Senaste inläggen

Av minkarusell - Torsdag 24 okt 17:09

Idag har jag gjort ett ryck och dammsugit, vikt undan lite tvätt samt diskat. Det kanske inte låter som så mycket gjort men för mig är det ganska mycket pg a min trötthet. Så det känns bra att få saker gjorda.


Imorgon ska jag veckohandla mat och sen åka in till stan med bussen. Ska träffa min fästman på stan och handla lite små saker och vin. Det var ett tag sen jag drack vin sist, kanske 2 månader sen? Hur som helst sen åker min fästman med mig hem till mig. Så när vi kommer hem till mig blir det att äta hamburgare, det går fort och jag är så sugen på det. Och på kvällen dricka vin och tända ljus och se Idol på tv. Det kommer att bli en jätte mysig kväll.


Jag har även tänkt idag på olika människor i mitt liv som inte mår så bra. Jag oroar mig en hel del faktiskt. Men jag kan inget göra än att be en bön och hoppas att det blir bättre snart för dom. <3


Nu ska jag vila en stund. Hoppas att ni får en trevlig kväll alla :)

Kram på er <3

ANNONS
Av minkarusell - Onsdag 23 okt 18:10

Idag har jag varit så trött. Men jag lyckades ändå med att vara i tvättstugan och tvätta totalt fem tvättar. Det tar ganska mycket tid eftersom det bara finns en tvättmaskin och torktummlare i tvättstugan. Men nu är det gjort.


Efter jag blev klar med tvätten fick jag stark ångest. Vet inte riktigt varför? Många tankar i huvudet kanske gjorde mig ångestfylld blandat med ansträngningen att vara i tvättstugan, pg a svår trötthet. Hur som helst så känns det lite bättre nu.


Jag lyssnar på en låt som är så vacker, med Andrea Bocelli feat Dua Lipa och låten heter "If Only". Dom sjunger så fint och samtidigt är låten lite sorgligt. Jag vet exakt vem jag tänker på när jag hör den låten...inte för att jag skulle vilja vara med den personen i dagsläget. Jag har en underbar fästman som jag älskar oerhört mycket. Men man kan ju undra hur livet hade sett ut om jag fortsatte och blev tillsammans med den personen. Troligtvis extremt annorlunda. För den personen har det gott ställt och väldigt social och "träningsfreak."


Jag hade kanske varit mer bersest, vältränad, haft en karriär, haft barn?? Ja det var ju allt jag ville innan jag insjuknade i svår psykisk ohälsa. Jag hade min framtid i mina händer och gjorde allt som jag ville. Jag pluggade, var med i idella organisationer, rikt socialt nätverk, vältränad och lycklig.


Visst jag är lycklig nu också men ibland känner jag mig lite bitter över hur livet borde vara. Det är så långt ifrån hur min framtid skulle se ut. Nuläget; svårt psykisk sjuk, astma (KOL?) överviktig/fetma, och lever under existens minium. Så ja, jag är något bitter ibland.


Men det bästa i mitt liv är mina nära och kära, för utan dom skulle jag inte orka. Jag försöker att hitta nåt positivt varje dag om än litet.


Oj, sån huvudvärk jag fick. Jag ska nog lägga mig och vila nu. Men jag hoppas att ni har en trevlig kväll alla <3

Kram på er <3

ANNONS
Av minkarusell - Tisdag 22 okt 20:44

Jag kom iväg till bussen och till psyk på samtal hos terapeuten tidigare idag. Jag känner mig så stolt. Men en sak som jag börjat tänka på är hur trött jag är och motgångar som jag har, men jag har en glöd inom mig att orka fortsätta leva.


För att ge upp är inte ett alternativ för mig. Jag ska få bra vård och mediciner för fysisk ohälsa som funkar för mig. Förut "krigade" jag för att få bättre vård och mediciner för min psykiska ohälsa. Men nu är det åt andra hållet. Som en vän sa till mig; "man måste vara frisk för att vara sjuk". Fastän jag har lite ork så måste jag kämpa vidare för att få bra mediciner.


Min farmor är min inspiration. Hon var så stark och stod på sig och sina äldre vänner att dom skulla ha rätt till bra vård. Jag tror att hon skulle vara stolt om hon såg mig nu. Att jag inte ger upp. Jag ska klara av detta.


Jag ska snart lägga mig, jag är så enormt trött ikväll. Det tar på krafterna att ha panikångest/astma anfall och dessutom spy för att sen åka in till stan med buss och vara på ett ca 45 minuters terapi samtal. Och efter det ta en fika på stan med fästmannen. För att till slut åka hem. Det är jobbigt när man är så slut och energilös.


Men jag gjorde allt detta idag trots allt...nu ska jag lägga mig och sova. Godnatt på er <3

Kram :)

Av minkarusell - Tisdag 22 okt 11:25

Då var panikångesten och astma anfall hos mig nu. Jag hostar upp segt slem och slemklumpar samt spytt upp frukosten. Ojoj vad jobbigt. När ska detta ta slut? Jag som ska snart till bussen och åka in till stan och vara hos terapeuten. Missar jag den här bussen så hinner jag inte till mötet.


Så senast kl 11.40 måste jag gå för att hinna med bussen. Önska mig Lycka till. För jag tror att jag ska prova att gå trots hostan. Jag kan ju alltid vända om jag fortsätter hosta upp segt slem.


Men att skriva här hjälper mig jätte mycket. Bloggen är min ventil och terapi redskap. Samt lyssna på musik samtidigt.


För det går ju över, både panikångest anfallet och astma attacken.


Jag hoppas verkligen att ni har en bättre f.m än mig <3

Kram på er <3

Av minkarusell - Tisdag 22 okt 10:13

Igår var jag så frustrerad, men idag känns det lugnare. Men jag fick blodprovs svaret igår i ett brev och det visade inte bra med blodvärdet. Trots järntabletter i ca 3 månader var blodvärdet lågt, så jag sa fortsätta ett halvt år till med att ta järntabletter. Läkaren ville även att jag skulle ta B12 och folsyra prover. Så jag var på drop-in på hälsocentralen igår och tog dessa prover.


Då har min enorma trötthet och yrsel INGET med psykisk ohälsa, utan det är fysiskt ohälsa. Det känns bra att blodproverna togs, för då kan jag göra nåt åt tröttheten och orkeslösheten. Jag är inte så dåligt psykisk med andra ord. Jag kanske kommer att orka mer när järntabletterna och eventuellt B12 sätts in. Jag ser fram emot detta. Vilken förändring det kommer att bli när jag får mer energi.


Så lite mer hopp fick jag igår av att veta att det är fysiskt. För på nåt sätt tycker jag att det är enklare att "bota" än den psykiska ohälsan. För dom som är depprimerad och tar antidepp medicin så är det inte alltid att den hjälper så bra eftersom det är så mycket runt om en som också behöver ändras. För om man tar antidepp men lever i tex ett destruktivt förhållande så blir man inte alltid bättre.


Det krävs ofta att man även har tron på medicinen som man tar kommer att hjälpa. För om man inte tror att det kommer att hjälpa så blir man inte hjälpt. Vet det av egen erfarenhet. Haft höga doser mediciner men blivit sämre. Så tron, terapi och medicinering är det tre saker som behövs för att få en svår sjuk människa att börja må bättre. Kanske inte helt " frisk" men bättre.


Nu ska jag göra mig iordning för att snart åka med bussen in till stan och på samtal hos terapeuten. Jag önskar er alla en fin tisdag! <3

Kram <3

Av minkarusell - Måndag 21 okt 09:57

Jag börjar att bli riktigt orolig för min fysiska hälsa. Jag har ju sen några år tillbaka haft det jobbigt med slemhosta på morgonen/f.m. Och i våras fick jag diagnosen astma, men trots kortison inhalations behandling sen dess har det inte blivit bättre. Jag har dessutom haft dubbla dosen Bufomix morgon och kväll i ca 7 veckor, samt snabbverkande inhalation varje dag.


Men det blir inte bättre. Och i fredags hosta jag upp blod och spydde upp slem. Så idag ringde jag hälsocentralen tidigt på morgonen. Jag pratade nyss med en sköterska och hon påstod att jag "bara" var förkyld och då sa jag att jag är INTE det. Jag sa att jag haft problem med slemhostan under lång tid men hon sa igen att jag bara måste vara förkyld och att jag får vänta tills den 7 november på att få göra en ny spirometri.


Jag blev så ledsen och frustrerad efter samtalet. Jag ringde till min mamma och hon tyckte också att dom är lite oförstående. Men hon sa att det är bra att jag ringde och då står det i journalen att jag har ännu jobbigt och det där med blodet i slemmet. Nej, usch vad jag känner mig uppgiven. Men det är bara att vänta tills den 7 november och även höra med sköterskan om det finns en möjlighet att få göra en röntgen. För att utesluta annat än astma.


Men med min otur kommer hon väll neka det. Fast ska försöka att vara optimistisk. Detta ska inte sänka mitt mående. Jag ska kämpa på!


Nu till nåt helt annat. Jag var hos min fästman i helgen och det var jätte trevligt. Vi åt gott och såg film. Jag var även förbi min bästa vän som bor ca 5 minter gångavstånd från min fästman.


Imorgon ska jag till psyk på samtal hos terapeuten och jag kommer nog att ta upp allt om min fysiska ohälsa och hur jobbigt det är när dom från hälsocentralen inte tar mig på allvar. För det är ju tyvärr så.


Jag hoppas att ni som läser min blogg inte tycker att jag gnäller för mycket, men jag behövde skriva av mig och berätta hur vården tyvärr kan funka. Om ni har likande erfarenheter att inte bli trodd på så kan ni gärna kommentera om ni vill.


Hoppas att ni fått en bra start på veckan alla! :)

Kram på er <3

Av minkarusell - Torsdag 17 okt 13:49

Tänkte bara dela med mig av en tanke som jag har. "Efter vägens slut börjar en stig. Efter stigens slut börjar ett nytt liv." Jag reflekterar mycket just nu. Det jag menar med att "efter stigens slut" börjar ett nytt outforskat liv. För när vi inte har varken en väg eller en stig att vandra efter vart går vi då?


Spännande tycker jag faktiskt. För just nu känns det som om jag har gått på vägar och stigar hela mitt liv, men nu vill jag ströva fritt. Jag vill inte gå efter en "mall" så här gör andra, så då måste jag också göra så. Jag vill leva mitt liv på mitt sätt. Och med det menar jag att stå upp för mig själv OCH andra som har det svårt. Jag ska prata med terapeuten vid nästa möte att jag gärna vill komma ut på nån praktik som kan ge mitt liv en ny mening. Jag skulle vilja vara på ett ställe som gör skillnad.


Eller så skulle jag vilja ut och föreläsa om psykisk ohälsa. Det skulle vara väldigt givande. Prata och berätta om psykisk ohälsa och hur jag har det men även belysa om fördommar osv. Det skulle vara mycket intressant. Oj, vad jag tänker mycket just...


Jag som skulle gå en promenad, men vet ni, jag gör det imorgon. För då ska jag in till stan och sen till min fästman. Så under helgen kommer jag inte att blogga.


Jag önskar er alla en fin helg redan nu <3

Kram på er <3

Av minkarusell - Torsdag 17 okt 12:33

På morgonen fick jag svar från 1177 från hälsocentralen angående astman. Jag ska få göra en ny spirometri om tre veckor. Men jag skulle behöva nåt slemlösande som funkar, men får inte det. Det känns lite hopplöst faktiskt. Men jag ska prata med sköterskan att jag BEHÖVER slemlösande att ta på morgonen. Så att nån läkare får skiva ut till mig snarast. Jag orkar inte med detta. Haft så i flera år men värst senaste året.


Men ett steg närmare att få medicin som fungerar iom att jag fått en tid till en ny spirotremi. Jag hade önskat mig så snart som möjligt men tre veckor är inte så lång tid. Nog för att jag känner mig ganska less.


Nog om detta.


Idag har jag pratat med min pappa på telefon, som har det tufft. Hade jag bott närmare hade jag gjort mycket mer än bara lyssnat på honom. Då hade jag hjälpt till med det praktiska. Men jag bor ca 40-45mil bort från honom. Och att resa dit klarar jag tyvärr inte av. Så sorgligt, men sant.


Men jag blir ändå alltid glad av att bara höra hans röst. Vi skrattar mellan det jobbiga och svåra. Jag försöker ge lite hopp till honom och jag hoppas att han kan känna min kärlek. <3


Jag ska snart ringa min bästa vän för att kolla av hur hon mår. Sen ska jag gå en promenad.


Ha en trevlig dag alla och ta hand om er :)

Kram <3

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se