Presentation

URL:    http://minkarusell.bloggplatsen.se
Registrerad:    2018-02-11 20:37
Senast inloggad:    2018-11-17 17:08
Bloggtitel:    Tankar, känslor & livsåskådning
Förnamn:   
Efternamn:   
Län:   
Kommun:   
Ort:   
Intressen:    Brinner just nu för att skriva en bok.

Välkommen till min blogg!


Jag är en 35 årig kvinna som bor i norra delen av Sverige. Jag bor tillsammans med min underbara fästman sen ca 2 ½ år tillbaka. Mina intressen är matlagning, promenader och skriva dikter och noveller. Just nu skriver jag en bok som ska bli en psykologisk thriller, så det upptar en stor del av min tid.


Jag är också väldigt intresserad av personlig utveckling, så jag skriver ibland om det i bloggen. Jag har för ca 13 år sen gått en två års utbildning och psykisk och fysisk hälsa. Där det fokuserades på mental träning, kost och fysiskträning. Men efter jag gick färdigt utbildningen hamnade jag på en psykiatrisk avdelning i ca 3 månader. Jag "glömde" mycket av det som jag pluggat, men det håller sakta på att komma tillbaka. Vilket jag är oerhört tacksam över.


Jag går i terapi för tredje gången nu hos en riktigt bra terapeut. Har gått hos honom i ca 2 år. Jag har som mål att kunna göra så triviala saker som att: gå en promenad själv, fika på stan, gå på bio, äta på restaurang och åka buss. Visst det finns en hel del mer som jag vill uppnå, men dom målen ser jag som längre fram i tiden.


Som person är jag glad, omtänksam och ibland ganska rolig faktiskt. Men förut innan jag insjuknade i psykisk ohälsa för 11 år sen var jag så mycket mer. Jag var glad, omtänksam, driven, utåtriktad och rolig. Jag hade många bollar i luften. Jag hade jobb samt var med i idélla föreningar. Nu förtiden är jag mer försiktig och har svårt att lita på folk. Fast jag har ju mål att kunna fungera lite som jag var förut, men lite i taget. 


Jag kämpar varje dag mot ångesten och vägrar ge upp! Jag ska vinna över den och kunna leva mitt liv som jag vill.


När jag inte behöver vara sjukskriven längre har jag ett stort mål och det är att kunna ha ett projekt arbete där jag föreläser om tre olika ämnen; om utsattheten för människor med psykisk ohälsa och HBTQ personer samt om rasism.

Jag har tänkt dela upp det i tre olika föreläsningar som jag kommer att föreläsa till skol ungdommar och på arbetsplatser. Så det ska inte "bara" vara en dröm utan det ska bli till en verklighet, för det ska jag göra. Jag vill upplysa och jag vill att det ska ske en attityds förändring. Det kommer att vara mitt bidrag till samhället.


Hoppas att ni kommer att tycka att den här bloggen är intressant och/eller inspirerande.


Ha en god läsupplevelse och ta hand om er! :)

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se