Senaste inläggen

Av minkarusell - 28 december 2018 11:02

Jag har inte sovit så bra. Men jag överlever. Jag brukar vakna tre till fem gånger per natt som är väldigt normalt för mig, men natten som var blev det mera och svårt att somna om. Men jag får göra det bästa av dagen.


Igår var jag och handlade kläder för första gången på väldigt länge. För som oftast får jag gamla kläder av min mamma eller sliter ut kläderna tills det är en massa hål i dom, så det var lyx att shoppa nytt. Det jag handlade var; en t-shirt, en tröja, två tunikor och ett par mjukisbyxor. Jag är jätte nöjd!


Nåt som jag helt glömde bort igår var att min terapeut skulle ringa mig igår och jag som hade min mobil hemma. Han hade ringt tre gånger, men jag hoppas att han ringer idag igen.


Jag hoppas att ni får en trevlig dag alla och ta hand om er! :)

Kram

ANNONS
Av minkarusell - 27 december 2018 10:45

Vaknade mitt i natten av andnöd! Jag hann tänka; nu dör jag. Detta har "bara" hänt mig en gång, jag fick varken luft när jag andades in eller fick ut någon luft. Visst jag har vaknat många nätter av panikångest och knappt kunnat andas eller hyperventielrat. Men det här var nåt helt annat. Vad vet jag inte.


Nog om det. Idag ska jag och min bästa vän gå till stan och shoppa lite. Vet inte när det hände senast. Jag fick ju bra med julklapps pengar och nu ska jag unna mig nåt klädesplagg. Det ska bli så roligt. Om det blir nåt över ska jag unna mig en hår klippning hos frisören.


Trots den hemska natten känner jag mig glad och lugn just nu iaf. Jag ska tänka positivt. Snart ska jag dricka en kopp kaffe och njuta av den.


Ha en rikitgt bra dag alla! :)

Kram på er

ANNONS
Av minkarusell - 26 december 2018 10:15

Lyckan sitter i. Jag känner ännu värmen från julafton. Igår hade jag väldigt lite ångest, så gott som inget. Dom dagarna känner jag nästan eufori. Att inte ha panikångest attacker är en otrolig skön känsla. Att lida av svår ångest är ett h*vete, för mig och även mina närstående.


Utåt sett ser jag ganska samlad ut, men när jag är hemma då jag mår som sämst är det extremt jobbigt. Jag ligger mest i sängen och försöker att andas lugnt och tänka positiva tankar. Jag tar tyvärr inga starka ångestdämpande, vilket gör att min kropp tar mycket stryk av mina panikångest attacker. Mitt hjärta är inte den bästa och jag får mycket värk. Det blir som en ond spiral. Så jag får blodtrycks medicin och tar receptfria värk tabletter som knappt ger någon effekt. Men jag är inte bitter. Jag försöker att inte bli arg på psykiatrin för att dom inte ger mig ångestdämpande mediciner förutom antihistamin tabletter. Nej, jag måste kämpa på!


Nog för att mina närstående inte tycker att jag får "rätt" hjälp alla gånger från psykiatrin. Det är svårt att komma in på en avdelning när jag mår riktigt dåligt och jag ges inte medicin som hjälper mig mot min panikångest/ångest. Men det är inte så mycket att göra nåt åt det.


Jag förstår ändå varför. Dom på psykiatrin vill att jag möter min ångest utan medicin när jag går i terapi och inläggning är nästan en omöjlighet för många människor pg a för lite resuser. Nej, fy f*n för politikerna som inte tillför mer resuser för psykiatrin och vården i allmänt. Men speciellt psykitarin är hårt ansatt. Säkert tufft även för dom som jobbar, när psyk vården inte räcker till för alla.


Och värre kommer det att bli. Det tror jag iaf. För fler och fler upplever att dom mår dåligt psykiskt. Så nån förändring måste ske snart! Annars kommer självmorden att öka drastiskt och fler leva i missär, där dom inte tar hand om sin hygien och äta ordentligt osv. Ojoj, vad vi har mycket tragiskt att vänta oss.


Men om vi hjälps åt mera och politikerna lägger mer pengar på psykkiatrin/vården kan det bara bli bättre. Men där är vi inte än. Fast jag har hoppet om det.


Det här blev ett lite längre inlägg, hoppas att ni tyckte det var värt att läsa. Skriv gärna en kommentar om ni vill det.

Jag önskar er alla en fin annandag jul! :)

Kram och ta hand om er

Av minkarusell - 25 december 2018 10:55

Jag är så otroligt tacksam över gårdagen, främst att fira den med min mamma, hennes man och min lillsyster, men även dom fina julklapparna. Att jag skulle få några underbart fina julklappar hade jag inte väntat mig. Men glad är jag över dom.


Så är det juldagen idag och jag och min sambo kommer att ta det lugnt, rå om varandra och äta gott. Jag känner verkligen stark kärlek mellan oss två, men även med mina nära och kära. Att jag får ha sådan tur!


Men dom som jag kämpar för att ska få en röst är dom utsatta och dom med psykisk ohäsa. Jag vill upplysa och få en att se med andra ögon på detta. Ni som läser min blogg vet ju om att jag har svår psykisk ohälsa, men försöker att hantera det så gott det går.


Med det sagt ska jag brygga kaffe och sen gå till min bästa vän. Ha en fin dag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - 24 december 2018 10:40

Idag är det julafton och det är en vacker högtid tycker jag som så många andra. Men då finns det en hel del ensamma människor också, eller barn som far illa. Läs gärna...så kan ni få ett annat perspektiv på hur jag ser på saken.


Det finns många "ofrivilligt" ensamma människor under julen men även större delen av året. Dom glöms ibland bort eller får alldeles för lite uppmärksamhet av att bjuda in dom till ens hem. Känner en nån som inte har det så gott ställt kan en bjuda dom på en festlig måltid iaf EN gång om året. Visst det är många som bjuder hem ensamma personer, men det är inte alltid som dom orkar att ta sig ut. Då är det viktigt att hälsa på hos dom! Att komma till dom med en liten jultalrik eller en värmande kram.


Det gör mycket även om nån bor långt bort att ringa ett samtal och önska god jul och kanske skicka ett julkort. Att se dom ensamma är en otroligt fin gåva.


Det finns även många barn som far väldigt illa under jul ledigheten. Den som ska vara njutbar, men inte är det. Dom kommer till ett hem med mycket alkohol eller misshandel, varje dag, istället för att ha lite andrum av att vara på skolan. Dom barnen ser julen som nån sorts bestraffning. Jag önskar att dessa barn kan fira julen hos nån släktning istället. Att deras föräldrar ser deras tillkortakommande. Men det enda en kan göra för att barnen har det tufft är att be en bön att dom får en jul hos nån annan.


Men hur har jag det under julen då kanske ni undrar? Jag har som vanligt ångest, men går emot den mera nu. Jag kämpar på! Jag ska snart hem till min mamma och fira julafton där. Min sambo blir nog hos en av hans bröder. Han har inte bestämt sig ännu.


Sen på annan dag jul bjuder vi hem min bästa vän, hon firar julafton själv, men firar den med mig och min sambo då. Det kommer att bli mysigt.


Jag ska göra mig iordning nu, jag önskar er ALLA en rikitgt God Jul! :)

Kram & ta hand om varandra <3

Av minkarusell - 23 december 2018 09:29

Igår när jag och min sambo skulle gå till affären var jag tvungen att stanna och spy. Det var panikångesten som grep tag om mig. Den fick mig att spy två gånger direkt efter varann.


Men jag drack lite vatten som jag hade i en flaska i väskan och fortsatte sen mot affären. Det som inte dödar en stärker en, eller hur?! Nej, så är det ju inte tycker jag. Jag blir ibland skörare av att må dåligt, men till slut ska jag bli kvitt panikångesten och leva mitt liv som jag vill. Men det tar tid. Jag är hos terapeuten en gång i veckan och har varit det i två års tid och det har INTE blivit bättre. Men skam den som ger sig.


Det "enda" som blivit lite bättre utav terapin är att jag inte tar på mig skulden för en massa skit. Utan jag vet att en del saker som skett var inte mitt fel. Men annars är jag fortfarande på ruta 1 med panikångesten/ångesten.


Ibland vet jag inte hur länge till jag ska orka leva mitt liv såhär, men då tänker jag på välsignelsen att ha tak över huvudet och mat för dagen. Det hjälper mig ganska bra av att tänka så.


Ha en fin fjärde advent och ta hand om er! :)

Kram

Av minkarusell - 22 december 2018 09:50

Det gick förvånadsvärt bra att vara på stan igår. Jag fick lite panikångest, men den försvann nästan lika fort som den dök upp. Jag klippte inte mitt hår igår, jag använde pengarna till julklappar istället. Så trist är det med min ekonomi. Hade jag klippt mig skulle jag inte ha råd med nåt annat. Inte ens till mitt nödvändiga.


Men håret får vänta. Det blir bara att klippa kortare än vad jag tänkt mig. Mitt hår är nämligen väldigt skört, antagligen pg a alla mediciner som jag tar samt all min stress.


Snart ska jag gå till min bästa vän och ha syjynta. Jag håller på att sticka en halsduk och hon stickar en mössa. Hoppas att ni får en fin dag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - 21 december 2018 09:05

Vaknade med huvudvärk, men hellre det än ångest. Jag känner mig redo för stan och jag hoppas att jag får en drop in tid hos frisören. Jag och min bästa vän ska gå till stan just efter klockan tio.


Det som jag är orolig för är att få panikångest när vi börjar att promenera in till stan. Men jag ska försöka att tänka positivt. Det ska gå bra. Jag är stark. Jag kvävs inte.


Nu ska jag göra mig iordning, men jag önskar er alla en riktigt fin dag! :)

Kram & ta hand om er

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se