Senaste inläggen

Av minkarusell - 17 december 2018 11:05

Nu har jag raderat sju inlägg för den här månaden. Det var så negativa och tragiskt mörka inlägg så därför raderade jag dom. Jag vill inte förneka att jag mår skit, men det kändes för utelämnande.


Men nu tror jag att jag håller sakta på att komma tillbaka på spåret. Det blev några dikeskörningar. Men så är ju livet ibland. Så nu kommer jag att återgå till lite längre inlägg, tror jag. Om inte så slipper ni läsa om min "spya" iaf.


Jag blev så glad när jag loggade in på försäkringskassan idag och såg att jag får in sjukpenningen på fredag den 21dec. Det innebär nån julklapp mer. Eller snarare två mer. En till min lillsyster och en till min sambo.


Förutom det ska jag in på stan och hoppas på att få en drop in tid hos frisören. Mitt hår ett ett enda kråkbo just nu. :)


Nu ska jag dricka en kopp kaffe, jag önskar er alla en fin start på veckan! :)

Kram & ta hand om er

ANNONS
Av minkarusell - 11 december 2018 11:46

Vad är det viktigaste för oss människor? Rädda oss människor och djur från naturkatastrofer? Älska och skappa fred på jorden? Eller är det viktigaste hur en firar julen? Jag tror inom en snar framtid kommer vi att prioritera klimathoten på allvar, men just nu sätter vi huvudet i sanden. Vi vill inte tänka på klimatet, men när det gått alldeles för långt ja då kommer den stora världskrisen eller som jag tror - det tredje världskriget.


Men vi krigar mot naturen den här gången. Ett slag ingen vinner. Undergången för oss människor och djur.


Usch hur jag då låter. Men det är så jag känner inom mig och "ser" hur världen snart kommer att vara. Det är en sanning som inte ens en lögn kan ta bort.


För att stoppa klimatet att bli undergången för oss krävs mer än en elbil eller/och att välja bättre mat. Det som krävs är att gå tillbaka i tiden, bondesamhället. Där inga avgaser förpestar jorden. Där en äter närodlat. Där en gör sina egna kläder osv. Men hur många vill frivilligt göra den förändringen?! Inte så många i I-länderna iaf.


Nej, det är nog kört för oss. Men vi får göra det bästa av situationen. Det enda vi kan göra är att älska dom nära och kära och göra saker en mår bra utav. Alltså INTE tänka på klimathotet, utan köra ner huvudet långt ner i sanden.


Med det sagt; jag hoppas att ni får en fin dag alla och ta hand om er! :)

Kärlek till er alla

ANNONS
Av minkarusell - 10 december 2018 12:16

Här kommer en nyskriven dikt.


Kokar ihop en lögn.

Den spottar på mig.

Jag tror på den till 100%.

Men vad är sant och vad är en lögn?

Vart kommer lögnen ifrån?

Från mig eller är det en biprodukt av

vad andra sagt till mig?

Eller saker som jag upplever?

Lögnen puttrar och i grytan

döljer sig

mina inre demoner.


Ja den ni. Så är det just nu inne i mitt huvud. Jag har felaktiga tankar som snurrar runt. Som inte hör till sanningen. Men ändå tror jag på dessa lögner som jag "hittat" på till mig sjäv. Nu ska jag till min bästa vän och försöka få orning på mina dunkla tankar.


Jag önskar er en trevlig start på veckan! :)

Kram

Av minkarusell - 9 december 2018 11:22

När paniken stannar ens tankeverksamhet är det inte trevligt längre. Men jag ska inte skriva om panikångesten idag. Jag ska fokusera på nåt annat.


En sak som jag funderar på är vad som händer i hjärnan när en ser i ögonvrån en skugga? Jag har haft det i några dagar nu, vet inte om det är pg a stress eller mot ett mycket sämre mående? Jag har pratat med många om det igenom åren och nästan ALLA har sett/haft samma seende också nån gång i livet. En del beskriver det som en liten figur som springer förbi, andra som om en skugga. Och en del ser lite allt möjligt. Och många av dessa människor har inte psykisk ohälsa så det är ett väldigt intressant ämne tycker jag.


Jag tror att det kan vara nåt övernaturligt, men också en del i min otroliga stressiga livssituation. Är det övernaturligt så kan det innebära att jag har bättre kontakt med min mediala sida just nu, om det "bara" är hallicutioner så har många haft det utan att kalla det för det.


Jag skulle gärna vilja veta om just du också har/haft det och hur det yttar sig för dig när du "ser" nåt i ögonvrån som inte beror på någon psykisk sjukdom. Utan att bara konstaterar att det händer. Visst jag har svår psykisk ohälsa men har ALDRIG halliucinerat nåt elller hört röster,tack och lov. Skriv gärna en kommentar om ni vill.


Ha en rikitgt trevlig dag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - 8 december 2018 12:05

Jag fick en lycko boost igår när jag var hem till mamma och lillasyster. Några av mina släktingar var också där. Så jag passade på att ge mina julklappar till dom, alla fick ett julkort och en dikt som jag skrivit själv. Det blev som jag trodde mycket uppskattat. Var och en fick en dikt personligt tillägnat dom.


Idag ska jag till min bästa vän. Det är tre dagar sen jag träffade henne och jag har redan abstinens. Hon är ju min egen privata terapeut. Men jag kan tänka mig att även hon har mycket att prata om den här gången.


Förutom det kan jag ju tillägga att jag spydde pg a panik ångest attack alldeles nyss, men försöker att inte skriva om ångesten allt för ofta. Jag vill inte ge "näring" eller uppmärksamhet åt den. Men den finns där, tyvärr.


Hoppas att ni har en fin dag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - 7 december 2018 11:55

Jag var igår på psyk hos läkare där. Hon lyssnade på mina lungor och konstaterade att jag behöver göra en astma utredning, så hon skickade en remiss till vårdcentralen. Så min hosta är kanske inte bara ångest.


Det är mycket som kunde underlätta om jag fick medicin mot min eventuella astma. Mina panik ångest attacker skulle lindras. Men det är bara att vänta och se vad utredningen visar.


Förutom det så har jag inte haft någon direkt skrivar lust, som ni som läser bloggen märkt. Men det är så mycket som händer just nu. Jag mår inte så bra och inte en del av mina närstående heller. Så därför blir det bara korta inlägg. Men nåt roligt är att min kära lillasyster fyller år idag. Så det blir att åka hem och fira henne. Jag längtar!


Jag hoppas att ni får en bra dag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - 5 december 2018 09:21

Igår gjorde jag iordning juklapparna till mina nära och kära. Eftersom min ekonomi är under existens minium så får en vara påhittig när det gäller julklappar. Det som jag ska ge bort är en (egen skriven) dikt var till mina nära samt ett julkort. Det tror jag kommer att bli uppskattat.


Sen så är snön här, förhoppningsvis för att stanna ett tag. Men jag och sambon har inte julpyntat ännu. Ingen av oss orkar. Som jag skrev tidigare inlägg; börjar han inte ta fram julpynt lådorna så gör inte jag det heller.


Så det är väl lite sorgligt att vi båda är helt utmattade. Men så är det just nu. Det är bara att acceptera det.


Idag ska jag till terapueten och jag behöver verkligen prata. Min bästa vän följer med mig dit till psyk. Hon är så snäll.


Jag vet inte vad jag ska skriva om mera. Ha en fin dag alla och ta hand om er! :)

Kram

Av minkarusell - 2 december 2018 14:17

Jag är så utmattad. Men imorgon sätter jag bollen i rullningen, så imorgon får ni som läser min blogg veta ett av mina livsbeslut. För er kanske det inte är nåt stort, men för mig är det stort.


Jag stressar sönder mig totalt, så beslutet som jag fattat är en livsnödvändighet. Jag hoppas att mina nära förstår mig. Om inte så gör jag det iaf för min egen skull.


Idag har jag varit hos min bästa vän och ätit lunch med henne. Och jag och min sambo har inte plockat fram julpyntet än. Jag orkar inte.


Det här blev ett kort inlägg. Men så är det ibland. Jag önksar er alla en fin söndag alla och gör nåt idag som får dig att må bra! :)

Kram på er

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se