Senaste inläggen

Av minkarusell - Måndag 29 okt 15:06

Jag håller på att "göra om" lite i bloggen som ni kanske märker. Jag har påbörjat att sätta blogginlägg i olika kategorier, så det blir lättare för er som läser att kolla om det finns ett ämne som intresserar er extra mycket.


Jag är inte färdig med det och jag kommer även att radera en hel del inlägg, allt eftersom. Jag kommer alltså gå igenom hela min blogg och se hur jag utvecklas sen jag började med bloggen, så allt kommer självklart inte att försvinna. :)


Med det sagt önskar jag er alla en fortsatt trevlig måndag! :)

Kram

ANNONS
Av minkarusell - Måndag 29 okt 08:38

Är det självklart för alla som vill att kunna skaffa barn i dagens Svergie? Inte vad det gäller ekonomiskt. För en del är det livsnödvändigt att ha socialbidrag för att kunna tillgodose barnets behov.


Jag vet inte hur mycket det är som man får då, men jag kan tänka mig att det är just så pass att man klarar av det. En som har det så får säkert inte rikitgt njuta av upplevelsen det är att skaffa barn och leva en dräglig tillvaro. Vilket en inte får säga högt, en ska ju njuta ändå, men för mig skulle det inte vara så tror jag. Visst pengar är inte allt men för en som har det dåligt ställt ekonomiskt (jag är en av dom) betyder pengar mycket.


Om vi ska prata om siffror för min del, så kan jag avslöja att när mina räkningar är betalda har jag ca 500-1000 kronor att "göra vad jag vill för". Det räcker knappt till att tex klippa håret, köpa hygien artiklar osv. Så hur skulle jag och min sambo kunna ha råd att skaffa barn? Den enda lösningen är att få socialbidrag.


Men det är ingen hållbar lösning egentligen tycker jag. Förstå vad tufft det måste vara för att neka barnet när hon/han växer upp. Inga längre resor, ingen stuga att åka till, inga "finare" kläder, inga "dyra" sporter att vara med i osv. Nej inget medelklass liv direkt. Men många tänker nog inte på hur andra kan ha det, eller vill inte se det för det är för jobbigt att sätta sig in i.


Men kärlek kan ju barnet ändå få. Det hjälper barnet att få en känslomässig trygghet. En kan ju också lära barnet om sunda värderingar, sånt kostar ju inte. Att få med sig det grundläggande och studera i skolan kan få barnet att ta sig vidare till ett mer meningsfull liv. Behöver inte handla om pengar utan det handlar om att bygga upp en trygg, klok och skötsam människa.


Att skaffa barn är ett privilegium. Men utan en stabil ekonomi "hoppar" jag nog över det tillsvidare.


Nu ska jag dricka en kopp kaffe och bara njuta av att vara, sen ringa till min goda vän.

Hoppas att ni får en bra start på veckan och ta hand om er! :)

Kram

ANNONS
Av minkarusell - Söndag 28 okt 08:44

Här kommer en färsk dikt:


Jag flyger.

Hela kroppen njuter.

Mina känslor älskar i en evighets orgasm.

Du är jordad.

Du upptäcker inte mig.

Du låter marken styra över ditt väsen.

Våra själar kommer aldrig

att mötas.


Ibland eller oftast kommer dikterna till mig i stunden. En dikt blir för mig bäst när den skrivs på en gång och inte tvingas fram. Hoppas att ni får en trevlig söndag alla fina! :)

Kram på er

Av minkarusell - Lördag 27 okt 10:23

Nu har jag ändrat om lite i min presentation. Skrivit mer om vad jag ska göra i framtiden för att bidra till samhället. Läs gärna om ni vill.


Ha en fortsatt fin dag alla! :)

Kram

Av minkarusell - Lördag 27 okt 09:21

Jag gråter. Jag lyssnar på "Sia - My love" och tänker återigen på min kära farmor som dog för 2 år snart. Men vilken vacker låt. Jag fick en stor del av mitt liv med henne. Men jag hade önskat att ha fler dagar med henne i livet såklart. Jag skojade lite med henne, eller snarare en önskan, på en hennes 80-års dag att hon får gärna leva tills hon är 100 år. För hon var klar i huvudet och ganska aktiv.


Vi kunde vara lite humoristiska med varandra utan att någon av oss tog illa upp. Hon sa ofta till mig att du kan ju ringa till mig när du är ledsen också. Men jag ville helst träffa henne när jag tog upp ämnen som gjorde mig ledsen. En sak som gör mig ledsen än idag är att det tog mig ca 8 år att åka upp till henne.


Efter jag insjuknade i svår psykisk ohälsa och la in mig på psyk för 11 år sen var jag inte modig nog att åka upp till henne och träffa människorna där. Jag skämdes. Hade även svårt att åka buss längre sträckor.


Men när hon fyllde 80 år för några år sedan tog jag modet med hjälp av min mamma och sambo att åka och fira henne. Det var lycka! Vi båda hade ändrat utseende, vi såg mycket äldre ut, så hon frågade på skoj; ser du att det är jag? Jag log brett och sa det är klart att jag ser det. Hon bjöd oss på god mat och fika. Jag gav henne en stickad scarf och hon sa till mig att den skulle hon ha på sig när hon lägger in sig på sjukhus för hennes operation.


Hon kom aldrig hem efter den operationen. Hon dog av komplikationer. Hjärtat höll på att gå sönder för mig. Men jag hann åka till henne när hon låg på sjukshuset och visa att jag fanns där.


På begravningen träffade jag många släktingar och jag sörjde hårt. Det tog mig ca 1 år innan jag började att må lite bättre och det var i början av detta år. Men det är först nu på hösten som jag äntligen kan säga att jag är stabilare, fastän jag har mina panik ångest attacker.


Jag kommer alltid att bära med mig minnet av min kära farmor och hon kommer alltid att inspierar mig att bli/vara en god människa.


Ha en fin dag alla och ta hand om varandra! :)

Kram på er

Av minkarusell - Fredag 26 okt 09:13

Min bästa vän kom hem igår kväll och idag ska hon göra mig sällskap till psyk på mitt vecko besök hos terapeuten. Hon är verkligen är stjärna! Fastän hon varit bortrest i fyra dagar så orkar hon promenera med mig idag, det tar ca 1 timme och 40 minuter till och från psyk.


Igår blev det inte att skriva nåt på min bok, det blev istället att se en film och sen påbörja en serie på netflix. Det är en miniserie och den är bättre än vad jag och min sambo trodde att den skulle vara.


Jag skrev i onsdags att jag skriver bloggen bl a för att medvetande göra problem som kan skapas, det finns ju olika problem som kan förhindras genom utbildning. Eller förändra negativa attityder. Jag tror på människan och att vi alla kan ändras och utvecklas för att göra samhället till en ännu bättre plats att leva i. För det finns stora skillnader på hur människor intregerar och hur människor beteer sig i allmänhet. Vi behöver alla hjälpas åt till att skapa ett gemensamt samhälle där alla får en plats. Där alla kan leva ett meningsfullt liv. Där alla kan känna sig trygga. Där alla får en sån likvärd behandling som går att få.


Ja, jag har min vision och jag kanske skulle börja föreläsa om allas lika värde, om utsatta grupper som har psykisk ohälsa, HBTQ personer och invandringen. Det skulle vara mycket givande. Det skulle jag älska att göra. Först och främst bland skol ungdommar men även på arbetsplatser. När jag inte behöver vara sjukskriven längre ska jag jobba för att få projekt pengar till att kunna föreläsa om dessa viktiga ämnen.


Jag ska redan nu börja med att ta reda på mer fakta och statistik. Fast jag ska mest fokusera på att skriva på min psykologiska thriller. Men jag kan ju alltid vid sidan av ta reda på material till en föreläsning.


Det känns så härligt att ha denna livsgnista tillbaka. Jag har äntligen börjat att älska att leva. Jag blir tårögd bara när jag tänker på att jag är värd att ha ett bra liv.


Jag ska dricka en kopp kaffe och sen göra mig iordning för att gå till psyk. Ha en rikitgt trevlig dag alla och ta hand om er! :)

Kram

Av minkarusell - Onsdag 24 okt 19:36

Tidigare idag bytte jag bloggtitel, men innehållet är densamma. Jag har mina tankar kring människors beteende och känslorna som jag har inom mig samt min livsåskådning. Det är den korta sammanfattningen om bloggen.


Men jag bloggar om allt möjligt faktiskt, både högt och lågt men framför allt sånt som intresserar mig, det som inte gör det skriver jag inte om. Ganska enkelt.


Jag skriver även för att kanske få andra människor att se ur ett annat perpektiv, att upplysa om tex psykisk ohälsa hur det kan se ut. Att medvetandegöra problem som kan skapas.


Ja med det sagt ska jag lägga mig och vila en kort stund för att sen se en film med sambon.

Ha en trevlig kväll alla! :)

Kram

Av minkarusell - Onsdag 24 okt 12:25

Jag skrev tidigare idag om mitt skrivande och att jag skriver på en bok. Det gör mig så lycklig och när jag tänker på den så brukar ångesten lätta, dock inte när jag får panik ångest attack. Då är det inte mycket som hjälper, förutom att skriva här på bloggen och lyssna på musik.


Ibland undrar jag på vad jag skulle göra utan ångesten och på hur jag skulle vara som person då? Antagligen skulle jag göra en massa intressanta saker och jag skulle vara mer optimisk och våga göra mer saker som jag gillar.


Jag funderar på att ha en annan bloggtitel, men vet bara inte vad som skulle vara mer passande än den jag redan har? Det kommer nog snart till mig vad den ska heta istället för "Allt mellan himmel & jord". Jag skulle också vilja ändra utseendet på bloggen, men vet tyvärr inte hur man gör. Men kommer nog på det på nåt sätt.


Ha en fortsatt fin dag alla! :)

Kram

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se