Senaste inläggen

Av minkarusell - 15 november 2018 19:52

Jag har inte tid med tårar. Jag kan inte gråta trots att det är ett h*vete nu. Gårdagens händelse och dagens besked. Oj, det är mycket nu.


Jag fick idag tråkiga nyheter av min bästa vän. Hon har motgångar som mig. Varför kommer allt på samma gång?! Men jag skrev ju ett inlägg förra veckan i söndags. Där jag skrev en dikt om att jag "förbereds för nånting stort. Vad det är får tiden utvisa". Det måste ju vara detta som händer mig nu. För allt som skedde igår och idag krävs styrka för att gå igenom.


Jag är bara för slut för att skriva mer ikväll. Ha en trevlig kväll alla!

Kram på er

ANNONS
Av minkarusell - 15 november 2018 10:25

Igår kändes det som ett steg framåt två steg bakåt. Jag var så otroligt ledsen och känslan från igår sitter kvar.


Hur ska jag orka vara omptimistisk? Hur kan jag hjälpa till? Hur ska jag göra? Jag grubblar för händelsen som skedde igår. Det är alltid tufft med jobbiga besked, speciellt när jag inget kan göra. Jag är åter igen maktlös. Som vi så ofta är som människa tycker jag. Vi kan tro att vi har all makt i världen med det har vi inte. Vi är fast i våra dödliga kroppar.


Ibland blir allting bara för mycket, men jag ska vara stark! Jag har samlat på mig en massa styrka/energi och nu ska den förbrukas.


Tänk att en klarar av mer vad en tror. Dags att kavla upp ärmarna. Visst ledsen är jag ändå. Men jag hittar styrkan i att allt har sin mening och att Vi är Gud, det lilla och det stora och allt hänger ihop i universum. Jag tillhör ingen religion, men det vet jag säkert. Det är min sanning.


Jag orkar inte skriva nåt mer för nu. Men jag hoppas att ni får en fin dag alla och ta hand om er!

Kram

ANNONS
Av minkarusell - 14 november 2018 19:42

Jag fortsätter ikväll med en till dikt.


Hela området runt om mig vibrerar.

Jag är fast i mitten.

Hur jag än försöker komma på fast mark,

går det inte.

Ibland vibrerar det lätt som

en föraning om vad som komma skall.

Allting händer nu och i nuet

är vi alltid i.

Om en dag går utan en vibration

känns den tom och meningslös.

Den dagen vibrationer öpphör, slutar vi existera.

Vi är ett med allt.


Ja nu är jag i djupa funderingar igen. Jag kände bara att jag ville skriva av mig i en dikt och så här blev den. Det har varit en rikitgt tuff dag idag. Men jag vill inte gå in på vad det gäller. Det är alldeles för känsligt. Men jag kan konstantera att den kan nästan inte bli värre. Nog om det.


Jag önskar er alla en mysig kväll! :)

Kram

Av minkarusell - 14 november 2018 12:05

Jag bjuder er på en liten dikt.


Huvudet skakar.

Mentala spärrar gör ont.

Försöker flyga likt en fjäril

förbi hindrerna.

Jag känner mig lätt och vacker.

Men nya hinder dyker upp

och vill inte försvinna.

Jag formar mig till en drake

och sprutar eld på

det mentala motståndet!

Det funkar.

Men kvar är skelleten från förr.


Jag har lite funderingar kring "hjärn" spöken. Sånt som en inte vill ha. Men så dyker dom ändå upp. Nåväl, nu ska jag till min bästa vän. Jag hoppas att ni får en riktigt bra dag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - 13 november 2018 09:11

NU kom jag på vad det var som jag skulle skriva om idag. Det var ju om anonymitet. Jag väljer att vara anonym på bloggen för att jag tycker att det är lite lättare att skriva om personliga saker. Men nån dag kommer jag att inte vara anonym.


Jag kommer att berätta vem jag är och stå upp för den jag är på ett helt annat sätt. Men den tiden är inte inne än. Att vara anonym för mig innebär inte att jag skriver hur som helst. Jag skriver som om jag inte var det. För att den dagen kunna stå för det jag skriver om. Jag vill inte vara elak mot någon.


Om det är nåt som ni som läser min blogg tycker är "fel" eller dåligt uttryckt av mig kan ni gärna kommentera det, så jag vet om jag gått för långt eller att jag uttryckt mig klumpigt. För det kan jag nog göra ibland. Men inte medvetet. Visst en kan ju inte hålla med om allt, för alla tycker olika. Det är ju det som är så härligt, att vi har yttrandefrihet.


Med det sagt, önskar jag er en fortsatt trevlig morgon och ta hand om er! :)

Kram

Av minkarusell - 13 november 2018 08:56

Jag mår lite bättre av att inte skriva om min panikångest här på bloggen. När jag skriver har jag oftast det till en början, men väljer att skriva om det som intresserar mig. Det är en bra strategi.


Igår kväll kom jag på vad jag skulle skriva om idag, men har glömt bort det tills nu på morgonen. Jag får helt enkelt komma på nåt annat att skriva om...


Det står helt stilla i tankarna. Nåväl, jag återkommer kanske lite senare idag med ett nytt inlägg.


Hoppas att ni får en riktigt trevlig dag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - 12 november 2018 09:20

Jag är inne i ett flow att skriva dikter. Här kommer en.


Solen sover.

Molnen och det gråa bestämmer nu.

Det blöta blandas med det mjuka.

Lövens alla färger ligger

på marken.

Träden står nakna inför kylan.

Rådimman kryper sig

in under skinet.

Halkan kommer snart och

får människor att bli irriterade.

Jag älskar ändå hösten.

Fastän solen sover, det gör mig

ännu gladare till våren,

då den blå himmlen tittar fram.

Nya löv växer och det grönskar.

Men innan dess

kommer vintern med dess vackra

vita täcke.

Solen sover en stund.


Jag börjar att tänka på när jag låg inne på sjukhuset pg a bukspottskörtel inflamation för ca 4 ½ år sen. Jag grät när jag pratade med min farmor i mobilen. Jag sa att det var så grått och trist ute. Då sa hon sa fint; när solen tittar fram igen så kommer du att få åka hem. Ja hon hade rätt. Jag var nästan en månad inlagd och solen kämpade sig fram igenom molnen just den dagen jag kunde lämna sjukhuset.


Jag vet inte varför jag tänker så mycket på min farmor och lillebror senaste tiden? Men jag har inte tänkt så mycket på dom på några månader så allt kommer kanske ikapp mig? Jag minns med glädje över hur mycket jag älskade dom och jag kan ännu minnas hur deras röster och deras skratt lät så är jag nöjd. Men minnet över min lillebrors röst har sakta börjat att vittra sönder och det ger mig faktiskt lite panik. Jag vill kunna tänka på honom och veta precis hur han lät fast det var ca 20 år sen han dog.


Farmor är inte svårt att komma ihåg. Hon dog ju bara för ca 2 år sen. Men saknaden över henne är enorm. Hennes röst är tydlig och klar i mitt huvud. Jag ler när jag tänker på henne och hur hon var som person.


Allt har sin gång. Människors liv. Naturens växlingar. Men kärleken kan finnas kvar oavsett. Kärleken är en stark drivkraft och så länge den finns, finns det hopp om den här planeten och männskligheten.


Nu ska jag brygga kaffe och njuta av en kopp samt en liten kakbit. Ha en underbar start på veckan alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - 11 november 2018 18:20

Julen närmar sig snabbare än vad jag är van vid. Julmusten börjades att säljas redan i oktober på Coop och innan halloween var över började säljas julpynt.


Det känns så forcerat, trots att allt är ute i god tid. Jag tror ändå att det stressar upp folk mer än vad det gör en lugnare inför juldagarna. Julen är en stor ångestladdad period för ganska många. En del blir det pg a dåliga minnen under uppväxten andra över att dom känner sig ensamma. Eller att vara den "perfekta" människan som ska göra allt en borde göra under julen - laga 20 olika smårätter, köpa dyra julklappar till många, hälsa på så många som möjligt och/eller vara en "extra" snäll och lycklig människa.


Nej, fy fasen varför inte känna innåt istället med tex dessa frågeställningar. Vad orkar jag med? Varför "måste" jag göra det jag gör? Kan jag göra det jag mår bäst av?


Det är iaf mitt tips till er som känner er ångestfyllda och/eller förrivrrade över den julhets som har uppstått! När ni har svaren på dessa tre frågor, lev efter dom. Glömmer du av dig efter nån vecka - stanna upp och fråga dig samma saker igen.


För som sagt, när du kör slut på dig själv är det ingen som tackar dig. Ta hand om er själv - på riktigt.


Det blev ett ganska blandat inlägg, hoppas att ni tyckte att det var ett intressant inlägg? Ha en fortsatt fin söndag alla! :)

Kram

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se