Senaste inläggen

Av minkarusell - Lördag 23 mars 10:48

Panikångesten leker med mig just nu, som vanligt. Men jag försöker att distrahera mig med att lyssna på musik och skriva här på bloggen.


Igår var jag hos terapeuten och jag berättade kortfattat om allt som hade hänt senaste fyra veckorna. Flera olika händelser som gjort mig konstigt nog inte allt för utamattad. Jag står på benen. Men städningen av lägenheten får vara. Jag orkar inte städa. Det tar för mycket energi, den behöver jag till för att stötta mina nära och kära. Jag pratar och lyssnar för att sedan krascha ner i sängen. Men jag reser mig upp sen. En har ju inte så mycket att välja på.


Jag ber även till nån "högre makt", att jag ska fortsätta orka med allt. För det är mycket nu. Fy f*n. Jag vill bara ge efter för panikångesten och spy, men det ska jag INTE göra. Jag ska klara av detta. Jag är starkare än panikångesten. Den ska inte få bestämma över mig.


Jag ska försöka att se det positiva i livet. Jag lever, jag andas. En av mina nära och kära har förresten kommit ut från psyk. Vilket jag är otroligt glad över! Äntligen kan en säga och hoppas att han får må bra ett tag iaf. För att vara inlagd på psyk är verkligen inte roligt, det är väldigt jobbigt. Det vet jag eftersom jag varit det för ca 11 år sen.


Hoppas att ni inte tycker att det här blogg inlägget varit allt för negativt? Men nu ska jag dricka en kopp kaffe med sambon.

Ha en fin dag alla och ta hand om er! :)

Kram <3

ANNONS
Av minkarusell - Torsdag 21 mars 10:38

Då var panikångesten igång ordentligt. Men om en stund kommer den att försvinna med trötthet och ont i kroppen som biverkan. För när jag får panikångest attackerna spänner jag hela kroppen framför allt mina axlar och sen trötthet över att det var så jobbigt mentalt.


Idag ska jag bara ta det lugnt, ladda inför att promenera till psyk imorgon. Ska på samtal hos terapeuten. Var fyra veckor sedan jag var till honom. Jag har så mycket att prata om, det känns nästan som om jag håller på att spricka!


Jag hoppas att ni får en toppen dag alla! :)

Kram på er

ANNONS
Av minkarusell - Onsdag 20 mars 10:36

Igår var jag hos min mamma och firade hennes man som fyllde år. Det var så mysigt, bara dom närmaste. Alltid lika trevligt att träffa mina nära och kära.


Idag ska jag på visning av en lägenhet, ganska nära där min mamma bor faktiskt. Jag hoppas att den ser fräsch ut och att jag får den. Jag är på 10 plats i kö, men allt kan hända, eller hur? För mitt försök till boendestöd gick ju inte, så då får jag ordna med lägenhet själv och efter jag fått det eventuellt ett mobilt stödteam.


Jag hoppas att ni får en fin dag alla! :)

Kram på er <3

Av minkarusell - Måndag 18 mars 12:16

Igår var jag och hälsade på min bästa vän, hon hade väldigt mycket att prata om. En del i hennes liv är verkligen en tragedi. Jag blir så ledsen för hennes skull. Men än ger hon inte upp hoppet! Efter ca en timmas prat fick jag henne att skratta lite. En måste se det positiva i livet om en ska hålla sig ovanför vatten ytan.


Jag pratade även med en annan fin vän på telefon. Hon hade det också ganska jobbigt. Men egentligen för vem är livet lätt och/eller okomplicerat? Jag tror att dom flesta har nåt som är jobbigt i deras liv...men bara det att en del får mer av det jobbiga, som mig.


Men bitter är jag inte, nog för att det är på gränsen att ge upp på livet ibland, men jag låter inte det negativa vinna över mig. Nej inte igen! Tanken är nog att jag ska känna att jag lever, smärtan över det som är tufft är ju alltid där, varje dag. Men inte nödvändigtvis varje sekund. Så en får inte glömma det som är vackert och underbart här i livet.


Livet är en resa och se till att du bestämmer över ditt liv så gott som det går, så löser sig mycket.


Det var mitt lilla tips om livet. Jag hoppas att ni får en toppen dag alla och ta hand om er! :)

Kram <3

Av minkarusell - Söndag 17 mars 11:05

Idag är hostningarna och harklingarna mer jobbigt än vanligt. Är det verkligen "bara" ångest, eller beror det på nåt annat typ astma?


Min terapeut misstänkte astma, så jag fick träffa en läkare på psyk som lyssnade på mina lungor och skickade en remiss till vårdcentralen. Det var i december förra året! Ska det ta så lång tid till att få göra en astma utredning? Nåväl, jag ska ringa imorgon till vårdcentralen och be dom ge mig en kallelse snarast, för det börjar att bli för jobbigt.


Idag ska jag gå förbi min bästa vän som vanligt. Hon skrev igår att hon behövde prata av sig om saker som händer runt om henne nu. Jag hoppas att det inte är allt för hemskt det som har hänt.


Jag hoppas att ni får en fin söndag alla! :)

Kram på er <3

Av minkarusell - Lördag 16 mars 09:48

Äntligen har jag fått en ny tid hos terapeuten. Nästa vecka på fredag. Som jag längtar. Jag har så mycket att prata om som är aktuellt den här gången. Annars brukar det mest vara det gammla trauman osv. Men på tre veckor har det hänt väldigt mycket. (Vad som hänt kan ni om ni vill läsa i dom förgående inläggen).


Igår var en ganska trevlig dag faktiskt, jag pratade med min pappa i telefon och sen var jag på ett café med min sambo. Vi är sällan och fikar på stan så det var riktigt roligt. Vi var också och hälsade på min sambos kompis som är inlagd på sjukhuset, som till vår förvåning var piggare än vad vi trodde han skulle vara. Så det var en bra dag igår.


Idag blir det att tvätta i tvättstugan, sängkläder och handdukar. Förutom det ska jag till min bästa vän och dricka en kopp kaffe. Hoppas att ni får en fin lördag alla! :)

Kram på er <3

Av minkarusell - Torsdag 14 mars 10:11

Dagen har bara börjat men jag vaknar med ångest, som vanligt. Jag är rädd att det ska utvecklas till en panikångest attack. Försöker att trycka bort rädslan. Allt sitter i mitt huvuvd. Om jag bara kunde styra över panikångesten, kunna stoppa den helt och hållet. Få den att försvinna för gott.


Men just nu är det som det är, bara att acceptera tills vidare. Jag har inte varit hos terapeuten på ca tre veckor och jag känner lite panik över det. Jag har så mycket som jag behöver berätta till honom, om hur jag verkligen mår och allt det hemska som jag varit med om senaste tiden. Men förhoppningsvis får jag en ny tid till honom snart.


Idag ska jag gå till min bästa vän och prata av mig lite. Men annars är det mest att ta det lugnt. Jag hoppas att ni får en toppen dag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - Tisdag 12 mars 10:15

I tankarna lägger jag mig ner. Jag bryter ihop ett tag. Men ingen ser det. Jag är ju så stark utåtsett, jag stöttar och hjälper andra trots mina psykiska diagnoser. Tänk att jag klarar av det! Det gör jag också, bara det att i tankarna kan jag bryta ihop flera gånger om så behövs, för att sedan resa mig upp och le mot världen.


Jag försöker att se det positiva i livet, men det är svårt just nu. Ska åter igen rabbla upp det som känns som en tyngd som drar mig neråt. Det första är min lillasyster som inte mår så bra. Det andra är mamma som är sjukskriven. Det tredje är en nära person är inlagd på psyk och har varit det i flera månader. Det fjärde min bästa vän har mycket runt omkring sig. Det femte och sista jobbiga sak är att min sambos vän ligger nedsövd pg a en tragisk olycka som vi var med och bevittnade.


Ja jag har det j*kligt jobbigt nu, men försöker att hitta lite glädje i tillvaron. Och det kommer att bli bättre så småning om. Eller hur.


Ha en fin tisdag alla och ta hand om er!

Kram <3

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se