Senaste inläggen

Av minkarusell - Torsdag 18 juli 10:10

Idag ska jag åka buss in till stan och hälsa på min fästman. Men har några ärenden på stan först, sen kommer min fästman och möter upp mig så promenerar vi till honom. Ska sova hos honom till söndag.


Det ska bli soligt och fint väder till helgen så det ser jag fram emot. Då kommer vi säkert att grilla och dricka nåt gott till det. Jag längtar!


Men innan dess ska jag packa kläder och diverse, samt ta med CPAP i en speciell väska för den. Och jag ska hinna med att duscha. Jag har endast ca 1 ½ timma på mig, så det är nog bäst att börja göra mig iordning.


Jag önskar er alla en riktigt trevlig dag! :)

Kram på er <3

ANNONS
Av minkarusell - Onsdag 17 juli 10:58

Igår var jag hos mamma på middag, det var väldigt trevligt. Några goda skratt och god mat med nära & kära.


Idag ska jag på en promenad i det vackra vädret. Sen förbi affären och handla lite gott till ikväll. Ska bara ta det lugnt med nån bra film ikväll. Imorgon åker jag till min fästman och ska sova över där till söndag. Det ska bli trevligt och mysigt.


Ha en riktigt fin onsdag alla! :)

Kram på er <3

ANNONS
Av minkarusell - Tisdag 16 juli 11:19

Nu bjuder jag er på två nyskrivna dikter.


Dikt

Såren är infekterade.

Hur får jag det rent,

när det är

sår som skapats av

gamla minnen?


Dikt

Som en sommarvind

smekte du min kind.

Jag blir äcklad.

Jag tål inte lätt beröring.

Med bestämda rörelser

tar du över kroppen.

Jag blir förstjust.

Det känns som om jag finns på rikitgt.

Men du blir orolig.

För kärlek är lätt beröring

enligt dig.

För mig är det

nåt som finns på låtsas - kärlek.


Usch vilka tragiska dikter. Men det är härligt att bara skriva utan att tänka för mycket. Bara låta orden komma till mig. Det blir dom bästa dikterna tycker jag. Och självklart tror jag på kärlek, även om dikterna inte var så kärleksfulla. Det är INTE bara mina känslor som jag skriver om, utan jag kan sätta in mig i andra människors känslor.


Det blir mer intressant och kraftfullare dikter genom att "plocka" från lite av varje. Egna erfarenheter/känlor samt andras situationer och deras känslor. Så gör jag när jag skriver dikter.


Ha en trevlig dag alla och ta hand om er! <3

Kram <3

Av minkarusell - Måndag 15 juli 14:53

Jag läste nyss en mycket intressant blogg. I ett inlägg hade bloggaren skrivit en "bucket list". Jag ska göra en "bucket list" nu, men även med saker som jag borde göra oftare.

  1. Skriva en bok.
  2. Gå ut och dansa minst två gånger per år. (det ska jag väl kunna uppnå?)
  3. Resa till minst två länder. (Island och England.)
  4. Baka min drömtårta. (som tar ca 8 timmar att göra samt ingredienser som kostar ca 300kr)
  5. Skaffa ödlor.
  6. Bjuda in nära & kära på middag och/eller fika minst en gång i månaden.
  7. Motionera mera.
  8. Äta lite sundare fem dagar i veckan.
  9. Få en bok utgiven.
  10. Raka bort allt hår på huvudet.

Det var allt som jag kom på just nu. Hoppas att ni har en fin måndag alla! :)

Kram på er <3

Av minkarusell - Söndag 14 juli 11:16

Host, host! Panikångesten gör sig påmind. Men jag försöker att stå emot att spy. Jag ber till Gud och sitter vid datorn och skriver.


Igår var en trevlig dag med min fästman. Vi gick på en långpromenad, åt god mat och satt i flera timmar och pratade om allt möjligt. Vi har sån kvalitets tid nuförtiden. Imorgon åker han hem till sig.


Idag har jag tvättstugan och har ganska mycket tvätt, trots att det är en vecka sen jag tvättade. Men jag gillar att tvätta och städa. Jag ska dammsuga lägenheten efter att jag är klar med tvätten.


Nu har panikångesten lättat. Det gick ovanligt snabbt. Nu ska jag sortera smutstvätten. Hoppas att ni har en fin söndag alla och ta hand om er! :)

Kram <3

Av minkarusell - Fredag 12 juli 11:20

Jag blir bara piggare och piggare för varje dag som går. Visst lite ångest har jag fortfarande varje dag, speciellt på morgonen/f.m. Men jag blir klarare i huvudet och det känns så otroligt härligt!


Ska försöka förklara för er som inte vet hur det är att bli helt mosad inne i huvudet pg a mediciner och svår psykisk ohälsa. Första åren jag hade mediciner var jag tillbakadragen och inåtvänd. Nästan rädd för andra människor. Men hade nästan ingen panikångest alls så jag kunde jobba. Efter ca två år slutade jag helt med medicinerna vilket resulterade till total kaos!


Jag blev inlagd på en psykiatrisk avdelning för andra gången i mitt liv. Fick tillbaka medicinerna men med högre doser och ökade doserna varje år och jag kunde inte jobba eller vara på en sysselsättning. Till slut var jag så "nerdrogad" att jag inte var mig själv och fick minnes luckor osv. Precis som om jag var mycket alkoholpåverkad. Det var hemskt. Men för ca tre år sen innan jag påbörjade min terapi hos den terapeut som jag går till senaste 2 ½ åren började doserna på en del mediciner sänkas. Men tyvärr ökades dosen igen i takt med att terapin fick mig att få svåra panikångest attacker.


Jag blev "nerdrogad" åter igen. Men panikångesten försvann INTE. Så jag beslöt mig i början av detta år att själv (jag rekomendera INTE att någon ska göra det, men jag känner min kropp och psyke bäst efter ca 12 års medicinering.) att dra ner dosen på en av mina mediciner. Från 500mg till 200mg, vilket egentligen är den högsta rekomenderade dosen på 200mg. Jag sänkte sakta dosen, först till 400mg i en månad, till 300mg en till månad till att sen ta 200mg. Det var ett av min abslout bästa beslut jag gjort i mitt liv!


Nu har jag ett lite klarare tankesätt och mer energi. Men min nyfunna energi är en bladning av att CPAP funkar bra, mer motion samt självförtoendet jag får när jag klarar av att göra saker själv.


Jag utvecklas för varje dag som går och jag tackar även Gud att det går så bra som det gör. Jag blir sakta mer och mer mig själv. Jag älskar att leva och har mycket kärlek runt om mig.


Hoppas att ni har en trevlig dag alla och ta hand om er! :)

Kram <3

Av minkarusell - Torsdag 11 juli 17:39

Idag har jag varit på två promenader. En längre med min mamma (50min) och en kortare själv (30 min). Det var ju så svalt ute men härligt väder ändå.


Jag har nyss ätit middag och njuter av att bara vara. Livet är härligt trots min svåra psykiska ohälsa. Det är så roligt att jag kan känna så trots allt.


Imorgon kommer min fästman till mig, det ska bli trevligt och mysigt. Blir att promenera, spela spel, se film och äta gott som vanligt.


Ikväll blir det att se "Babylon Berlin" så spännande att se vad som händer i detta avsnitt. Men nu ska jag dricka en kopp kaffe och ta en kaka till. Hoppas att ni har en fortsatt fin dag alla! :)

Kram på er <3

Av minkarusell - Torsdag 11 juli 09:48

Jag vet inte vad som hänt. Jag har panikångest igen. Bara det inte blir som det varit i flera år, panikångest varje morgon/f.m. Jag har ju mått så bra på morgonen/f.m i lite över en månad, sen jag flyttade till egen lägenhet. Det har kännts så bra.


Jag ber till Gud varje kväll och ibland på dagen. Det har hjälpt mig jätte mycket. Jag får börja be intensivare för det hjälper mot ångesten.


Men nu om nåt helt annat. Jag var och handlade mat och var förbi apoteket igår. Sen skulle jag bara ta det lugnt, men min mamma ringde och frågade om jag ville följa med till en släkting. Och det ville jag. Vi var några timmar och hälsade på min släkting, sen såg jag en film när jag kom hem. Efter det pratade jag nästan en timme med min fästman i telefon. För att sedan sova. Jag sov sådär natten till idag. Vet inte varför? Men det blir ju så ibland.


Idag ska jag gå en promenad och se en serie som går på SVT 1 kl 21 ikväll. Den heter "Babylon Berlin". Riktigt intressant serie som utspelar sig i Tyskland, Berlin år 1929. Det handlar om en ung polisman som jobbar på sedlighetsroteln och om en ung kvinnlig "lyx" prostituerad som på dag tid jobbar åt polisen, samt om ryska intriger som har smugglat in en massa guld via tåget in till Berlin.


Jag rekomendera verkligen den serien, men ikväll är det fjärde avsnittet. Det ska bli så spännade att få se vad som händer.


Nu har panikångesten lugnat ner sig. Så härligt. Nu till nåt helt annat igen. Jag funderar på att fortsätta skriva på min psykologiska thriller. Som förhoppningsvis blir till en bok. Den är så spännande och bra story. Om jag inte gör nåt speciellt efter middagen ska jag nog skriva på boken. Jag skriver bäst på kvällen.


Men nu vill jag bjuda på en dikt (ursäkta röran i detta inlägg).


Släpp inte ut odjuret.

Håll den låst inom dig.

Den vill komma ut, men stå emot.

Den kommer ödelägga

hela din existens

om den släpps ut.

Be en bön och lita på Gud.

Gud hjäper dig att vara god.

Odjuret finns,

men det får aldrig

någon veta.


Så det var en liten otäck dikt. Jag vet inte vart jag får allt ifrån. Men hoppas att ni gillade den.


Nu ska jag äta en smörgås och dricka en kopp kaffe. Jag önskar er alla en trevlig torsdag! :)

Kram på er <3

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se