Senaste inläggen

Av minkarusell - Onsdag 23 jan 13:13

Panikångest. Kvävas, hosta och kanske spy? Jag försöker att distrahera mig med att skriva här på bloggen och lyssnar på musik.


Igår var jag inte till terapeuten, fastän det hade varit väl behövligt. Men jag klarade inte av att promenera dit pg a panikångest, illamående och värk i kroppen. Så jag får se när jag får en ny tid.


Idag har jag planerat in en vin kväll med min bästa vän, det ska bli trevligt. Vi har alltid så mycket att prata om. Och det var säkert senast i höstas vi hade en vin kväll, så nu är det dags! Hon bor ju bara ca 5 minuter avstånd från mig och min sambo, så det blir inga problem att gå dit. Och min sambo kommer och eskorterar hem mig sen. För jag är så rädd att gå ute själv på kvällen.


Jag ska äta en smörgås nu och dricka en kopp kaffe, hoppas att ni har en fin dag alla! :)

Kram & ta hand om er

ANNONS
Av minkarusell - Tisdag 22 jan 14:41

Det blir inget besök på psyk hos terapeuten idag. Jag började må jätte dåligt, har fått vara på toaletten flera gånger under ca två timmar. Samt nyss haft en panikångest attack.


Det är så tråkigt, men vad göra? Jag hoppas att få ett möte nästa vecka istället. Jag har då meddelat honom om att jag inte kommer på mötet idag.


Snart ska jag vila en stund är helt slut. Ha en fortsatt fin dag alla!

Kram

ANNONS
Av minkarusell - Tisdag 22 jan 11:34

Jag är rikitgt besviken på mötet jag hade med en kvinna från kommunen igår. Jag har ju ansökt om boendestöd, att få en egen lägenhet med tillgång till personel dygnet runt. Så utredningen var igår, alltså intervjuva mig om hur mina behov ser ut och sen ska hon sammanställa det och ge ett beslut OM jag får rätt till boendestöd.


Men det handlar inte om eller att jag vill för mig utan snarare att jag behöver det. Jag behöver en egen lägenhet, där jag kan bo själv och inte vara beroende av min sambo och/eller bästa vän. Låta dom få vila. Låta dom få vara partner och vän istället för assistans dygnet runt.


Men hon från kommunen tycket att boendestöd i form av att ha ett mobilt stödteam kan funka, då sa jag nej, jag behöver EGEN lägenhet. Jag måste och det snart! Helst innan sommaren. Då sa hon bara att det finns inga lediga platser/lägneheter, trots att hon inte har med den saken att göra har hon en åsikt om det. Tror sig veta. Då frågade jag om vem som har hand om att skaffa boende, då sa hon tydligt att det har inte hon med att göra, men ändå skrämmer hon mig med att säga; det finns inga lediga platser/lägenheter. Gissa om jag blev irriterad, eller nej vid det här laget (efter pratat med henne i ca 50 minuter) var jag arg på henne, MEN jag höll det mesta inom mig för att inte vara allt för besvärlig.


Så om ca en vecka får jag utredningen hemskickad och kan då läsa igenom det och har två veckor på mig att ändra om det är nåt hon missat att skriva om. Sen blir det ett beslut om jag får bifall eller avslag.


Usch, det känns inte alls bra med tanke på hennes attityd. Men jag får hoppas på det bästa.


Nu ska jag dricka en kopp kaffe för att senare gå till psyk till terapeuten. Jag önskar er alla en fin dag! :)

Kram på er

Av minkarusell - Söndag 20 jan 13:31

Vilken kväll/natt jag haft! Jag och min sambo bestämde oss vid ca 20 tiden att dricka lite folköl och satt och pratade och lyssnade på musik. (Vi dricker sällan alkohol.) Jag började att prata om att jag saknar en kill kompis till mig som jag inte träffat på nåt år, och då sa min sambo att jag skulle kunna höra av mig till honom.


Lite osäker var jag men jag skickade iväg ett litet roligt sms och fick svar på mindre än fem minuter! Jag blev så glad så om nån vecka ska vi ta en fika på stan. Samtidigt som jag skrev med min kompis, smsade min sambo med en av hans vänner och vi blev bjudna hem till han. Så i ca 30 minus grader ute, promenerade vi till hans vän efter kl 23, som det tog ca 10-15 minuter att gå.


Vi hade det mycket trevligt, skrattade, drack vin och spelade sällskaps spel, vilket jag verkligen gillar att göra. Sen kom vi hem vid tre tiden och jag kände mig så nöjd. Att göra nåt en inte gör ofta är rikitgt roligt och bra för själen.


Snart kommer en annan god vän till mig förbi, så ska göra mig iordning nu. Ha en fin söndag alla! :)

Kram på erAv minkarusell - Lördag 19 jan 18:17

Nu har jag uppdaterad min presentation samt bytt bloggtitel till; Förändringarnas år 2019 - följ med mig på min livsväg. Innehållet är densamma. Ibland djupa funderingar till lättsamt vardagligt, till dikter och mina känslor. En salig bladning med andra ord.


Jag hoppas att ni har en fin kväll alla & njut av det ni gör eller bara av att ta det lugnt. :)

Kram 

Av minkarusell - Lördag 19 jan 10:45

Jag har fått endast fyra timmars sömn med värk i kroppen som biverkan. Jag är så rädd att panikångesten kommer att hälsa på mig några gånger idag. Men jag får ta timme för timme. Sen en dag i taget som vanligt.


Jag drömde märkligt inatt. Jag hade två drömmar, en där jag skulle gifta mig med min sambo. Men någon försökte stjäla min vackra och stora diamant ring. Nästa dröm hade jag praktik på en ridskola (jag är rädd för hästar) och lärde känna många trevliga människor där. Jag gick dit med bara en tröja och en kofta trots att det var jätte kallt. Men när jag var på ridskolan var det tropisk värme ute. Jag blev bjuden på fest hos en av dom som arbetade där. Hon hade en bar vid stranden. Sen skulle jag hem igen. Jag frös. Och alla tittade konstigt på mig då jag tog en genväg i en skola. Sen vaknande jag.


Undra hur jag ska tolka dessa drömmar? Kanske att det var tänkt att jag och min sambo skulle gifta oss men att det inte blev nåt av det (ringen höll ju på att bli stulen)? Vilket faktiskt stämmer. Sen så har jag ingen anning om vad den andra drömmen symbolyserar.


Idag ska jag gå förbi min bästa vän och sen blir det att vara i tvättstugan. Jag önskar er alla en trevlig dag! :)

Kram på er

Av minkarusell - Lördag 19 jan 03:58

Jag försöker att finna tröst i mörkret. En närstående till mig mår fruktansvärt dåligt. Han väntar nästan på döden. Eller det låter så på honom. Jag gråter i floder...hjälp mig någon att hitta styrkan.


Det är vid sådana här tillfällen jag önskar att jag trodde på Gud. Men jag ber ändå, konstigt nog? Jag ber för min nära att han finner ro snart, på ett eller annat sätt. Såklart hoppas jag att han kommer att överleva hans krämpor. Men inom mig viskar en röst; hans tid är snart kommen. Jag drunknar i smärtan.


Han har levt ett tufft liv och han har gjort allt för att leva i godhet senaste 10-15 åren. Jag ber för honom och hoppas att mina böner blir hörda.


Nu ska jag försöka att sova fastän det är svårt. Kram på er!

Av minkarusell - Fredag 18 jan 15:29

Vackra människor är i mina ögon dom som är sig själva, som även kan vara; sköra, missförståda och/eller udda. Jag fattar ofta tycke för "annorlunda" människor. Dom följer inte alltid normen, men det kan en del göra, visa är rika och andra sämre ekonomiskt ställt. Jag söker efter vänner som är den dom utger sig för att vara.


Så min poäng är att jag ser inte efter "kroppslig skönhet" när jag pratar om vackra människor. Jag ser hur dom är som personer. Deras personlighet gör mig intresserad, på vänskapliga planet, jag är ju redan i en relation.


Jag tänkte bara berätta om en klockren skarp replik som en av mina vänner sa när hon var i tonåren. Hon hade en kompis som var överviktig och det tyckte inte hennes andra kompisar om men då sa hon; Jag ställer inte mina vänner på en våg! Det tyckte jag var mycket bra sagt, det är ju faktiskt inte vikten som avgör hurvida en kommer överens eller har ett intellektuellt utbyta av.


Så vackra människor får jag aldrig nog av, trots det har jag endast ett fåtal vänner. Men hellre en fågel i handen än tio i skogen, eller hur?! :)


Nu ska jag dricka en kopp kaffe. Ha en fortsatt fin dag alla!

Kram på er

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se