Direktlänk till inlägg 1 juni 2019

Om allt möjligt.

Av minkarusell - Lördag 1 juni 09:30

Idag vaknade jag med minimalt med ångest. Jag är lycklig. Min mamma kommer förbi om ca en timme och vi ska handla lite saker till min nya lägenhet. Så det ska bli roligt.


Just nu lyssnar jag på P!NK. Hon är så j*kla bra, hon har många bra låtar. Jag lyssnar om och om igen på några av hennes låtar. Jag blir så glad och känner styrka och energi.


Nu till nåt helt annat, eller nåt som finns med mig hela tiden; tron på Gud. Jag har blivit troende igen. Fast jag har nog alltid haft det med mig, bara det att jag varit lite "lost". Men nu har jag hittat tillbaka till min tro och Gud. Jag tror att man kan vara kristen trots att jag svär ibland och har liberala åsikter. Men jag tror på mänskliga rättigheter. För alla.


Trots mina extrem snäva budget skänker jag 50kr till Amnetsy varje månad. Det har jag gjort i ca 15 år. Om eller när jag får ett bättre ekonomiskt läge ska jag börja skänka minst 200kr i månaden dit.


Jag vill även i framtiden skänka pengar till en lite bortglömd fond - hjärnfonden. För det finns så många sjukdommar kopplade till hjärnan och den är ett stort mysterium ännu. Om jag skulle skriva färdig min bok och tjäna pengar på den skulle minst 5-10% av vinsten gå oavkortat till hjärnfonden.


Men det finns många hjälp organisationer och fonder som jag skulle vilja skänka pengar åt men man har ju inte obegränsat med pengar. En dröm som jag hade för ca 20 år sedan var att åka utomlands i ca ett år och jobba som volontär. Det skulle jag göra i 25 års åldern var målet. Men jag insjuknade i svår psykisk ohälsa när jag var 24år. Så ALLA mina mål och planer för framtiden spolades bort. Och jag fick anpassa mig till mitt mående.


Inget jobb att utvecklas i. Inget volontär arbete utomland. Ingen mera utbildning. Om ni undrar så kan jag inte det längre. Jag är stresskänslig, lätt till panikångest samt lite andra symtom på mina psykiska diagnoser. Så för mig är det bara att acceptera och anpassa mig efter HUR jag funkar idag och mina begränsningar.


För inte så länge sen var jag enormt bitter. Men idag är jag inte det pg a att jag tror på att Gud har en annan plan för mig. Jag ser inte den planen än. Men den kommer att visa sig för mig och då vet jag att jag hittat min väg. Men det får ta tid. Det jag vet är att jag ska leva i kärlek.


Oj, det här blev ett långt inlägg. Hoppas att ni orkat läsa hela? Och att ni tyckte att det var intressant läsning. Jag önskar er alla en härlig lördag! :)

Kram på er <3

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av minkarusell - Måndag 18 nov 11:04

Snart ska jag gå till busshållsplatsen och åka in till stan och vara hos terapeuten på psyk. Jag vet egentligen inte varför jag går dit längre? För jag känner att jag läker inombords. Jag blir starkare för varje dag som går. Visst jag har kvar mina p...

Av minkarusell - Söndag 17 nov 13:07

Jag skrev för ett år sedan en dikt om "Rotlös" och om hur jag kände det då. Idag känner jag att jag har mina rötter där jag växte upp, MEN även nya rötter sprider sig där jag befinner mig nu. Jag har rötter på flera olika platser. Och så får det vara...

Av minkarusell - Fredag 15 nov 20:38

Här kommer en ny skriven dikt.   Jag läggs ner i en stor korg i vattnet och flyter med strömmen. Jag känner mig fri. Inget kan skada mig nu. Trots att det kan guppa ordentligt efter vägen ner till det stora havet. Det är när ...

Av minkarusell - Fredag 15 nov 18:27

Idag har jag kännt mig lite piggare och det behövde jag också känna mig för jag hade tvättstugan. Min mamma och lillasyster kom förbi en stund på dagen, det var trevligt.   Imorgon kommer min fästman till mig och ska sova över tills på måndag. Fö...

Av minkarusell - Torsdag 14 nov 14:21

Idag är jag så trött. Jag hade en av mina bästa vänner på besök igår och det tog på krafterna. Vi skrattade jätte mycket och det gjorde mig tung andning. Men det var det värt. Jag kom inte ihåg när jag skrattade så mycket på samma kväll. Men vid kl 2...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se