Senaste inläggen

Av minkarusell - Måndag 11 mars 14:12

Jag känner mig väldigt trasig, blir sliten från olika håll. När ska allt vända till positiva upplevelser? Men som en brukar säga; spelar ingen roll hur en har det, utan hur en tar det. Jag har det ganska jobbigt, men väljer att leva i en optimistisk anda så gott det går. För att rasa ihop nu är inget alternativ!


Jag måste tänka på mina nära och kära och hur dom ser mig som en inspiration, att jag trots mina svåra psykiska ohälsa tar mig an utmaningen att stötta människor i dom svåra stunderna. Jag vet att jag redan skrivit om detta, att vara stark och så men den här bloggen är min ventil.


Jag vet när jag kan släppa allt och gråta och/eller bryta ihop totalt, men än gör jag det inte. Det är min tur att ta hand om andra. Det är dags för mig att vara en stöttande vän och medmänniska till mina nära.


Jag har gråtit så enormt mycket i mitt liv. Det är nästan så att jag inte har några tårar kvar. Jag har trauman i bagaget som jag nu ska använda mig styrkan av att gå igenom dom. Jag ska inte ge upp. Jag har panikångest attacker varje dag men dom är knappt en halvtimma långa nu för tiden. Så det är en förbättring. Men då har jag istället fler attacker. Typ tre gånger per dag. Men jag kämpar emot ångetsen och nån gång kommer det att bli bra. Så är det bara.


Nu ska jag gå till min bästa vän, jag hoppas att ni har en toppen dag alla! :)

Kram & ta hand om er


ANNONS
Av minkarusell - Lördag 9 mars 10:14

Jag var nära till hysteriskt gråt igår kväll, men jag började tänka på andra saker istället. Så inga tårar får falla från mig än. Jag måste hålla ihop mig själv och vara ett stöd för mina nära och kära. Speciellt min bästa vän. Hon behöver mitt stöd för jag är den enda vän hon litar på.


Sen att jag har mina psykiska diagnoser gör inte saken lättare, men jag ska ta mig f*n inte ge upp! Jag ska står rakt upp och hjälpa mina nära så gott som det går. Jag måste. Jag har ju terapi samtal en gång i veckan, men nu har vi inte haft möte på ca tre veckor pg a olika orsaker. Men jag hoppas verkligen att jag får en ny tid snart. Jag behöver ventilera mig. Det har hänt så mycket dom senaste veckorna, en hel del trauman. Visst jag pratar mycket med min sambo, bästa vän och mamma. Men hur jag känner mig exakt inombords håller jag för mig själv, eller det pratar jag bara om till terapeuten.


Ikväll blir det att se mello, det var fruktansvärt länge sedan jag såg alla deltävlingar. Men jag har fått några favoriter. Så förhoppningsvis vinner nån utav dom. Jag har egentligen ingen lust till att se mello, men jag måste göra saker som jag är intresserad av, för att inte tappa greppet och falla ner i deppighets gropen.


Jag hoppas att ni får en rikitgt trevlig dag alla! :)

Kram på er <3

ANNONS
Av minkarusell - Fredag 8 mars 13:19

En tragisk sak har hänt för ca en vecka sedan...vill inte gå in på vad, men det var en allvarlig olycka som en kompis var med om. Där jag fick bevittna allt. Så min trötthet och utmattning har varit extra jobbig.


Varför kan inte bara mitt liv få vara bra? Bara lugnt, behöver inte hända så mycket. Jag ska berätta vad som sker runt omkring mig just nu; min mamma är sjukskriven, min lillasyster mår dåligt, en nära anhörig är inlagd på psyk och min bästa vän har det väldigt tufft.


Hur fasiken hamnade jag mitt i smeten? Hur ska jag gå tillväga med att inte falla ner i deppighetens bo igen? Jag är inte där än, men jag får se hur mycket till jag ska orka med. Just nu biter jag ihop och försöker att hålla tårarna borta, för börja jag gråta nu då kommer jag aldrig sluta!


Snälla nån högre "makt" hjälp mig att vara stark och orka lite till. Jag behöver stå rak och hjälpa mina nära så gott det går, trots mina egna psykiska besvär. Kan jag ändå vara stark!


Det enda positiva är att jag sover ganska bra och har ännu kvar min matlust. Men mer än så vet jag faktiskt inte.


Jag önskar er alla en fin fredag & var rädd om er!

Kram <3

Av minkarusell - Fredag 1 mars 09:32

Jag har inte skrivit på nån vecka pg a att jag funderade på att radera den här bloggen...men jag ska nog fortsätta ett tag till. För den här bloggen är verkligen min ventil, ett terapi redskap.


Jag har fått två tråkiga besked under en veckas tid, först att jag INTE får rätt till boendestöd och det andra att min överklagan angående skjukersättning fick avslag. Gissa om det känns tungt! Jag vet bara inte hur och om jag orkar att kriga vidare? Men ska låta det sjunka in allt och sen börja om igen.


Så då vet ni hur jag har det just nu. Ha en fin fredag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - Söndag 17 feb 09:31

Jag funderar på att radera den här bloggen...den känns så mörk och tjatig till största delen. Jag har för några dagar sen skaffat en annan blogg, där jag är öppen med vem jag är. Den känns som om den kommer att bli mer positiv och sprida mer kärlek. Flytta fokus från min psykiska ohälsa till det som faktiskt är underbart med livet.


Men jag får se, jag kanske har kvar den här bloggen för att dela med mig av mina mörkaste hemligheter osv.


Jag önskar er alla en fin söndag! :)

Kram på er

Av minkarusell - Måndag 11 feb 09:47

Idag har jag haft den här bloggen i ett år. Vad tiden går fort, men ändå har det året varit ett av dom värsta åren i mitt liv. Jag har inte haft nån energi till nåt och panikångesten var mitt första namn. Nej usch detta året ska och håller på att bli mycket bättre.


Jag vågar göra lite mer saker och lägger ner mycket mental träning innan jag gör nåt som jag tycker är roligt. För jag vet; efter jag gjort nåt som kräver att jag INTE kan lägga mig ner och vila, blir jag helt utmattad i flera dagar! Men nu tycker jag att det är värt det.


Jag ska dricka en kopp kaffe och prata med sambon nu, hoppas att ni får en bra start på veckan! :)

Kram på er

Av minkarusell - Fredag 8 feb 08:13

Jag har varit snusfri i tio dagar idag och det känns surrialistiskt därför att jag la av med snuset dagen då allt var extra jobbigt, jag borde ha väntat men nu blev det så. Jag känner faktiskt nästan inget sug efter snus heller. Mitt själförtroende är bättre nu än det varit på länge.


Dessutom så följde jag med min sambo igår till att träffa en läkare på annan ort och vi åkte buss dit i ca två timmar! Gissa om jag var nöjd sen, trots att jag spydde av panikångest några meter från busstationen, så satte jag mig på bussen. Jag är tamme f*n en av dom starkaste personerna som jag vet om!


Så bara positiva saker som hände igår och att det går så bra med att INTE snusa gör mig väldigt lycklig. Förresten så har jag sökt på en egen lägenhet för nån dag sen, jag får svar på ca två veckor om jag får hyra den eller inte. Längtar tills jag får veta hur det blir.


Nu ska jag brygga en kopp kaffe, ha en riktigt trevlig fredag alla! :)

Kram och ta hand om er

Av minkarusell - Tisdag 5 feb 08:42

Det blev en kort frisyr - mohauk! Jag frågade frisören igår om jag skulle kunna passa i det och hon sa bara att ja varför inte? Så då blev det så. Jag kände hur självkänslan fick en boost. Jag har verkligen förändringarnas år. Jag har varit snusfri i en vecka idag. Det får mitt självförtoende att växa.


Varför jag behöver förändring med precis allt, är för att jag gör inget av mitt liv, bara ligger i sängen pg a panikångest och utmattning. Visst nån månad går det bra, men inte över ett år!!! Jag har fått absolut ingenting gjort, mer än att äta och sova. Ingen medicin har hjälpt mig ur detta, jag äter ju flera olika mediciner mot svår psykisk ohälsa. Sen så behöver jag även för min kroppsliga hälsa som är övervikt (fetma) att gå ner minst 40 kg.


Sen så ska jag skaffa egen lägenhet för att få bort beroendet av min sambo och bästa vän. Visst dom kommer att finnas för mig, men inte till allting. För som det är nu så behöver jag prata hela tiden om mig själv till dom, pg a att jag mår så dåligt psykiskt. Så bästa lösningen är att jag ska få boendestöd i egen lägenhet. Och det är kö tid till att få den hjälpen, så jag vet inte hur länge som jag får vänta.


Men ALLTING kommer att lösa sig.


Jag önskar er alla en trevlig tisdag! :)

Kram på er

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se