Senaste inläggen

Av minkarusell - Lördag 5 jan 12:11

Det var ett tag sen jag skrev en dikt, så här kommer en nyskriven dikt (blandat med mina tankar).


Allt omkring mig faller.

Allt som jag byggt upp rivs ner.

Äta eller ätas?

Jaktsäsongen har bara börjat.

Jorden mullrar missnöjt.

Ingen överlever i slutet.

Vi föds, vi dör.

Men snart snabbare än tänkt -

planeten demonstrerar högt!

Och jag som sa att detta skulle ske

redan som liten.

Ingen lyssnade, ingen ville tro det.

Ingen ville se det.

För pratar en inte om det finns det inte,

likt monstret under sängen - den finns inte

för vi pratar inte om det och den syns inte.

Men ändå existerar den.

Svårt för människor att det ska gå ihop.

Vi tittar blint på det

som kan ses

via ögonen.

Vi får helt enkelt ta varandra i handen

och hoppas på ett mirakel ska ske.

Kommande civilationer kommer inte att leva här

på jorden.

Vi har missbrukat och plågat den här planeten

tillräckligt.

Jag faller likt ett sorgset löv mot marken

och ser sanningen.


Ja, det blev inte rikitgt en dikt, utan lite tankar kring klimathotet och om hur vi människor kan fungera. Lite dystert ser det ju ut faktiskt. Men inte så mycket att göra åt det.


Jag hörde på nyheterna att havsnivån ökar med 3milimeter per år OCH att det kommer att eskalerara. Det gjorde mig INTE förvånad, med tanke på att isarna smälter snabbare och snabbare. Vi vill så gärna rädda isbjörnarna, men egentligen räddar vi oss själva om vi kan få isarna att smälta saktare.


Det är så mina tankar snurrar runt i huvuvdet på mig lite nu och då. Jag önskar er en forsatt fin dag! :)

Kram på er

ANNONS
Av minkarusell - Lördag 5 jan 11:27

Igår var en av mina vänner förbi och jag trodde det skulle vara lite mera djup i samtalet, men det var det inte. Han pratade mest om en tjej han blivit förälskad i. Jag är så glad för hans skull, han har varit själv länge, så jag önkskar honom allt gott.


Så vad ska jag skriva om idag då? Jag som hade tänkt skriva om vårat intressanta och djupa samtal, om andlighet och det övernaturliga, men icket. Jag behöver få lite inspiration så jag ska till min bästa vän snart. Det är hela två dagar sen jag besökte henne.


Och nu till tre bra saker som hände igår; 1. Jag gjorde en jätte god thailänsk soppa, 2. Planerade vad jag ska måla för bild i akvarell, 3. Pratade med mamma.


Ha en fin dag alla och ta hand om er! :)

Kram

ANNONS
Av minkarusell - Fredag 4 jan 11:10

Igår var jag inte och hälsade på min bästa vän, vilket kändes lite tomt. Men idag ska jag nog gå förbi henne. Annars så var det en ganska lugn dag, med lite ångest.


Idag kommer en annan vän förbi mig och min sambo. Han har alltid så intressanta funderingar om andlighet och det övernaturliga. Det ska bli trevligt. Så imorgon eller ikväll kommer jag skriva om det samtalet tror jag.


Nu till tre bra saker att vara tacksam över som hände igår; 1. Vann över ångesten och gick på en affär jag ogillar att vara i, 2. Fick fina sms av min lillasyster, 3. Målade en tavla i akvarell.


Det var allt som jag hade i tankarna idag. Hoppas att ni får en toppen dag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - Torsdag 3 jan 11:19

Jag var förbi min bästa vän igår (som vanligt) och pratade om allt möjligt. Sen var jag och min sambo och vecko handlade mat. En sak som jag tänkt på är att när jag väl får egen lägenhet så kommer jag kanske inte att träffa min bästa vän varje dag, det beror ju på vart i stan jag får lägenheten. För det är inte så att det bara är att vraka och välja. Jag tar den lägenheten som jag får.


För som det är nu är det bara några minuters avstånds mellan oss. Men nog kommer jag att klara mig. Jag kan ju alltid ringa och prata, nog för att jag inte gillar att prata i mobilen, jag är en sån som vill träffas, det blir mer äkta då tycker jag.


Samtidigt som jag längtar tills jag får egen lägenhet är det lite läskigt också. Jag är så beroende av min sambo och bästa vän. Dom följer med mig nästan överallt som jag går. Det här blir en stor förändring i mitt liv. Men jag ska klara av det. Jag kommer eventuellt få boendestöd, som jag kan gå till och prata med om jag vill, eller så kommer dom hem till mig.


Jag ska ringa till kommunen på måndag och höra om jag fått en handläggare och om dom kan påbörja utredningen. För jag behöver verkligen få en egen lägenhet snart! Jag behöver mitt eget utrymme och inte bli så påverkad av min sambo som inte mår så bra.


Nu till nåt annat. Mina tre bra saker som hände igår; 1. Kände mig pigg efter mat handlingen, 2. Pratade med mamma, 3. Åt mindre socker.


Jag önskar er alla en fin dag och ta hand om er! :)

Kram

Av minkarusell - Onsdag 2 jan 12:15

Kanske lite sent att göra en sammanfattning av året 2018? Men här kommer den.


I början av 2018 var jag lite mer stärk, hade sörjt min farmor i ett år. Jag kände att jag hade börjat känna en stabilare grund igen. Men ångesten var ungefär densamma. Min sambo började att må dåligt i mars. Han fick en stor identitets kris. Som sitter i än. Men han mådde som sämst i maj och höll på att dra ner mig i avgrunden också. Jag mådde otroligt dåligt psykiskt. Jag trodde på inläggning då men jag klarade mig.


Sen kom sommaren och min bästa vän var förbi och vi hade fem fina dagar. Med god mat och fest. Efter det kom den h*vetiska värmen! I flera veckor gjorde jag nästan inget annat än att vila/sova. Jag led och mådde otroligt dåligt. Till slut kom hösten och det kändes lite bättre. Jag fyllde jämnt och hade en mysig födelsedag.


När vintern äntligen gjorde sin entré var jag helt utmattad. Jag hade ingen ork eller lust till att leva. Men fortsatte ändå med att göra det mest basala. När december kom julpynta jag och min sambo väldigt sent för att vara oss. Han fick nästan tvinga mig att hjälpa till. Efter julafton vände det äntligen!


Jag fick tillbaka min gnista och kände glädje igen. Så jag började att se fram emot ett nytt år. För 2019 ska bli ett år då jag räknar mina välsignelser varje dag! Så från och med dag ska jag skriva ner minst tre bra saker som jag kan vara tacksam över.


Det var mitt 2018. Kankse lite tråkig men så var det. Så var min verklighet. Nu ska jag göra allt vad jag kan för att få ett bättre, hälsosammare och spännande nytt år.


Mina tre bra saker från igår var; 1. fick en ögonöppnare angående vikten, 2. pratade med mamma och lillasyster, 3. såg en bra film. Enklare än så blir det inte. Så nu fortsätter jag med att skriva tre bra saker som hänt dagen före, i varje blogg inlägg. Det kommer kanske att bli tjatigt, men jag gör det för min egen skull och kommer självklart att fortsätta skriva längre intressanta inlägg.


Nu ska jag brygga kaffe och umgås med min sambo...snart särbo. Ha en rikitgt fin onsdag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - Tisdag 1 jan 11:41

Oj! Jag har inte vägt mig på säkert tre eller fyra månader, eller längre för jag har inte tänkt på min vikt utan bara på att överleva dagen. Så ja resutatet var skrämmande, 105,3kg! Och det är verkligen inte muskler. Jag har alltså lagt på mig några kilo till sen jag vägde mig sist. Så här mycket har jag aldrig vägt och så här mycket kommer jag aldrig väga mig igen. Nu blir det på allvar striktare mathållnings vanor.


Äta på regelbudna tider. Dricka mer vatten. Skippa godiset. Motionera mer. osv. Ja en kan ju allt det en ska göra för att hälsan ska vara i god form. Men det är mest för mig den mentala biten som är jobbigaste. Att ändra om ens matvanor och gå promenader tar emot. Det är som ett osynlig mantel över det som är bra som ska göras. Jag har ingen ork.


Men jag måste hitta orken för om det fortsätter så här väger jag säkert över 110 kg till sommaren. Nej, det här var sparken i röven som jag behövde för att vakna upp! Nu ska jag slänga allt "jul" godis som jag har kvar och INTE köpa mer godis. Ska handla bättre kost med mera grönsaker.


Så här blev min uppvaknandet på nyårsdagen. Jag hoppas att ni får en toppen dag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - 31 december 2018 10:58

Jag och min sambo ska bli särbos. Jag längtar faktiskt tills jag får egen lägenhet. Men det är inte det enklaste nu förtiden. Så därför ska jag med hjälp av socialtjänsten skaffa en lägenhet, för med mitt psykiska mående kan dom hjälpa till så att jag får eget boende snabbare.


Men jag älskar min sambo enormt mycket, men just nu behöver jag eget för att få utvecklas. Jag behöver känna att jag kan vara självständig och klara av det vardagliga. För som det är nu så tar han mycket energi av mig. Han mår inte heller så bra. Han sprider en energi av likgiltighet. Han får igenting gjort. Hur mycket jag än stöttar honom. Och han vägrar söka hjälp! Så då är valet lätt - jag flyttar för att inte själv gå under.


För med min skörhet gör att jag påverkas väldigt mycket av dom jag har runt omkring mig. Så jag måste vara rädd om den lilla energin jag har. Jag måste ta hand om mig själv.


Det finns hur mycket som helst att skriva om hur min sambo mår, men jag pratar mycket om det med min terapuet och bästa vän så det är inget jag behöver "spy" ut här i bloggen. Kan bara säga att det började i våras med att han mådde sämre. Så det är ett tag, en lång period av att bita ihop, men nu får det räcka.


Nu ska jag brygga kaffe och ladda inför nyårs middagen, som blir endast med min sambo, men det är det som jag orkar med just nu.


Jag önskar er ALLA ett Gott Nytt År! :)

Kram till er

Av minkarusell - 29 december 2018 10:31

När jag gick på gymaniset var jag sökande om hur jag ville vara som människa, som så många andra, men jag tyckte att en kunde umgås över "block gränserna" (måste bara skämta till det lite) alltså umgås med olika gäng som bildats. Så mitt ursprungs gäng var "dom populära festprisarna". Det fanns så många olika etiketter på gängen. Men där tillhörde jag som mest.


Men jag gick andra kurser än det gänget, så jag lärde känna andra än dom inom min cirkel. Så ibland gick jag över till "dom populära och snygga plugghästarna" eller till "sunkiga festprisarna". Det gillades inte av mitt gäng! Varför skulle jag umgås med dom andra gängen när dom inte var som dom?!


Jag stod på mig och sa att det var för att jag gick en del gemensamma kurser med dom. Hon som var gängledaren för "dom populära festprisarna" hade överseende med det, ett tag iaf. För att jag var hennes bästa vän.


När jag satt med "dom populära och snygga plugghästarna", pratade dom mycket skit om mitt ursprungs gäng och tyckte att jag skulle umgås mer med dom istället. Samma med "sunkiga festprisarna". Jag höll på att slitas itu! Vilket gäng skulle jag välja?! Vem ville jag vara?


Till slut bestämde jag mig under mitt andra år på gymnasiet för att vara kvar i mitt gamla gäng. Så jag slutade att umgås med dom andra gängen. Så åter fann jag mig efter dom rådande "reglerna" - svik inte dina egna.


Det är tråkigt med lite så är det ju också med politikerna i riksdagen. "Vi kan inte vara med och leka med er". Men skillanden är att i riksdagen har folket röstat fram vilka dom vill ska vara med i riksdagen. Men mentaliteten från gymnasie åldern sitter kvar. Det är löjligt tycker jag. Men det är tyvärr så det är. Jag varken stöttar eller tar avstånd från en del partier, jag är obunden.


Med det sagt; sprid er över era egna umgänges kretsar, ni kanske upptäcker nåt nytt med er själva. Det är ju alltid roligt att utvecklas som människa, eller? :)


Det finns mera att skriva om detta ämne, tex hur det gick för mig när jag lämnade det lilla samhället till att flytta till en mycket större stad för att gå gymnaiset och vad dom i det lilla samhället tyckte om mig då. Men dit backar jag och skriver om en annan gång.


Ha en fin dag alla och ta hand om er! :)

Kram på er

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se