Senaste inläggen

Av minkarusell - Torsdag 10 okt 11:10

Nu är jag less på denna hemska slemhostan! Imorgon ringer jag till hälsocentralen och ber dom ge mig slemslösande. För detta är alldeles för jobbigt. Jag tar alla mina inhalationer mot astman och en tablett på kvällen, men inget hjälper mot slemhostan på f.m som jag har varje dag. Varken blåsa i flaska med sugrör eller inhalationer med luftrörsvidgande eller kortison inhalationer hjäper mot slemklumparna. Visst astman har blivivt bättre på dagarna, men slemhostan vill inte försvinna. Jag har ju haft detta i flera år nu. Så nåt konstigt är det ju?


Igår var jag jätte trött hade tvättstugan men det var just så pass jag orkade med det. Var även yrslig och svag i kroppen. Idag känns det lite bättre med det iaf.


Jag längtar tills imorgon då kommer min fästman till mig. Vi ska äta nåt gott och ha det trevligt.


Ha en fin dag alla och ta hand om er <3

Kram <3

ANNONS
Av minkarusell - Tisdag 8 okt 21:25

Jag känner mig lite nedstämd. Jag har kännt det ett tag, några veckor. Men det kan bero på det som händer runt om mig. En släkting till mig är inlagd på psyk, en kompis pappa har avlidit, min pappa har det jobbigt och mitt i allt detta har jag svåra tvångstankar.


Jag ska berätta kortfattat om mina tvångstankar, det är katastrof tankar att jordens undergång är nära. Allt från att människor inte får mediciner till avsaknaden av mat. Och så ser det faktiskt ut på en del platser på jorden. Vilket är oerhört smärtsamt när man tänker efter. Vi i Sverige har det (än så länge) väldigt bra. Medans andra människor lider. Vi saftar på med våra smörgåsbord och delar inte med oss. Nej fy fasen vad hemskt!


Visst vi kan inte rädda alla, men nåt måste göras, vi har satt huvudet i sanden alldeles för länge tycker jag. Jag mår så fruktansvärt dåligt över detta och känslan att det kommer se ut så för oss alla människor inom en snar framtid gör mig illamående och deppig.


Men allt har ett slut.


Jag är inte jätte nedstämd utan bara reflekterande och ibland överdriven, eller är jag verkligen det? Hur som helst hoppas jag att världens undergång går snabbt när det väl påbörjat. Om det är om ett år eller fem eller tio år får tiden utvisa.


Jag önskar er alla en fin tisdag och ta hand om er <3

Kram <3ANNONS
Av minkarusell - Tisdag 8 okt 11:24

Snart ska jag med bussen in till stan och till psyk till terapeuten. Jag skulle ju börja att gå på gym, men jag har tyvärr inte råd med det den här månaden pg a för många räkningar och för lite av försörjningsstödet. Jag fick inte ens hemförsäkringen beviljat, jätte konstigt?!


Min fästman åker också med mig, han ska hem till sig. Vi har haft några mysiga och roliga dagar tillsammans, med god mat och många goda skratt.


Just nu har jag mycket slemhosta, men det har börjat att lätta. Det måste upphöra innan jag går till bussen annars kan jag inte åka.


Ha en trevlig dag alla! <3

Kram på er <3

Av minkarusell - Måndag 7 okt 11:06

Slemhostan med slemklumpar irriterar mig ännu på f.m. efter flera års tid. Detta måste vara nåt annat än astma?! Men dom på häslocentralen påpekar bara att det är astma och att jag ska ha dubbla dosen kortison inhalation morgon och kväll tills det blir bättre, men det blir inte bättre! Haft dubbla dosen i ca 4½ vecka nu. Men astman över lag har blivit bättre, men slemhostan och dom sega klumparna vill inte försvinna, är det KOL?


Jaja, nog om detta. Imorgon ska jag till terapeuten istället för idag och min fästman sover över tills imorgon. Vi har det så mysigt och roligt tillsammans.


Nu ska jag dricka en kopp kaffe och äta en bit äppelkaka. Hoppas att ni har en bra start på vecka! <3
Kram på er <3

Av minkarusell - Torsdag 3 okt 10:42

Då var segt slem hostan tillbaka. Jag drog ju ner dosen i tisdags från dubbla dosen kortison/långtisverkande luftrörsvidgande för jag hade varit ganska okej med astman i ca 2 veckor, dock har jag ändå haft slemhosta men med slemklumpar. Det är det sega slemmet som är jobbigaste. Man hostar och hostar och svårt att få upp och det känns som om man håller på att drunkna.


Så bara att börja om och fortsätta med dubbla dosen morgon kväll. Jag blir så fruktansvärt less! Men bara att Gilla läget. Jag orkar inte ringa till hälsocentralen igen, utan kör på som dom rekomenderat. Men det känns så konstigt, ska astman verkligen vara så här svår? Kan det vara nåt annat? Typ KOL??? Jaja nog om detta.


Igår hade jag en vilodag, det var härligt. Idag tänkte jag städa, dammtorka, dammsuga och skura golven. Men jag vet inte om jag orkar det. Jag känner mig smått slut och lite deppig faktiskt. Deppig över att jag blir så trött av att knappt få luft då slemhostan är som värst på f.m Fast efter det brukar det lugna ner sig, men jag känner mig lite uppgiven. Varför blir det inte bättre?


Jag ska nog ringa min bästa vän nu så kanske det känns bättre sen. Ha en fin dag alla och ta hand om er! <3

Kram <3

Av minkarusell - Onsdag 2 okt 12:03

Det blir inte att skaffa gymkort den här månaden pg a för många utgifter och jag har ju försörjningsstöd, så jag har inte råd med att skaffa det förrens nästa månad OCH hoppas på att kunna ha det i ett år. Lite riskabelt är det ju, så jag kanske inte skaffar mig gymkort via autogiro? Ska fundera på vad jag kan strunta i för att ha råd med gymkortet.


Men annars har det varit lugnt, jag var hos min fästman från fredag tills i måndags. På måndagen hade jag tid hos terapeuten och det gick bra och var givande som vanligt. Efter det åkte jag hem till mig.


Igår hade jag tvättstugan men jag glömde min mobil laddare hos min fästman så jag åkte in till stan (efter tvätten var klar) med bussen för att möta upp honom och få laddaren. Vi gick på stan en stund och sen åkte jag hem med bussen.


Idag ska jag bara ta det lugnt, för imorgon tänkte jag städa lägenheten. Hoppas att ni har en trevlig onsdag alla! <3

Kram på er <3

Av minkarusell - Torsdag 26 sept 10:04

Idag ska eventuellt till det lilla gymmet som finns i närheten där jag bor och skaffa ett månadskort via auotogiro. Men det är lite nervöst. Jag börjar bli lite orolig, för det är bara bemannat till kl 13 idag, så jag måste hinna dit senast kl 12.30 Men om jag inte klarar av det idag gör jag det på tisdag nästa vecka istället.


Jag har börjat att göra mer hälsosammare val. Sen ca två veckor tillbaka har jag kokta grönsaker till middag minst fem dagar i veckan. Jag har även fått för mig att äta ett äpple per dag till mellanmål. Började med det igår. Så får se hur länge det håller i sig. Men om det inte funkar ska jag försöka som med grönsakerna - minst fem dagar per vecka.


Men nu ska jag äta en hårdmacka och dricka en kopp te. Ha en trevlig dag alla! :)

Kram på er <3

Av minkarusell - Tisdag 24 sept 12:02

Jag har länge försökt att minnas några speciella år av min barndom men utan att lyckas. Jag har pratat med terapeuten om många barndoms minnen, men mest tragiska sådanna. Jag har även lyssnat mycket på musik från då jag var barn, men utan att komma ihåg större delen av min barndom.


MEN så igår kväll när jag fick ett långt meddelande av en gammal barndomsvän, öppnades dörren upp till min barndom! Jag blev så lycklig och glad över att hon skrev till mig. Vi fick kontakt för nån dag sen och igår kväll skrev hon ett långt meddelande om gammla minnen. För jag var ärlig och skrev att jag inte kommer ihåg nästan nånting.


Och hon var nyckeln till en stor del av mitt förflutna. Jag kan inte med ord tacka henne nog. För jag börjar att minnas mer och mer, för en gångs skull roliga och bra minnen. Vilken skatt! Jag mår så himla bra nu. Det känns som om jag vill skrika ut min lycka över att äntligen minnas så mycket.


Så vi ska nån dag framöver pratas vid på telefon, det ser jag fram emot. Men jag behöver "landa" i att minnas nästan allt. Det är både roligt men samtidigt väldigt omvälvande.


Jag ska bara njuta av min "nya" upptäckt av minnen som varit låsta i över 20 år. Så åter igen Tack till min barndomsvän <3


Ha en trevlig tisdag alla och ta hand om er! <3

Kram <3

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se