Senaste inläggen

Av minkarusell - Tisdag 15 jan 17:44

Idag har panikångesten och ångesten lekt med mig nästan hela dagen...det är andra panikångest attacken som jag har nu. Jag harklar och hostar och det känns som om jag ska kvävas. Ibland blir den känslan för mycket så jag spyr, men inte idag. Jag vägrar låta paniken vinna över mig!


Så den här dagen har varit mörk för mig, men snart är den över, som jag längtar. Imorgon har jag inget speciellt att göra, det blir nog bara att ta det lugnt, kanske måla en tavla eller skriva på min bok.


Just nu känner jag mig så sårig inombords...jag önskar att få bli läkt nån gång. Men varje vecka på fredagar hos terapeuten drar jag upp skit som hänt och såren får aldrig en chans att läka. När ska detta elände ta slut?! Finns det nåt slut på det eller får jag bara acceptera allt och leva med det?! Blir jag fast med min panikångest resten av livet?! Jag vet ärligt inte hur jag ska orka leva så här livet ut?


Jag har ju levt med panikångesten i många, många år och nåt år var det ganska lugnt för att sedan komma tillbaka ännu värre. Ska det vara så?!


Nej, nu avslutar jag mitt inlägg med att önska er alla en fin kväll och ta hand om er!

Kram

ANNONS
Av minkarusell - Måndag 14 jan 09:24

Jag har idé torka. Jag har sen i fredags ingen anning om vad jag ska skriva om här på bloggen? Men jag kan kort sammanfatta vad jag gjort i helgen, bara för att ha nåt att skriva om...


I fredags var jag hos terapeuten som var ett otroligt bra samtal, hade ju haft ett "ofrivilligt" uppehåll i ca 1 månad. Sen så tog jag det bara lugnt hemma. På lördag var jag förbi min bästa vän. Och igår på söndag var jag och min sambo i tvättstugan. Så intressant helg hade jag. Men jag trivs med det lugna tempot. Jag klarar inte av när det blir för mycket att göra. Jag blir så stressad och får lätt panikångest/ångest. Så därför behöver jag det lugnt omkring mig, men det vet ni redan ni som läser min blogg.


Men jag tänkte bara berätta igen om när jag var i tonåren och ung vuxen älskade jag att ha många bollar i luften och det skulle gärna vara ett högt tempo. Jag var driven, uttåtriktad och hade ett stort socialt nätverk. Jag hade som sagt var många drömmar. Men när jag insjuknade i svår psykisk ohälsa när jag var 24 år blev jag helt annars. Helt tvärtom faktiskt.


Alla mina drömmar gick förlorade. Fanns nästan inget av mitt "gamla" jag kvar. Men för att vara lite optimistisk så känner jag mig mer och mer pigg i tankarna igen. När jag skriver på bloggen känner jag mitt gamla jag titta fram lite grann. Men annars så är det mer trögtänkt och jag är rädd för allt möjligt, typ att gå ut själv.


Jag har inga ambitioner att bli som jag var förut, för det är för höga mål att komma tillbaka till. För mycket att kämpa mig dit. Det jag kämpar för nu är att våga göra "normala" saker". Och eventuellt bli kvitt min panikångest/ångest.


Detta inlägg blev kanske nästan en kopia av min presentation, men jag kände bara för att skriva om det igen. Det är lite av en slags terapi för mig. Men hoppas att ni gillade att läsa om det.


Jag önskar er alla en fin dag och ta hand om er! :)

En stor kram

ANNONS
Av minkarusell - Fredag 11 jan 13:20

Snart ska jag på samtal hos terapueten på psyk. Det är över en månad sen jag var dit, men nu är jag lite piggare. Jag har inte orkat promenera till psyk fram och tillbaka det tar ca 1 timme och 40 minuter.


Igår var jag hos min bästa vän och pratade om allt möjligt. Det var mycket givande. Vi har liknande syn på livet och värderingar så det är skönt att prata med henne. Vi förstår varandra så bra.


Nu till tre bra saker som hände igår; 1. Åt inget godis, 2. Gick och la mig för att sova utan ångest, 3. Pratade med mamma. Det var det.


Jag önskar er alla en fin dag! :)

Kram

Av minkarusell - Torsdag 10 jan 13:27

Nu håller panikångesten ett hjärngrepp om mig...så jag skriver lite här på bloggen för att distrahera mig.


Igår när jag inte kunde somna eller snarare vid kl 04-05 nu på morgonen, så fick jag en idé till en akvarell målning. Den är lite extrem men jag skissade den i ett ritblock. Och den kommer att bli väldigt läcker! Vill inte gå in på hur den ser ut, men den är annorlunda. Om jag kommer att måla den får jag se men jag tror det, men först har jag en annan målning att göra...den som är tekniskt krävande.


Jag har ju också min bok att skriva. Men har haft lite trögt i tanke verksamheten, så därför har jag haft ett uppehåll. Men ska försöka att skriva lite ikväll. Det är ju en så bra historia, har kommit på motivet till det otäcka som händer. Så nu är det bara att fylla i luckorna och detaljerna. Jag är faktiskt riktigt nöjd med vad jag kommit på alldeles själv. När jag ligger och vilar tänker jag på allt som jag skrivit om och kommer att skriva, det är en spännande film som spelas upp i mitt huvud.


Mitt skrivande intresse/passion har jag faktiskt att tacka mina föräldrar för, dom har alltid peppat mig till att skriva dikter och noveller. Så om jag skulle skriva färdigt boken och låta dom läsa den skulle en dröm uppfyllas!


Nu har panikångesten försvunnit, så nu blir det att gå till min bästa vän. Ha en forsatt fin dag alla! :)

Kram

Av minkarusell - Torsdag 10 jan 12:34

Oj vad jag sov länge idag. Vaknade för ca 20 minuter sen. Men då somnade jag först tidigt på morgonen typ vid kl 07. Jag vet inte varför jag hade så svårt att somna. Jag låg mest och funderade på bra och roliga saker, för ovanlighetens skull. Men hade ändå svårt att somna.


Idag till lunch ska jag äta bovete gröt. Det var säkert över tio år sen jag åt det. Jag har ju börjat tänka mer på vad jag äter igen. Det som fattas nu är att gå regelbudna promenader. Jag gick en två årig utbildning för ca 13 år sen om fysisk och mental hälsa som jag "tappat" bort en hel del av det som jag lärde mig pg a jag just när utbildningen var över hamnade på en psykiatrisk avdelning, hade mått dåligt ett bra tag. Men vissa saker håller på att komma tillbaka till mig, sakta.


Efter jag ätit lunch ska jag gå till min bästa vän. Det ska bli trevligt, det var tre dagar sen jag gick till henne och normalt sett umgås vi varje dag. 


Ha en fin dag alla och älska varandra mycket för tiden vi lever är kort! :)

Kram på er

Av minkarusell - Onsdag 9 jan 18:01

Jag avbokade mötet med terapeueten som jag skulle haft idag. Men han ringde upp mig och vi bestämde för en ny tid nu på fredag. Jag hoppas så innerligt att jag kommer att orka promenera dit.


Jag funderar på att gå på gudstjänst på söndag, men jag får se om det blir av. (Jag ser inte mig själv som kristen men mår alltid så bra och känner ett lugn efter att jag varit i kyrkan). Men det beror helt på hur jag mår då. Jag är inte rikitgt i form kan en lugnt sagt säga. Jag är helt utmattad. Men natten till idag sov jag ovanligt bra, så det gör att jag är piggare idag än vad jag varit på flera veckor.


Imorgon ska jag gå och hälsa på min bästa vän. Det ska bli så roligt, vi har nästan alltid intressanta/djupa samtal. Jag behöver lite intellektuell stimulans.


Jag funderar på om jag ska måla i akvarell en abstrakt tavla ikväll...men nu ska jag vila en stund. Ja, just ja! Jag höll på att glömma "mina tre bra saker som hände igår". 1. Såg en bra film, 2. Åt god mat, 3. Njöt av några choklad bitar.


Hoppas att ni får en trevlig kväll alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - Måndag 7 jan 11:12

Jag skrev om psykiatrin igår och att jag skulle eventuellt göra en anmälan pg a obehandlad psykiskt tillstånd. Jag fann att en kan göra en anmälan till IVO. Jag ska ringa dit och höra hur jag ska gå tillväga. Fast det gör jag imorgon jag orkar inte med det idag. Så idag ska jag tänka på positiva saker.


Det är många samtal som jag borde ringa; till vårdcentralen angående astma utredning, till tingsträtten och kolla om dom fått in min överklagan samt till kommunen. Vet bara inte vart jag ska börja?


Jag får ringa ett samtal per dag. Börjar med det imorgon. Så då har jag fyra dagar att ringa runt. Det känns som en tung uppförsbacke, en måste vara frisk för att vara sjuk!? Konstigt, eller hur, men ringer inte jag så blir det ju inte gjort.


Nu till tre bra saker som hände igår; 1. Tvätta kläder, 2. Tog en lång dusch, 3. ?. Kommer inte på nåt mer.


Jag hoppas att ni får en toppen dag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - Söndag 6 jan 11:23

Jag plågas av hemska minnen. Varför blir det aldrig bättre? Visst för några år sen var det faktiskt mycket värre. Då vakande jag minst fem dagar i veckan av panikångest och spydde minst tre gånger i veckan av panik eller "vanlig" ångest. Nu har jag kankse två mardömmar i veckan och spyr ca 2-3 gånger per månad. Så en förbättring är det ju, men det kan bli bättre. Det är nog så jobbigt som det är.


När jag sluter mina ögon kommer hemska minnen fram oavsett om det är på dagarna då jag vilar eller på kvällen när jag ska sova. Dom spelas upp som en j*kla psykologisk thriller. Inget som jag önskar att någon ska lida utav, men jag är tyvärr inte ensam om detta. Och ingen fungerande medicin får jag mot detta. Nej, hellre ska jag plågas. Det är tortyr! Men jag blir inte tagen på allvar av psykiatrin. Inte ens min terapeut verkar höra vad jag säger och berättar om mina symtom. Ibland känner jag mig rikitgt förbannad. Och det med all rätt.


Mina anhöriga tycker också det är märkligt att jag inte får rätt medicin. Jag har även påpekat flera gånger när jag varit hos psykiatriken att jag behöver medicin mot denna fruktansvärda panikångesten, men då säger dom bara att det är beroendeframkallande. Då kontrar jag med att jag har INGEN missbruks problematik. Då har dom inget svar utan säger bara att jag får göra det bästa för att undvika panikångesten. J*vla vilket sjukt argument.


För jag kan inte göra så att jag inte får panikångest, för jag så fort jag vaknar kan jag ha panikångest! Hur ska jag då undvika den och min terapeut säger; gå emot din ångest och gör saker ändå! Hur f*n vill dom ha det?!


Nej, den dagen jag blir kvitt panikångesten, om den dagen nu kommer, ska jag be psykiatrin dra dit pepparn växer och göra en anmälan. Eller jag kanske borde göra det redan nu? EN anmälan alltså. Nu fick jag en bra idè. Jag ska ta reda på hur en gör en anmälan mot psykitrin, för obehandlad psykiskt tillstånd eller nåt liknande.


Då vet jag vad jag har att göra resten av den här dagen. Ta reda på hur en gör an anmälan och om det går att göra det. Men nu till nåt helt annat; mina tre bra saker som hände igår; 1. Var förbi min bästa vän, 2. Planerade hur jag ska gå tillväga med att måla en tekniskt krävande akvarell målning, 3. Lagade en god och nyttig middag.


Med det sagt önskar jag er alla en fin dag! :)

Kram på er

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se