekräftar en kan vara livsviktigt och detta fallet var det så. Tack älskade farmor som är i himmelen!


Oj nu blev det en massa tårar. Men det är ju sunt att kunna gråta lite och känna känslor. Vilket jag inte gjorde under några år. Men nu så. Bort med för höga doser mediciner och jag fick livet tillbaka.


Det var allt jag hade på hjärtat för nu. Jag önskar er alla en trevlig tisdag <3

Kram på er <3

Av minkarusell - Måndag 9 sept 10:56

Just nu härjar panikångest och astma attack. Jag hostar kraftigt och hostar upp hårda slemklumpar. Jag blir så trött på detta nästan varje morgon/f.m. Men jag försöker att andas lugnt fast det är svårt. För snart går det över.


Idag ska jag till psyk till terapeuten, det är två veckor sen jag var dit och jag har mycket att prata om. Det känns som när jag berättar det jag bär på som jag inte pratat om nån gång så finns det ingen återvändo. Inget jätte hemligt men ändå jobbigt. Men jag tror att terapin kan gå djupare och mer effektivt när jag berättar om det.


Annars så är det bara bra, min fästman har sovit över från lördag tills idag. Vi åker tillsammans med bussen in till stan. Sen åker jag med bussen tillbaka till mig själv.


Hoppas att ni har en fin start på veckan alla! :)

kram på er <3

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se