Senaste inläggen

Av minkarusell - Onsdag 27 juni 12:49

Igår blev det att rengöra ugnen och det tog säkert 30 minuter och idag har jag lite träningsvärk. Haha att jag fick det utav att städa.

Just nu mår jag bra, jag klev upp tidigare än vad jag brukar. Jag pratade mycket medans min sambo höll på att vakna till. Han var glad att jag var så pigg.


Snart ska jag hälsa på en av mina bästa vänner. Hoppas att ni har en fin dag alla! :)

Kram på er

ANNONS
Av minkarusell - Tisdag 26 juni 14:07

Ja det är så härligt när energin äntligen kommit tillbaka. Igår var jag och handlade en hel del städ grejer, det blev skurmedel, klorin, wc-rent och spray för kakel och nya gummi handskar. Så igår skrubbade jag all kakel i badrummet och var även och vecko handlade samt gick till apoteket för att hämta ut mediciner. Senare på kvällen färgade jag håret till mellanblont och det blev ett jätte bra resultat.


Idag ska jag fortsätta städa, ska skura badkaret och ugnen. Ska jag vara ärlig så är det säkert ett halv år sen jag rengjorde ugnen. Men jag har haft det väldigt jobbigt psykiskt. Det blir inte mycket gjort när man mår som sämst, det blev bara att dammsuga. Badrummet städade jag bara 1 gång i månaden, usch så hemskt. Nu ska jag städa hela lägenheten minst en gång i veckan, men inte ta allt på samma dag, så mycket energi har jag inte.


Så det kommer att bli att städa ungefär varje dag, förutom på helgen, då jag går igenom hela lägenheten. Min sambo sköter disken och hjälper till att dammtorka samt hjälper till med tvätten. Det känns jämt fördelat, eftersom jag gillar att städa lite mer än honom, blir det jätte bra. Matlagningen är det mest jag som gör, men nån gång i veckan lagar min sambo mat.


Nu blev det mycket om städning, men det är en viktig del av vardagen. Jag mår även bättre när jag städar, så det blir ju bra, ångesten blir mindre. Vi brukat gå promender några gånger i veckan vilket också hjälper till med att lindra ångesten.


Det känns som att jag är på rätt spår nu, jag kämpar på och ska inte ge upp! Ska försöka att behålla dessa rutiner. Jag ska städa ungnen nu, hoppas att ni har en underbar dag alla! :)


Kram på er

ANNONS
Av minkarusell - Söndag 24 juni 16:36

Jag mår jätte bra just nu, samtidigt som jag har lite ångest. Konstigt eller? Jag skiljer på hur jag mår i nuet med hur min livssituation ser ut. Min livssituation är faktiskt helt underbar, trots mitt psykiska tillstånd. För känslorna kommer och går hela tiden.  Man ska aldrig göra ett val när man är i en temporär känsla som tex ilska. För konsekvenserna kan bli ödesdigert.


Det finns en del tillfällen då jag borde ha agerat annorlunda, istället för rädsla, så borde jag visat styrka och inte gett efter för ett val som inte ledde till nåt bra. Men vi är ju bara människor. Vi fattar inte alltid bra beslut. Fast jag har lärt mig nåt av just en specifik händelse, för att nu kan jag undvika att det händer igen.


Om ni fick ge tre tips till erat yngre jag, vilka tips skulle det vara då? Mina tre tips till mitt yngre jag är: 1. Drick inte alkohol, vänta tills du blir minst 18 år. 2. Träna lagomt inte mer än 4-5 ggr i veckan, att träna 6-7 ggr veckan kommer göra att du till slut inte orkar mera. 3. Var inte så naiv. Lita på din magkänsla mer och lär känna människor före du berättar om hela ditt liv.


Jag tror att om dom tipsen hade kommit från mitt framtida jag när jag var yngre hade underlättat mycket för mig. Jag började dricka alkohol när jag 15 år och drack nästan varje helg till det jag var ca 24 år. Många dåliga beslut gjordes när jag var onykter, speciellt under tonåren. Ja, det är inte ovanligt, men jag borde ändå ha väntat med min alkohol debutt. Sen så tränade jag alldeles för mycket. Jag hade "vanliga" gymnastiken med min klass, sen hade jag träning och hälsa som tillval på gymnasiet och jag tränade även på fritiden. Så det blev en hel del. Så nu till att jag var för naiv, jag blev lätt utnyttjad, speciellt av pojkvänner. Dessutom litade jag för mycket på folk jag knappt kände vilket gjorde att jag hamnade i jobbiga situationer. Men det löste sig alltid.


Nu tillbaka om mitt psykiska mående. Ångesten har försvunnit och nu är det som extra glädje! Bra livssituation och ett bra mående. Det kan inte bli bättre.


Hoppas att ni har en fin dag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - Lördag 23 juni 10:31

Vad är viktigare än kärleken? Den frågan väcker många svar. Alla människor prioriterar olika, för det handlar om prioritet tycker jag. För mig är kärlek alltid det viktigaste i livet, men med samband av att klara sig ekonmiskt såklart. Men om jag blev tvungen att välja mellan kärlek och pengar är svaret enkelt; kärlek!


Det kanske låter lite flummigt, men jag har varit med om förhållanden med personer som haft det väldigt gott ställt och personer med avsevärt mycket mindre pengar. Min slutsats är att dessa personer tänker olika kring från vad som är viktigaste. Fast det är självklart väldigt indivuellt. Men om jag fick välja en man som är antinngen är rik och okänslosam eller en man som är godhjärtat och sämre ekonomiskt ställt, vinner alltid den senare. Nu är jag ju i ett underbart förhållande så jag behöver inte tänka på just sådanna saker.


Jag bodde en gång tillsammans med en tjej när jag pluggade en två års utbildning om psykisk och fysisk hälsa. Hennes syn på livet var att bara man är rik och har en toppen karriär är man värd nåt. Samt att hennes man skulle vara ännu rikare än hon. Jag har aldrig förstått mig på det? Visst man får ju ett helt annat liv då, materiellt sett och man kan resa hur mycket man vill osv. Jag kanske är för "enkel".

Men jag har själv haft det helt okej ekonomisk när jag växte upp, även jag var ambisös, uttåtriktad och hade mina mål. Men så när jag insjuknade svårt i psykisk ohälsa ändrades dessa planer. Från att ha min framtid utstackad till allting raserades, vändes upp och ner.


Ibland känner jag en sorg över detta, mina planer var bl a; plugga två år om psyksik och fysisk hälsa, sen volontär arbeta i ett annat land ca 1 år, sen studera igen - beteendevetenskap ca 3 år (tror jag att den var på), efter det jobba några år. Senare skulle jag plugga förtagsekonim, för att sedan starta eget. På vägen dit skulle jag ha gift mig och skaffat hus.

Så ibland drömmer jag mig bort om detta. Fast jag är så otroligt tacksam över att jag hittat den "rätta" partnern, kärleken i mitt liv. Han får mig att glömma allt som jag ville uppnå och leva för dagen. Jag älskar honom så otroligt mycket!


Så vad är viktigare än kärleken?!


Hoppas att ni har en bra dag alla! :)

Kram

Av minkarusell - Fredag 22 juni 19:18

Ibland kan jag tycka att mitt "bagage" är en nackdel. Men om jag tänker efter så är det inte det, utan det är en livserfarenhet. Där jag faktiskt kan dra nytta av att haft många motgångar. Jag kan tackla problem på ett helt annat sätt än om jag inte hade gått igenom mycket. Jag kan se livet från ett annat perspektiv än någon med ett ganksa lugnt förflutet.


Mina erfarenheter gör mig starkare, trots att jag insjuknat i psykisk sjukdom. Att jag inte gjorde det tidigare i livet, typ redan i tonåren är beundrandsvärt. Jag kunde lika gärna hamnat i missbruk, jag har det i släkten på båda mina sidor. Men på nåt vis "klarade" jag mig ifrån det, vilket jag är oerhört tacksam över. Visst jag drack alkohol nästan varje helg i tonåren till det jag var ca 24 år. Jag hade ett uppehåll i 3 ½ år från alkohol, då jag mådde som sämst. Men nu kan jag dricka några glas vin utan att jag mår dåligt dagen efter.


Mina livserfarnheter är lättare att bära med mig nu, eftersom jag går hos en helt fantastiks terapuet en gång i veckan. Han är så duktig och vi "bollar" tankar emellan oss. Jag har gått hos honom i ca 1 ½ år. Jag har haft många olika teraputer genom åren, men har äntligen hittat rätt. Jag frågade honom om hur länge jag får ha honom som terapuet (eftersom dom andra bara gett upp och sagt att vi kommer inte längre i terapin). Han log och sa; jag har några år kvar till pensionen. Det kändes så bra!


Så nu vrider vi och vänder på allt jag varit med om. Jag djup dyker för att sedan se allt ur ett nytt perspektiv. Det jag upplevde som barn kan man avdramtisera på ett bra sätt. Jag längtar till nästa vecka då jag har en tid hos honom.


Det var lite om hur jag ser på livserfarenheter. Finns egentligen hur mycket som helst att skriva om just det, men nu ska jag dricka en kopp kaffe och ta en kaka som jag bakat för nån dag sen. :)


Ha en fortsatt trevlig midsommar alla! :)

Kram på er alla

Av minkarusell - Fredag 22 juni 15:09

Regnet bara öser ner, men jag är ändå glad. Jag ska snart till en av mina bästa vänner och äta surströmming. Det ska bli så gott! Min sambo stannar hemma och ska äta nåt annat, trist att han inte ville följa med, men han avskyr lukten av surströmming.


Förutom att jag är glad så har jag lite ångest, men det försvinner nog snart. Nu ska jag göra mig iordning och sen promenera till min vän som bor ca 5 min bort.


Jag önskar er alla en riktig trevlig midsommar! :)

Kram på er

Av minkarusell - Onsdag 20 juni 20:14

Jag har pratat med en av mina bästa vänner i ca 2 timmar idag, det var en intensiv dialog. Vi pratade om hemska ex pojkvänner. Jag mindes tillbaka på dom dåliga och destruktiva förhållanden. Jag minns så väl hur jag blivit behandlad av två stycken speciellt.


Den ena var jag tillsammans med från det jag var 18 till 21 år, han misshandlade mig psykiskt och en del fysisk. Han var en gång nära på att trycka ner mitt huvude under vattnet från en båt, men som tur var så gjorde han inte det. Jag var jätte rädd då. Han kallade mig för olika nedvärderande ord och fick mig att gråta och då bad han oftast om ursäkt. Han höll på att driva mig till vansine. Jag försökte flera gånger att göra slut med honom men tog honom tillbaka, eftersom han sa att han skulle ändra på sig, men det gjorde han inte. Men efter tre års tid gjorde jag slut på riktigt men han höll på att ringa och sms ca tre månader efter det men jag svarade aldrig.


Den andra personen bodde jag ihop med ca 1 år och han var inte heller snäll. Han tryckte ner mig och kunde slå mig också. Han försökte tvinga mig till sex som jag inte ville vara med om. Till slut gjorde han slut tack och lov, så då slapp jag ha en efterhängset ex. Men efter ca 2 månader ringde han till mig och bad om ursäkt och ville ha tillbaka mig, men jag sa bara att jag hade gått vidare, efter det har jag inte hört av honom.


Efter våra tråkiga minnen om hemska ex, så kunde jag inte låta bli att nämna om mina drömmar om min ungdoms kärlek. Både jag och min kompis funderade över varför jag drömmer om honom så mycket senaste veckan? Det är ju konstigt för jag har det helt underbart med min sambo. Jag ska kanske försöka att inte tänka på det. Men samtidigt har en nyfikenhet inom mig växt. Jag funderar hur han haft det dom senaste ca 11 år sen vi träffades sist. Om jag inte slutar drömma om honom snart ska jag eventuellt ta kontakt med honom. Bara inte min sambo blir misstänksam eller osäker, men jag måste få ett slut på min nyfikenhet.


Nu ska jag ta det lugnt innan jag ska lägga mig, blir nog en tidig kväll är väldigt trött. Hoppas att ni har en fin kväll alla! :)

Kram

Av minkarusell - Tisdag 19 juni 15:47

Nu när det är en regnig dag så passar jag på att blogga, så det kommer nog att bli några inlägg idag. ;)


Så vad ska jag skriva om nu om? Jo om mitt intresse för att skriva dikter och noveller. Det började redan när jag var liten. När jag kunde skriva ordentligt, skrev jag dikter. En del var ganska "djupa". En dikt som jag kan utan till (om än en kort) är den här:

Varför ska människor slåss?

Dom gillar väl att kriga förstås.


Så hemskt att jag redan som liten funderade på den mörka sidan hos människor. Det gör jag än idag. Men idag så tror jag inte att dom gillar att kriga, utan det är inprogrammerat och osäkra människor som inte kan skilja på hur det påverkar andra människor av att slåss eller kriga, utan dom ser verkligheten som nåt man måste försvara på det sättet. Men vad vet jag? Vilket som hoppas jag att det nån gång blir ett mer demokratisk och empatisk värld. Se alla människor som världsmedborgare istället för att dela upp allting. Vi lever på jorden tillsammans.


Jag är nog en "drömmare", som försöker att sprida så mycket kärlek som möjligt. Men alla dagar är inte perfekta, jag har låga dagar då jag inte orkar mer än att ta hand om mig själv. Men allting börjar med en själv och att ta hand om dom närmaste, gör en god gärning så sprider det sig oftast som ringarna på vattnet. Ibland när jag har en bra dag hjälper jag gärna nån som jag inte känner, eller försöker ge någon ett leende. Det mår jag bra av.


När jag var i 20 års åldern var jag väldigt aktiv i en idéll förening, där jag även var med i ett projekt arbete. Jag och en till tjej föreläste för gymnasie elever. Det gav mig otroligt mycket, att veta att man kanske gjorde skillnad för dom. En gång kom en kille efter föreläsningen och sa att den informationen/upplysningen borde ingå i skolundervisningen.  Det kändes verkligen som att vi nådde fram till eleverna. En del gånger var det tjejer eller killar som blev lite ledsna och kände igen sig i det vi föreläste om. Men var tacksamma att vi var där och eventuellt kunde vi hjälpa någon.


Ja, jag började skriva om mitt intresse för skrivandet och "hoppade" till föreläsning i en idéel förening. Så händer det även när jag pratar, jag byter ofta samtals ämne. För ibland har jag så mycket som jag funderar om och jag vill hinna med att prata om allt. Jag är som en gott och blandat påse, varje bit man får upp är olika. ;) Fast mina vänner är van mig och hur jag pratar, men ibland hänger dom inte med. Men då förklarar jag om varför jag vill byta samtals ämne och då "hakar" dom på.


Jag ska snart börja med att göra middag, hoppas att ni har en bra dag alla! :)

Kram på er


Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min karusell med Blogkeen
Följ Min karusell med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se