Presentation

URL:    http://minkarusell.bloggplatsen.se
Registrerad:    2018-02-11 20:37
Senast inloggad:    2019-05-21 13:10
Bloggtitel:    Förändringarnas år 2019 - följ med mig på min livsväg
Förnamn:   
Efternamn:   
Län:   
Kommun:   
Ort:   
Intressen:    Matlagning, skriva, umgås med min närmaste vän.

Välkommen till min blogg!


Jag är en 35 årig kvinna som bor i norra delen av Sverige. Jag bor tillsammans med min underbara fästman sen ca 3 ½ år tillbaka. Men snart kommer jag att skaffa egen lägenhet med stöd från kommunen och hur det kommer sig kan ni läsa mer om i katerogin "psykisk ohälsa". (uppdatering) Jag fick avslag från kommunen. Men har hittat en lägenhet som jag flyttar till i juni, jag ska också söka om att få det mobila stödteamet. Så hoppas verkligen på att få dettta.


Jag är också väldigt intresserad av personlig utveckling. Jag har för ca 14 år sen gått en två års utbildning och psykisk och fysisk hälsa. Där det fokuserades på mental träning, kost och fysiskträning. Men efter jag gick färdigt utbildningen hamnade jag på en psykiatrisk avdelning i ca 3 månader. Jag "glömde" mycket av det som jag pluggat, men det håller sakta på att komma tillbaka. Vilket jag är oerhört tacksam över.


Jag går i terapi för tredje gången nu hos en riktigt bra terapeut. Har gått hos honom i ca 2 ½ år. Jag har som mål att kunna göra så triviala saker som att: gå en promenad själv, fika på stan, gå på bio, äta på restaurang och åka buss. Visst det finns en hel del mer som jag vill uppnå, men dom målen ser jag som längre fram i tiden.


Som person är jag glad, omtänksam och ibland ganska rolig faktiskt. Men förut innan jag insjuknade i psykisk ohälsa för ca 12 år sen var jag så mycket mer. Jag var glad, omtänksam, driven, utåtriktad och rolig. Jag hade många bollar i luften. Jag hade jobb samt var med i idélla föreningar. Nu förtiden är jag mer försiktig och har svårt att lita på folk. Fast jag har ju mål att kunna fungera lite som jag var förut, men lite i taget. 


Jag kämpar varje dag mot ångesten och vägrar ge upp! Jag ska vinna över den och kunna leva mitt liv som jag vill. Jag har även fått diagnosen astma som påverkar min ångest, eller snarare så kan astma anfallen trigga igång panikångest attackerna. Men jag har börjat få lite koll på min astma och det kommer att bli bättre när medicinerna ger full effekt.


Hoppas att ni kommer att tycka att den här bloggen är intressant och/eller inspirerande.


Ha en god läsupplevelse och ta hand om er! :)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se