Senaste inläggen

Av minkarusell - 24 december 2018 10:40

Idag är det julafton och det är en vacker högtid tycker jag som så många andra. Men då finns det en hel del ensamma människor också, eller barn som far illa. Läs gärna...så kan ni få ett annat perspektiv på hur jag ser på saken.


Det finns många "ofrivilligt" ensamma människor under julen men även större delen av året. Dom glöms ibland bort eller får alldeles för lite uppmärksamhet av att bjuda in dom till ens hem. Känner en nån som inte har det så gott ställt kan en bjuda dom på en festlig måltid iaf EN gång om året. Visst det är många som bjuder hem ensamma personer, men det är inte alltid som dom orkar att ta sig ut. Då är det viktigt att hälsa på hos dom! Att komma till dom med en liten jultalrik eller en värmande kram.


Det gör mycket även om nån bor långt bort att ringa ett samtal och önska god jul och kanske skicka ett julkort. Att se dom ensamma är en otroligt fin gåva.


Det finns även många barn som far väldigt illa under jul ledigheten. Den som ska vara njutbar, men inte är det. Dom kommer till ett hem med mycket alkohol eller misshandel, varje dag, istället för att ha lite andrum av att vara på skolan. Dom barnen ser julen som nån sorts bestraffning. Jag önskar att dessa barn kan fira julen hos nån släktning istället. Att deras föräldrar ser deras tillkortakommande. Men det enda en kan göra för att barnen har det tufft är att be en bön att dom får en jul hos nån annan.


Men hur har jag det under julen då kanske ni undrar? Jag har som vanligt ångest, men går emot den mera nu. Jag kämpar på! Jag ska snart hem till min mamma och fira julafton där. Min sambo blir nog hos en av hans bröder. Han har inte bestämt sig ännu.


Sen på annan dag jul bjuder vi hem min bästa vän, hon firar julafton själv, men firar den med mig och min sambo då. Det kommer att bli mysigt.


Jag ska göra mig iordning nu, jag önskar er ALLA en rikitgt God Jul! :)

Kram & ta hand om varandra <3

ANNONS
Av minkarusell - 23 december 2018 09:29

Igår när jag och min sambo skulle gå till affären var jag tvungen att stanna och spy. Det var panikångesten som grep tag om mig. Den fick mig att spy två gånger direkt efter varann.


Men jag drack lite vatten som jag hade i en flaska i väskan och fortsatte sen mot affären. Det som inte dödar en stärker en, eller hur?! Nej, så är det ju inte tycker jag. Jag blir ibland skörare av att må dåligt, men till slut ska jag bli kvitt panikångesten och leva mitt liv som jag vill. Men det tar tid. Jag är hos terapeuten en gång i veckan och har varit det i två års tid och det har INTE blivit bättre. Men skam den som ger sig.


Det "enda" som blivit lite bättre utav terapin är att jag inte tar på mig skulden för en massa skit. Utan jag vet att en del saker som skett var inte mitt fel. Men annars är jag fortfarande på ruta 1 med panikångesten/ångesten.


Ibland vet jag inte hur länge till jag ska orka leva mitt liv såhär, men då tänker jag på välsignelsen att ha tak över huvudet och mat för dagen. Det hjälper mig ganska bra av att tänka så.


Ha en fin fjärde advent och ta hand om er! :)

Kram

ANNONS
Av minkarusell - 22 december 2018 09:50

Det gick förvånadsvärt bra att vara på stan igår. Jag fick lite panikångest, men den försvann nästan lika fort som den dök upp. Jag klippte inte mitt hår igår, jag använde pengarna till julklappar istället. Så trist är det med min ekonomi. Hade jag klippt mig skulle jag inte ha råd med nåt annat. Inte ens till mitt nödvändiga.


Men håret får vänta. Det blir bara att klippa kortare än vad jag tänkt mig. Mitt hår är nämligen väldigt skört, antagligen pg a alla mediciner som jag tar samt all min stress.


Snart ska jag gå till min bästa vän och ha syjynta. Jag håller på att sticka en halsduk och hon stickar en mössa. Hoppas att ni får en fin dag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - 21 december 2018 09:05

Vaknade med huvudvärk, men hellre det än ångest. Jag känner mig redo för stan och jag hoppas att jag får en drop in tid hos frisören. Jag och min bästa vän ska gå till stan just efter klockan tio.


Det som jag är orolig för är att få panikångest när vi börjar att promenera in till stan. Men jag ska försöka att tänka positivt. Det ska gå bra. Jag är stark. Jag kvävs inte.


Nu ska jag göra mig iordning, men jag önskar er alla en riktigt fin dag! :)

Kram & ta hand om er

Av minkarusell - 20 december 2018 13:10

Igår blev jag och min sambo färdiga med julpyntet. Det blev så mysigt, så nu kan vi bara njuta. Vi var också och julhandlade mat igår och det gick bättre än vad jag trodde. Ångesten var på en låg nivå.


Idag ska jag göra blodpalt. Det var säkert över ett år sedan jag gjorde det. Jag verkligen älskar blodpalt. Jag har fina minnen från att äta det när jag var barn, där släkten samlades hos min gammel mommo. Men nu när jag äter blodpalt så brukar jag bjuda in några vänner, men jag har tyvärr förlorat kontaken med dom. Men min sambo äter det gärna med mig.


Imorgon ska jag och min bästa vän på stan en sväng och förhoppningsvis får jag en drop in tid hos frisören. Så vi måste nog gå ganska tidigt så att jag får en tid för klippning.


Det var allt jag hade att skriva om för den här gången. Jag hoppas att ni har en fin tordag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - 19 december 2018 10:48

Igår blev det att julpynta - äntligen! Det enda vi har kvar är julgranen, men allt annat har vi tagit fram. Tomtar i olika former och storlekar, änglar, led ljusslingor, jul gardiner, juldukar, stjärna i fönstret och en nyinköpt lava lampa som blandar glitter med olika färger.


Efteråt kände jag ett lugn och glädje, så vi drack en stor kopp glögg och åt pepparkakor och hade tre blockljus tända på vardagsrums bordet samtidigt som vi såg näst sista avsnitet på en serie. En replik som en sa var så fint, jag tror det var så här; vilken form har färgen gul - rund eller fyrkantig? Svar; spelar ingen roll så länge du älskar färgen gul. Det var i samband där dom pratade om en fru som en man var gift med men var otrogen, men personen älskade sin fru ändå.


Inte så att jag tycker det är okej med otrogenhet, utan bara det att budskapet kan tolkas att; man älskar en annan oavsett dennes brister. Det tycker jag är vackert.


Idag ska vi sätta upp julgranen men först ska vi julhandla. Det ser jag verkligen inte fram emot. Jag tycker att det är så jobbigt att vara och handla mat. Men jag går ju tillsammans med min sambo så det kommer säkert att gå bra.


Hoppas att ni får en jätte bra dag alla! :)

Kram & ta hand om er

Av minkarusell - 18 december 2018 10:20

Jag vet inte om jag skrivit om att jag var på kvällsgudstjänst i söndag den tredje advent? Jag har nog skrivit om det men har raderat en hel del inlägg. Jag anser inte mig själv kristen, men ändå så finner jag kraft och tröst att vara i kyrkan. Det är kanske lite konstigt?


Men efteråt när jag kom hem kände jag mig gladare och stärkt. Så jag och min bästa vän funderar på att gå på gudstjänst nu på söndag den fjärde advent. Men den är kl 11 och det är då jag mår som sämst med min f*rbennade ångest/panik ångest. Men jag tror att jag ska trotsa känslan av att kvävas och gå dit, jag menar det tar ca 10 minuter att gå till kyrkan. Så om det skulle bli för jobbigt är det bara att vända om och gå hem igen.


Idag ska jag och min sambo äntligen ta tag i att julpynta. Vi älskar ju julpynt, vi brukar ha pyntat lägenheten redan i slutet av november, men jag har mått så dåligt så orken har inte funnits. Men nu j*klar! Han har lovat att ta fram lådorna med julpyntet samt ta in julgrannen från förrådet.


I år har vi inte haft vår årliga glöggkväll med några vänner, pg a mitt sämre mående. Men jag tror att jag ska bjuda hem min bästa vän iaf på en liten kopp glögg. Förra året hade vi avverkat typ fem flaskor glögg innan fjärde advent! Men det blir som det blir, eller hur?! Nu ser jag framåt...jag ger inte upp.


Hoppas att ni som läser min blogg känner igen mig lite mer nu än hur jag skrivit den senaste veckan, där jag raderat sju inlägg. Men som sagt var ni som följt min blogg vet vad jag skrivit om.


Nu ska jag brygga kaffe och väcka sambon. Hoppas att ni får en underbar dag alla! :)

Kram på er

Av minkarusell - 17 december 2018 16:48

Bara för att jag har svår psykisk ohälsa betyder det inte att jag är mindre intektuell. Nog för att jag känner mig det ibland. Mina tankar går trögare utav mediciner som jag tar. Före jag började med mediciner så hoppade tankarna fram och tillbaka, snabbt och tvärt. Med en kommentar som kom direkt om det behövdes.


Idag går allt så långsamt och jag tappar orden ibland, men det är tyvärr en biverkan från medicinerna och det är inget jag kan göra nåt åt. För medicinerna är livsviktiga för mig.


Fast en av mina mediciner kan jag nog säkert dra ner dosen på. Men det väntar jag med till våren. Då ska jag prata med psykiatrikern och sänka dosen i samråd med honom/henne. Jag blir ju inte frisk, men jag kanske skulle få tillbaka lite av mitt kvika tänkande. Det är iaf värt ett försök.


Ha en fortsatt trevlig dag alla! :)

Kram på er

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se