Direktlänk till inlägg 1 juni 2019

Om allt möjligt.

Av minkarusell - Lördag 1 juni 09:30

Idag vaknade jag med minimalt med ångest. Jag är lycklig. Min mamma kommer förbi om ca en timme och vi ska handla lite saker till min nya lägenhet. Så det ska bli roligt.


Just nu lyssnar jag på P!NK. Hon är så j*kla bra, hon har många bra låtar. Jag lyssnar om och om igen på några av hennes låtar. Jag blir så glad och känner styrka och energi.


Nu till nåt helt annat, eller nåt som finns med mig hela tiden; tron på Gud. Jag har blivit troende igen. Fast jag har nog alltid haft det med mig, bara det att jag varit lite "lost". Men nu har jag hittat tillbaka till min tro och Gud. Jag tror att man kan vara kristen trots att jag svär ibland och har liberala åsikter. Men jag tror på mänskliga rättigheter. För alla.


Trots mina extrem snäva budget skänker jag 50kr till Amnetsy varje månad. Det har jag gjort i ca 15 år. Om eller när jag får ett bättre ekonomiskt läge ska jag börja skänka minst 200kr i månaden dit.


Jag vill även i framtiden skänka pengar till en lite bortglömd fond - hjärnfonden. För det finns så många sjukdommar kopplade till hjärnan och den är ett stort mysterium ännu. Om jag skulle skriva färdig min bok och tjäna pengar på den skulle minst 5-10% av vinsten gå oavkortat till hjärnfonden.


Men det finns många hjälp organisationer och fonder som jag skulle vilja skänka pengar åt men man har ju inte obegränsat med pengar. En dröm som jag hade för ca 20 år sedan var att åka utomlands i ca ett år och jobba som volontär. Det skulle jag göra i 25 års åldern var målet. Men jag insjuknade i svår psykisk ohälsa när jag var 24år. Så ALLA mina mål och planer för framtiden spolades bort. Och jag fick anpassa mig till mitt mående.


Inget jobb att utvecklas i. Inget volontär arbete utomland. Ingen mera utbildning. Om ni undrar så kan jag inte det längre. Jag är stresskänslig, lätt till panikångest samt lite andra symtom på mina psykiska diagnoser. Så för mig är det bara att acceptera och anpassa mig efter HUR jag funkar idag och mina begränsningar.


För inte så länge sen var jag enormt bitter. Men idag är jag inte det pg a att jag tror på att Gud har en annan plan för mig. Jag ser inte den planen än. Men den kommer att visa sig för mig och då vet jag att jag hittat min väg. Men det får ta tid. Det jag vet är att jag ska leva i kärlek.


Oj, det här blev ett långt inlägg. Hoppas att ni orkat läsa hela? Och att ni tyckte att det var intressant läsning. Jag önskar er alla en härlig lördag! :)

Kram på er <3

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av minkarusell - Torsdag 18 juli 10:10

Idag ska jag åka buss in till stan och hälsa på min fästman. Men har några ärenden på stan först, sen kommer min fästman och möter upp mig så promenerar vi till honom. Ska sova hos honom till söndag.   Det ska bli soligt och fint väder till helge...

Av minkarusell - Onsdag 17 juli 10:58

Igår var jag hos mamma på middag, det var väldigt trevligt. Några goda skratt och god mat med nära & kära.   Idag ska jag på en promenad i det vackra vädret. Sen förbi affären och handla lite gott till ikväll. Ska bara ta det lugnt med nån bra fi...

Av minkarusell - Tisdag 16 juli 11:19

Nu bjuder jag er på två nyskrivna dikter.   Dikt Såren är infekterade. Hur får jag det rent, när det är sår som skapats av gamla minnen?   Dikt Som en sommarvind smekte du min kind. Jag blir äcklad. Jag tål inte lätt berörin...

Av minkarusell - Måndag 15 juli 14:53

Jag läste nyss en mycket intressant blogg. I ett inlägg hade bloggaren skrivit en "bucket list". Jag ska göra en "bucket list" nu, men även med saker som jag borde göra oftare. Skriva en bok. Gå ut och dansa minst två gånger per år. (det ska jag...

Av minkarusell - Söndag 14 juli 11:16

Host, host! Panikångesten gör sig påmind. Men jag försöker att stå emot att spy. Jag ber till Gud och sitter vid datorn och skriver.   Igår var en trevlig dag med min fästman. Vi gick på en långpromenad, åt god mat och satt i flera timmar och pra...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se